Zobacz pełną wersję : CNX2 i..?
Ostatnio przesiadłem się z LR3 na CNX2 i.. w sumie cholernie brakuje mi możliwości podglądu zdjęcia w formacie większym niż miniaturka. W Cnx2 takiej opcji nie ma (chyba, że się mylę) i stąd moje pytanie: czego używacie do katalogowania/wybierania/oznaczania zdjęć?
Witam,
ViewNX stanowi niezłe uzupełnienie CNX2 właśnie do wybierania / oznaczania zdjęć. Z tym, że ja nieraz po prostu wybieram i taguję fotki bezpośrednio w CNX2, zwiększając wielkość miniaturek tym suwakiem u góry przeglądarki. Przy pracy na 2 monitorach ta metoda u mnie się sprawdza.
Pozdrawiam, QuadMan
Czy Wam również Capture NX2 nie czyta tagowania z View NX2 (kolory i gwiazdki)????
Pozdr
eles
nie moglem się nigdy przekonać do ViewNX.. może najwyższa pora..
a jakieś inne opcje?
QuadMan jak dla mnie nawet jeżeli ustawie max wielkość miniaturek to i tak są za małe..
czy chodzi ci o coś takiego?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img543.imageshack.us/i/blah.jpg/)
Czy Wam również Capture NX2 nie czyta tagowania z View NX2 (kolory i gwiazdki)????
Pozdr
eles
mi czyta....:)
Czy Wam również Capture NX2 nie czyta tagowania z View NX2 (kolory i gwiazdki)????Nie czyta, kiedy po oznaczeniu kolorami lub gwiazdkami, dodasz opis zdjec. Ewidentny blad nowego ViewNXa -- bo wczesniej sie z tym nie spotkalem.
Tzn. inaczej -- etykiety i gwiazdki znikaja, kiedy dodasz opisy zdjec.
crisder niezłe ;] teraz powiedz jak to sie robi i czy da się jeszcze większe?
W ViewNX w dodatku są całkiem spore możliwości suwakowania, ostatnio dodano nawet możliwość kadrowania i prostowania - panel z suwakami obecnie wysuwa się z prawej strony, zarówno w trybie widoku miniatur, jak i przy podglądzie w większym rozmiarze.
Nadal jednak ViewNX nie potrafi skonwertować RAWa obrobionego już w CNX.
crisder niezłe ;] teraz powiedz jak to sie robi i czy da się jeszcze większe?Po prostu trzymasz lupke programu nad zdjeciem w browserze. Wiekszego sie nie da. Znaczy da -- jak zmniejszych rozdzielczosc ekranu. ;) U mnie te podglady sa jeszcze mniejsze. :)