Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Strumyk przy starej drodze
GUINNESSts
21-09-2010, 22:30
Kolejna walka z tematem las...
Co myslicie?
Oczywiscie ucze się, nie promuje wiec śmiało proszę;):)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/34258645186083076011.jpg)
maniak666
21-09-2010, 22:36
Jakoś chyba za zielono (ale to mój lapek, więc pewności nie mam), a już te dwa kamulce po lewej wręcz mi świecą.
Kadr mi się widzi, ale moje niewprawne jeszcze oko podpowiada mi że cosik z obróbką ni za bardzo, jak nie Twoje ( mam na myśli jak potrafisz, oglądając wcześniejsze prace) Te drzewa z prawej tez jakos tak dziwnie. Ale ja się nie znam, dopiero się uczę.
GUINNESSts
21-09-2010, 22:39
Tez sie dopiero uczę. Przyjete zarejestrowane:) Dzieki.
maniak666
21-09-2010, 22:43
Tez sie dopiero uczę. Przyjete zarejestrowane:) Dzieki.
No ja Cię proszę. Bez kokieterii, bez kokieterii...:wink:
GUINNESSts
21-09-2010, 22:47
Alez tak jest. Kazda opinia bardzo wazna. A las to dla mnie masakra jakas jest;)
Bartekkw
21-09-2010, 22:48
Mnie sie widzi, ale zastanawiam się czy w kwadracie licząc od lewej strony zdjęcia nie byłoby lepiej
krzysztofz24
21-09-2010, 22:56
Ja tam tez sie ucze, tego nigdy za malo;-). A ty juz sie soro nauczyles (pamietam twoj watek "Seksowne E"). A co do zdjecia, calkiem ok strumykowo-lesny fot...ale traktuj moja opinie z dystansem;-), bo dla mnie las to tez masakra.
Sylvester
21-09-2010, 23:04
jest fajnie ale czegoś mi brakuje a czego to nie wiem :) może troszkę więcej góry ? tak do kwadratu jak podpowiada Bartek .... aha i ostatnie dwa drzewa po prawej stronie strumienia troszke za mocno z cienia wyciagane .....ale ja też sie ucze wiec można mnie nie słuchać
Nikonozaur
21-09-2010, 23:34
Kadrowo jest ok, ale obróbka mz. do poprawy. Woda ma kolory... no właśnie, co to za kolory? Zmieniłem trochę, (http://www.iv.pl/images/69200657970506616875.jpg) nie oznacza to jednak, że jest lepiej, też się uczę i się nie znam. A może po prostu tak tam było. Co niewykluczone.
A mnie się kadr podoba :-) Faktycznie na dalszym planie widać wyciaganie z cienia i jest wg mnie zdecydowanie za jasno, zawsze fotografując wsród zieleni robie korektę ekspozycji nawet na -1
Ja sie nie ucze. Ja juz sie naumialem :mrgeen:
Las jak las. Ja generalnie lasow nie lubie na zdjeciach. Andrzej B :) kiedys zmontowal takie foto co to mi sie podobalo. Wyjatek. Choc Twoje zle nie jest jak tak obiektywnie popatrzec
ostrytux
21-09-2010, 23:52
Fajne takie rześkie foto :) ale skłaniałbym się jednak ku wersji Andrzeja!
Kadr i mi się podoba, "kiślowata" woda już trochę mniej, osobiście wolałbym bardziej rozmytą lub mniej. Pnie drzew faktycznie wydają się za jasne, zdjęcie ma jednak coś w sobie co przyciąga moją uwagę na dłużej, chciałbym to miejsce zobaczyć w bardziej bajkowej wersji :)
Pozdrawiam.
chciałbym to miejsce zobaczyć w bardziej bajkowej wersji :)
Glamour Glow trzeba zapodac :)
Kadr jak najbardziej na tak ...dopracować wodę i będzie fajne leśne zdjęcie
kadrowo mi sie podoba, natomiast tendencja do absolutnego wyrównywania cieni mniej (to tak ogólnie nie dotyczy tylko tego jednego zdjęcia) - ale ja również się nie znam - moim zdaniem las powinien być odrobinę ciemniejszy
Sebastianito
22-09-2010, 10:32
Dla mnie jest to naprawde udane zdjecie jak na fotografie lesna.. podoba sie i nie mam nic do zarzucenia.
mi się podoba, kadr fajny, kolory też mi odpowiadają:)
Gdzieś Ty ten las wyczaił ? POdoba sie.