Zobacz pełną wersję : Torba NANEU Pro Sahara 115 F
Czy ktoś posiada/używa/oglądał tą torbę?
zyzio666
14-07-2011, 11:57
Hmm, torche pono odpowiem, ale tak, ja takowa posiadam :)
Od dawna ją masz? Jak oceniasz trwałość i jakość wykonania?
Mam tę torbę. Wykonanie bez zarzutu, solidna i ładna ale... Jej kształt (patrząc z góry jest wąska ale głęboka) sprawił, że nie mogłem sensownie poukładać sprzętu w środku, choć długo kombinowałem z układem przegródek. Może jak ktoś ma długie obiektywy, które będą w pionie, to ta torba mu przypasuje. Koniec końców używam jej (po wyjęciu insertu fotograficznego) jako torby podróżnej z fajną kieszenią na dużego laptopa.
zyzio666
24-07-2011, 08:15
Od dawna ją masz? Jak oceniasz trwałość i jakość wykonania?
mam ją od około 2 lat, może nieco krócej. Zakupiłem ja jako drugi produkt po plecaku alpha. Torba jest dla mnie idealna. Wszystko do niej zapakuje i zawsze zostanie miejsce na piwko :). Fakt, może nie jest strasznie poręczna, ale jest naprawde przestonna. Jakość wykonania bez zarzutu. Nic sie nie poodrywało, nie odpruło. Trwałość jest na 6. Dodatkową zaletą jest możliwość wyjęcia wkładu foto i dzieki zamkom, zwązić torbe do rozmiarów teczki. Przedziałna lapa jest miekki, tak wiec lap nie powonien dostać w kość. Co prawda ja nosze 12", ale jestem pewnien, ze 17" sie tam zmieści. Tą torbe traktuje bardziej jako magazyn sprzętu. Na wyjazdy (np: wakacje) zabieram ja i alphe. Cięzko mi sobie wyobrazić przeciskanie się w Krakowie po starówce z Saharą - alpha jest zdecydowanie wygodniejsza. Ale jak pisałem, Sahara jest naprawde obszerna. Bez problemu pakuje do niej bodziaka z gripem, 2 obiektywy, lampe, ladowarke, filtry i ladowarke do lapa i nikosia, dodatkowy dysk twardy i nadal jest miejsce na dodatkowe karty czy inne drobne akcesoria.