PDA

Zobacz pełną wersję : Szemrane D80

Brachson
30-12-2006, 11:31
http://www.allegro.pl/item153789347_nikon_d80_objektyw_18_70mm_1gb_sd.ht ml

Nikogo nie oskarżam, ani nawet nie podejrzewam ale sprawdzić można, bo to podejrzane dekunio (torbę z kablami ukradli...?) - koleś ma 0 (słownie zero opinii), noi jest z Niemiec...

Być może to czyjeś, a bezczynnie stać nie można :(

pebees
30-12-2006, 11:55
Hehe, najlepsze jest to:
"Lokalizacja Bielefeld, Germany"
"Platnosc na Konto bankowe w niemczech, przesylka z niemiec ubezpieczona nastepuje do 24 godzin po uiszczeniu calej kwoty na podane Konto."

No, a że przekręt, to wiadomo, bo:
"Nie zgadzam się na wysłanie przedmiotu za granicę" :)

puchbeary
30-12-2006, 19:45
Na drugiej aukcji sprzedaje identyczny zestaw nikona d50 - widac zarąbali mu tez i torbę z kablami do pięćdziesiątki. Z tym że o ile d80 idzie na koszt Sprzedwacy o tyle za wysyłke d50 trzeba juz zabulić 29zł. Co ciekawe d80 ma lokalizację "Bielefeld, Germany" a D50 "Herford, Germany". Oferta dziwna i podejrzana a ludzie licytują ostro. Nie ważne że może być kradziony - ważne że taniej jest... - żalosne to.

fragles
30-12-2006, 19:57
no i jest to jedyny d80 jaki znam z zoomem cyfrowym.

zgłosiłem do Allegro

Władca Pixeli
30-12-2006, 19:58
Dla mnie najciekawasza jest naiwność kupujących drogi sprzęt od kogość z zerem opinii.

Brachson
30-12-2006, 20:12
Dla mnie najciekawasza jest naiwność kupujących drogi sprzęt od kogość z zerem opinii.

wiedzą że kupują kradzione ale tanio więc "co im zależy?"

Władca Pixeli
30-12-2006, 20:20
wiedzą że kupują kradzione ale tanio więc "co im zależy?"
"Platnosc na Konto bankowe w niemczech, przesylka z niemiec ubezpieczona nastepuje do 24 godzin po uiszczeniu calej kwoty na podane Konto."
Tylko nie ma gwarancji, że po zapłaceniu ten aparat kiedykolwiek zobaczą.

igorzak
30-12-2006, 21:04
A potem czytamy posty zrozpaczonych osób, które "zostały oszukane".

Według mnie, to osoby, które licytują w tego typu aukcjach, same się o to proszą.

amirez
30-12-2006, 23:24
Witam!
------------------
Jestem nowy na forum Nikona i... coraz bardziej mi się tutaj podoba;))
A co do opisywanego postu - wystarczy sprawdzić daty rejestracji licytujących. Coś tak jakosik rejestrowali się kilka dni temu i natychmiast kupują.
Temat dla szefostwa Allegro.
Pozdrawiam wszystkich i szczęśliwego Nowego Roku wraz z życzeniami zakupu najdroższej wersji Nikona i pełnych CD udanych zdjęć!

Miden
02-01-2007, 18:18
a mnie najbardziej dobija slowo
objektyw przeciez to chyba nie takie trudne... napisac po polsku obiektyw (chyba ze ja sie myle...lol?:D)....

ale to nic - na allegro jest inny sprzedawca (topowy - duzo tego sprzedaje) i za kazdym razem tez pisze
objektyw :P:P

a co do ludzi - to kompletny idiotyzm - ja kupujac aparat musialbym go najpierw sprawdzic, ale ktos ryzykuje... hyh ktos zarobi czyims nieszcesciem 3000 zl...

a pozniej go wystawi znow na ebay'u albo innej stronce z aukcjami... i znow zarobi...

Miden
02-01-2007, 18:20
zjadlem
z w slowie
nieszcesciem ale to przez klawiature... ja tam znam polski ::D:D:D

fragles
02-01-2007, 18:57
Z Allegro dostałem taką oto odpowiedź. Czyli zgłaszajcie se sami nas to nie interesuje:

"Dziękuję za sygnał. Jeżeli zachodzą uzasdnione podejrzenia, że towar wystawiony na aukcji Allegro pochodzi z kradzieży - proszę zgłosić to na Policję. Jeżeli jest to możliwe, sugeruję zrobić wydruk aukcji i dołączyć go do zgłoszenia, a także być przygotowanym na pytania ogólne dotyczące internetu, Allegro, a także podejrzanego przedmiotu. Policja może podjąć czynności sprawdzajace dysponując samym loginem sprzedawcy. Na jej oficjalny wniosek, w ramach pomocy prawnej udostępnimy wszelkie dane o podejrzanym sprzedajacym. Prosimy powiadomić organ ścigania o adresie firmy: QXL Poland Sp. z o. o. ul. Marcelińska 90 60-324 Poznań Jeżeli podejrzenia okażą się słuszne i będą miały potwierdzenie w wyniku dochodzenia policyjnego, podejmiemy zdecydowane kroki względem sprzedającego. Życzę szybkiego i pomyślnego zakończenia tej sprawy!"

israel
02-01-2007, 19:10
Raz, wlasnie jak wyszla jakas sprawa z gosciem ktory chyba LCD'ki sprzedawal za polowe ceny, poczekal na kilka wplat i zniknal :), czytalem ze jest specjalna grupa w policji ktora zajmuje "siedzeniem na alle.../swis.../itp". Z tego co czytalem wlasnie zajmuja sie wyszukiwaniem ludzi ktorzy sprzedaja np sprzet elektroniczny taniej niz normalnie. Na stronach komend mozna wyslac anonimowo wiadomosc z zawiadomieniem.
pozdrawiam

RaB
02-01-2007, 21:15
aukcaj sie skonczyla i wyglada na to ze koles sam kupil :)

Brachson
02-01-2007, 21:17
Z Allegro dostałem taką oto odpowiedź. Czyli zgłaszajcie se sami nas to nie interesuje:

"Dziękuję za sygnał. Jeżeli zachodzą uzasdnione podejrzenia, że towar wystawiony na aukcji Allegro pochodzi z kradzieży - proszę zgłosić to na Policję. Jeżeli jest to możliwe, sugeruję zrobić wydruk aukcji i dołączyć go do zgłoszenia, a także być przygotowanym na pytania ogólne dotyczące internetu, Allegro, a także podejrzanego przedmiotu. Policja może podjąć czynności sprawdzajace dysponując samym loginem sprzedawcy. Na jej oficjalny wniosek, w ramach pomocy prawnej udostępnimy wszelkie dane o podejrzanym sprzedajacym. Prosimy powiadomić organ ścigania o adresie firmy: QXL Poland Sp. z o. o. ul. Marcelińska 90 60-324 Poznań Jeżeli podejrzenia okażą się słuszne i będą miały potwierdzenie w wyniku dochodzenia policyjnego, podejmiemy zdecydowane kroki względem sprzedającego. Życzę szybkiego i pomyślnego zakończenia tej sprawy!"

no to jest przerażające poprostu...

Władca Pixeli
02-01-2007, 21:27
To im odpisz, że pomoc przy sprzedaży kradzionego towaru to współudział i też jest karalny.

Megazordon
02-01-2007, 21:37
"Dziękuję za sygnał. Jeżeli zachodzą uzasdnione podejrzenia, że towar wystawiony na aukcji Allegro pochodzi z kradzieży - proszę zgłosić to na Policję."

Zgłaszasz to na policję, a policja wysyła śmigłowcem supertajną specgrupę operacyjną, która wpada na trop, robi kocioł, wyłamuje drzwi o 2 nad ranem, aresztuje fałszywego sprzedawcę i skazuje go na dożywotnie prace społeczne w oczyszczalni ścieków. Fanfary! Brawa! Kurtyna!

Valwit
03-01-2007, 02:19
no to jest przerażające poprostu...

myslilsz ze ebay reaguje inaczej? pomysl ile oni takich zgloszen maja w ciagu dnia.

cyrusvirus
03-01-2007, 02:42
a tak co do aukcji to ciekawe, skoro aparat nowy nieuzywany, to kiedy stracil torbe z kablami :lol: Ja mysle ze na dworcu w Katowicach jest sklep gdzie mozna kupic d80 wraz z wyposazeniem i kiedy wychodzil napadla go banda lobuzow i zabrali torbe... Ale na szczescie nasz Allegrowicz byl na tyle przytomny i przed wyjsciem schowal aparat "za pazuche" w razie nieoczekiwanej zaistnialej sytuacji i tym sposobem nasz d80 znalazl sie na Allegro a nasz bohater wyjechal za granice... :wink:

edit:
a co do Allegro to jestem w szoku...

december
03-01-2007, 11:01
udział w akcji odbicia sprzętu weźmie grupa "alle grom", wspólnie z interpolem, specnazem, KGB, FBI, MI5 i mossadem.

wilus
03-01-2007, 11:18
Na jego mniejsu składał bym już wniosek o azyl polityczny w południowym Mozambiku, chociarz pewnie i tam go dorwą... mosady

cyrusvirus
03-01-2007, 11:26
udział w akcji odbicia sprzętu weźmie grupa "alle grom", wspólnie z interpolem, specnazem, KGB, FBI, MI5 i mossadem.

i nie zapominaj o SWAT

adrian
03-01-2007, 13:11
A co do opisywanego postu - wystarczy sprawdzić daty rejestracji licytujących. Coś tak jakosik rejestrowali się kilka dni temu i natychmiast kupują.
Temat dla szefostwa Allegro.

Hehe, po tym jak śledziłem ostatnio wątki o dziurach w allegro myślę, że reakcja z ich strony może być conajwyżej ospała...

adrian.

qooba
03-01-2007, 15:14

dostałem dokładnie tą samą odpowiedź, słowo w słowo...
pewnie mają taki gotowy wzór, bałwany jedne... mam wrażenie, ze są ślepi...