Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Dziadek Janek
Oto siąteczny Dziadek Janek który wniósł swój wkład na zakup niezbędnej sabinki 800 :) która mam nadzieje miesiac 2 zostanie nabyta ( ale po sesji zeby nie rozpraszać) :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.piotrg.nazwa.pl/zdjecia/dziadek.jpg)
Ja jestem na TAK - bardzo ładne światło.
Podoba mi się.
mi też się bardzo światło podoba.
bardzo przyjemne zdjęcie
szampo___
28-12-2006, 00:59
Swiatełko bylo by fajne ale przeszkadza mi ten cien pod nosem :/
teraz dopeiro zwrocilem uwage na ten cien. nie mam lampy nie ma czym dopalic. wbudowane jak ognia unikam. dziadek oszczedza w domu ma malo zarowek w zyrandolu :) ciemnawo troche bylo f2 mala go ale wyzej nie moglem iso 800 1600 raczej nie tykam i 1/20 az dziw ze nie pruszylem
wazne by dziadkowi sie podobalo ... to on dorzuca do sabiny, nie komentujacy ;-)
btw. foto bardzo przyjemne, moj dziadek w ogole boi sie aparatu jak ognia
Robert_P
28-12-2006, 12:12
Do usunięcia cienia nie potrzebne jest Ci dodatkowe źródło światła tylko blenda dzięki której byś doświetlił prawą stronę.
Zdjęcie technicznie kuleje właśnie przez swiatło które spowodowało z jednej strony przepalenia z drugiej niedoświetlenie (raczej niezamierzone).
romanescou
28-12-2006, 12:23
Bardzo ładne zdjęcie.
Moim zdaniem doświetlenie prawej strony mogło by zepsuć klimat.
Faktem jest, ze cień trochę przeszkadza.
No i głębia ostrości, która nie objęła drugiego oka. Niestety taki to urok słabego światła. I tak podziwiam f2+ 1/20ta.
Dodatkowo słowa uznania dla dziadka. Mało która starsza osoba rozumie wydatek ~1300zet na "jakąś tam lampę"
romanescou: dziadek jeszczenie wiem ze ze kosztuje 1300 :) nie musi wiedziec wazne ze matula na serce choruje jak sie dowiedziala za ile lampe sobie kupuje :) o obiektywach w planach na przyszly rok jej nawet nie mowilem. jeszcze tylko moje 18 styczniowe urodziny i powinienem dociulac na lampe
robren nie bede w wigilie z blenda skakal :) nawet takowej nie mam musze cos pomyslec na zakupem (nie wszystko naraz) :)