Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rdzawy klif......
....irlandzki
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img689.imageshack.us/img689/9189/dsc9880kcroprr.jpg)
pozdro :)
krzysztofz24
28-09-2010, 18:55
Kadrowo dla mnie majstersztyk. Kolorki widze zrobiles naturalne. Tak jak teraz mi sie podoba.
Ale mam taka mysl, mam nadzieje ze wezmiesz pod rozwage, a gdyby tak troche podkrecic obrobke, tak zeby bardziej uwydatnic m in. barwe tej "rdzy" na klifie...cos czuje ze mozna by z tego wystrugac jakas niezla dodatkowa alternatywna wersje.
Podsumowujac to zdecydowanie na tak, jak teraz...ale z checia zobaczyl bym "podkrecona" wersje;-).
Kompozycyjnie mi sie bardzo podoba, fajnie chmury "zapozowaly" ;) Kolorystyka naturalna, przy braku mocniejszego swiatla na podlodze, jest tutaj mz odpowiednia :)
Coz wiecej... Kolejna, bardzo udana praca wywieziona z Zielonej Wyspy! :twisted:
Bardzo dobra, dopracowana fotografia.
Kadrowo dla mnie majstersztyk. Kolorki widze zrobiles naturalne. Tak jak teraz mi sie podoba.
Ale mam taka mysl, mam nadzieje ze wezmiesz pod rozwage, a gdyby tak troche podkrecic obrobke, tak zeby bardziej uwydatnic m in. barwe tej "rdzy" na klifie...cos czuje ze mozna by z tego wystrugac jakas niezla dodatkowa alternatywna wersje.
Podsumowujac to zdecydowanie na tak, jak teraz...ale z checia zobaczyl bym "podkrecona" wersje;-).
wówczas zginie ta surowość a fota podąży w stronę landryny i już nie będzie to samo, :) pozdrawiam
powiem tak ze mi sie podoba bardzo
ale mam pytanie nigdy tam nie bylem Janku na skalach jest taki brazowy nalot a jak tak to z czego ? moze te skaly maja duzo zelaza w sobie tak sobie gdybam ale jestem ciekaw .
krzysztofz24
28-09-2010, 19:09
wówczas zginie ta surowość a fota podąży w stronę landryny i już nie będzie to samo, :) pozdrawiam
Chyba masz racje i pozostaje mi sie zgodzic:-). Rzeczywiscie ciezko byloby zrobic(o ile wogole by sie dalo) tak zeby ta "rdza" byla mocniejsza...a landryna do tego surowego widoku raczej na pewno nie przystoi:-). Pzdr.
Chyba masz racje i pozostaje mi sie zgodzic:-). Rzeczywiscie ciezko byloby zrobic(o ile wogole by sie dalo) tak zeby ta "rdza" byla mocniejsza...a landryna do tego surowego widoku raczej na pewno nie przystoi:-). Pzdr.
dałoby się dało, można całą gamą kolorystyczną podkręcić fotę ale jeżeli już to tylko minimalistycznie, oczywiście ja mówię o swoim guście - ale no właśnie ......... :)
napisał Zaza67
powiem tak ze mi sie podoba bardzo
ale mam pytanie nigdy tam nie bylem Janku na skalach jest taki brazowy nalot a jak tak to z czego ? moze te skaly maja duzo zelaza w sobie tak sobie gdybam ale jestem ciekaw .
Piotrze gdyby było żelazo to już by tam byli nasi złomiarze :mrgreen: a tak na poważnie sądzę że te skały muszą mieć jakiś minerał który ma taki kolor :)
A to rozumiem ale efekt daje zarabisty
krzysztofz24
28-09-2010, 19:30
dałoby się dało, można całą gamą kolorystyczną podkręcić fotę ale jeżeli już to tylko minimalistycznie, oczywiście ja mówię o swoim guście - ale no właśnie ......... :)
Skoro piszesz ze sie da;-)...
To nie chcialbym byc bezczelny:razz:, ale czy moglbym poprosic o NEFa:mrgreen: w celach eksperymenta w domowym zaciszu, intryguje mnie ta "rdza":-)...
[email protected] , jakby co?
Nikonozaur
28-09-2010, 19:31
Ja nie mam pytań, wszystko mi tu giercuje.
Bartekkw
28-09-2010, 19:39
wszystko juz zostalo napisane ... BDB kadrowo i kolorystycznie
misiobudrysio
28-09-2010, 20:24
jak juz gdzie indziej pisalem piekny widoczek
pozdr.
Sam kadr i kadrowanie mi się podoba :-)ale mam zastrzeżenie co do ostrości, to jest jej braku. Wygląda na mało wyostrzone :-)
anonymos
28-09-2010, 21:20
Bardzo poprawne zdjęcie. Eleganckie światło i tonacja.
ostrytux
28-09-2010, 22:10
Eleganckie światło i tonacja.
Mam dokładnie takie same odczucia :)
Ładne niebo, surowość jest pokazana super. Mam tylko pytanie, czy klif z lewej jest mało ostry? Parę razy tu zaglądam i takie mam wrażenie.
przycieminiłem jedną skałkę na klifie z lewej, która robiła wrażenie jaśniejszej i może przez to mniej ostrej, lekko ją podostrzyłem i dodałem trochę saturacji
1a
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img843.imageshack.us/img843/5741/dsc9880orgr.jpg)
Według mnie po małych korektach dużo zyskało na odbiorze. Teraz to jest to mz.
Bardzo poprawne zdjęcie. Eleganckie światło i tonacja.
Podpis.
Po małej korekcie jest zdecydowanie lepsze w odbiorze :-)
Bardzo ciekawe kolory, lubię takie. Kadr ciekawy, mimo iż nie przepadam za pionami, przypadł mi do gustu.
Dla mnie bardzo dobra, wersja 1a oczywiście :).
Pablo 77
29-09-2010, 10:12
1a bardzo dobra,pytań brak:)
Bardzo przyjemne zdjęcie, kadrowo jak zawsze, kolory super :)
Pozdrawiam.
1a jest super. Fajne kolory, przemyślany kadr i to co zawsze mi się podobało w Twoich zdjęciach - wszystko jest z umiarem
jurek1906
29-09-2010, 18:47
Wybieram oryginał,jakoś bardziej mnie przekonuje :).