PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Podbudowany...

pszetak
14-09-2010, 00:29
...uroczystością tonu panujęcego ostatnio w Krajobrazie:-),zdecydowałem że może taką "staroć" pokazę:

"Strefa zerowa chwili"

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/3019/dsc0743dwakoniecmaly.jpg)

Może komuś wpadnie w oko.
Dzięki za wizytę.

jacekz40
14-09-2010, 10:23
Cosik mi tu brak ... jak mawiał Waluś do Pyzdry :)

Seeker
14-09-2010, 12:04
Ladny, czysty kadr z klimatem. Dalbym tylko wiecej swiatla (lekko wspomagajac nature) na pierwszy plan.
Odbicie mocno dopelnia calosci.

Moze nie na wiecznosc, ale wpadlo mi w oko ;).

Locter
14-09-2010, 12:05
Mi sie podoba tylko czemu takie małe.

Sebastianito
14-09-2010, 12:15
Sam kadr w rzeczy samej wpada w oko i to bardzo! Miejscowka znakomita, jednak zauwazalny jest brak sprzyjajacej aury do robienia (lukrowanych) zdjec. Pozwolilem sobie zobaczyc to zdjecie w innym swietle i kolorystyce i powiem szczerze, ze mozna jeszcze duzo z niego powyciagac. Wystarczy troche posiedziec. Mozna rowniez pojsc w drugim kierunku i zrobic zdjecie mroczne, chociaz nie jestem przekonany do konca czy akurat taki rodzaj przedstawienia zdjecia bedzie pasowal do kadru. Jestem niezmiernie ciakawy innych zdjec z tego miejsca. Wiec bede czujny.

Generalnie zdjecie jest na TAK: kadr i sposob spostrzegania miejsca. natomiast na (male) NIE: sposob obrobki (lub tez calkowity jej brak).

krzysztofz24
14-09-2010, 12:18
Zdjecie ma dla mnie taki delikatny senny, nawet lekko przytlaczajacy klimacik...no spoko jest:-).

PABLOOK
14-09-2010, 12:43
Zdjecie ma dla mnie taki delikatny senny, nawet lekko przytlaczajacy klimacik...no spoko jest:-).

Odbieram podobnie jak Krzysztof :).

wypass
14-09-2010, 15:18
kadr jest dobry, ale obróbkę przydałoby się dopieścić...

jurek1906
14-09-2010, 15:55
Urokliwe zdjęcie,delikatnie rozmyte odbicie dodaje smaczku.

harb
14-09-2010, 16:02
jest ładnie, subtelnie, niczego bym nie zmieniał :)

darek_d
14-09-2010, 16:05
Mi się podoba, może lekko za mroczne kolory. Mam pytanie czemu f 20, uczę się i warto wiedzieć więcej, dzięki.

pszetak
14-09-2010, 16:08
Dzięki wszystki za oddzew.
Obróbka jednak jest,ale staram sie tak obrabiać zdjęcia by jak najmniej rzucała sie w oczy,co nie oznacz że jestem przeciwnikiem jakichś mocniejszych posunięć przy pracy nad foto.Ja poprostu wolę bardziej w kierunku mono niż w kierunku kolorystycznego stereo.
Jak w nagłówku mówiłem jest to stare zdjęcie,dletego wrzuciłem mniejszy rozmar gdyż w takim,mniej rzuca sie w oczy moja głeboka niewiedza tych czasów:-)
Byłem tam kilka razy i mam kilka dobrych w mim odczuciu kadrów(chyba)niebawem coś wrzucę,więc czujnym być napewno warto,szczególnie że niekoniecznie będę stał w kierunku w którym patrzyłłem na tym zdjęciu:-)