Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Dziadek Janek

Domyślnie Dziadek Janek

Oto siąteczny Dziadek Janek który wniósł swój wkład na zakup niezbędnej sabinki 800 która mam nadzieje miesiac 2 zostanie nabyta ( ale po sesji zeby nie rozpraszać)

emeryt

Domyślnie

Ja jestem na TAK - bardzo ładne światło.
    Podoba mi się.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

mi też się bardzo światło podoba.

bardzo przyjemne zdjęcie

Domyślnie

Swiatełko bylo by fajne ale przeszkadza mi ten cien pod nosem :/
    | D700| D600| N 24 1.4| N 24-70 2.8| N 50 1.4| N 60 2.8| N 85 1.4| N 80-200 2.8| SB900|
    Onephoto

Domyślnie

teraz dopeiro zwrocilem uwage na ten cien. nie mam lampy nie ma czym dopalic. wbudowane jak ognia unikam. dziadek oszczedza w domu ma malo zarowek w zyrandolu ciemnawo troche bylo f2 mala go ale wyzej nie moglem iso 800 1600 raczej nie tykam i 1/20 az dziw ze nie pruszylem
    emeryt

Domyślnie

wazne by dziadkowi sie podobalo ... to on dorzuca do sabiny, nie komentujacy
    btw. foto bardzo przyjemne, moj dziadek w ogole boi sie aparatu jak ognia

Domyślnie

Do usunięcia cienia nie potrzebne jest Ci dodatkowe źródło światła tylko blenda dzięki której byś doświetlił prawą stronę.
    Zdjęcie technicznie kuleje właśnie przez swiatło które spowodowało z jednej strony przepalenia z drugiej niedoświetlenie (raczej niezamierzone).
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcie.
    Moim zdaniem doświetlenie prawej strony mogło by zepsuć klimat.
    Faktem jest, ze cień trochę przeszkadza.
    No i głębia ostrości, która nie objęła drugiego oka. Niestety taki to urok słabego światła. I tak podziwiam f2+ 1/20ta.
    Dodatkowo słowa uznania dla dziadka. Mało która starsza osoba rozumie wydatek ~1300zet na "jakąś tam lampę"

Domyślnie

romanescou: dziadek jeszczenie wiem ze ze kosztuje 1300 nie musi wiedziec wazne ze matula na serce choruje jak sie dowiedziala za ile lampe sobie kupuje o obiektywach w planach na przyszly rok jej nawet nie mowilem. jeszcze tylko moje 18 styczniowe urodziny i powinienem dociulac na lampe

robren nie bede w wigilie z blenda skakal nawet takowej nie mam musze cos pomyslec na zakupem (nie wszystko naraz)
    emeryt

Uprawnienia umieszczania postów