PDA

Zobacz pełną wersję : Jennis MB-D80 PRO with LCD

Grand.
13-09-2010, 20:59
Ma ktoś taki gripex? Chciałbym sobie taki zanabyć drogą kupna, a nawet 2 sztuki.

damciop03
13-09-2010, 22:32
Ja posiadam taki w D80 i polecam jak komuś potrzebny grip dobrze wykonany zamiennik w dobrej cenie polecam:)

14-09-2010, 00:06
a tak z ciekawosci (bo mam alfe) co to lcd daje?

Grand.
14-09-2010, 09:23
Wyświetla czas głównie, ale:

Dodatkowo wyposażony jest w podświetlany wyświetlacz LCD oraz sterownik interwałów zdjęciowych. Dzięki temu można ustawić następujące funkcje:

- możliwość ustawienia długich czasów naświetlania z dokładnością do 1s. (maksymalnie 100 godzin).

- możliwość ustawienia opóźnienia samowyzwalacza z dokładnością do 1s. (maksymalnie 100 godzin)

- możliwość ustawienia interwałów z określeniem ilości zdjęć w serii z dokładnością do 1s. (maksymalnie 100 godzin) a także z czasem wstępnego podniesienia lustra w trybie Bulb.

- kalendarz

- stoper

- zegarek

Na tym mi zależy najbardziej.

14-09-2010, 10:06
ciekawe opcje, ale z tego co czytalem to najlepsza jakosc wykonania przedstawia alfa, zaraz za oryginalem.
posiadacze pewnie chwala, jak kazdy co swoje ma i mu jakos tam dziala. ale tyle dodatkowej elektroniki nie przewidzianej przez producenta, troche ingerującej jakby nie patrzec w dzialanie korpusu jest chyba dosc ryzykowne.

Grand.
14-09-2010, 10:17
Ryzykowne? W jaki sposób? Że lustro nie wróci? Producent przewiduje zabawe z trybem BULB w dosć długim czasie, więc nastawianei tego ustrojstwa na 5 minut, jakby mi odpowiadało i nie trzymanie wcisniętego klawisza na węzyku to zapewne wygoda.

Kundzior
20-09-2010, 19:21
Ja posiadam i chwalę. Jakość wykonania bdb. Wszelkie funkcje działają bez problemu, już prawie 2 lata.

D_Z_I_A_D_E_K
20-09-2010, 19:52
ja właśnie go sprzedałem

tomajos
20-09-2010, 21:25
Również jestem zainteresowany zakupem tego właśnie gripa, ale ostatnio słyszałem, że nieoryginalne gripy "zjadają" baterię pozostawioną w nich, kiedy są podłączone do aparatu. Stąd moje pytanie do osób, które posiadają owe urządzonka - jak to faktycznie wygląda?

Grand.
21-09-2010, 10:54
Kurcze, a ja szukam szukam i nigdzie nie jest dostępny... A chętnie bym sobie taki sprawił :(

To zależy, jedne nieorg zjadają inne nie.

Kundzior
21-09-2010, 11:07
www.foto-tip.pl (http://www.foto-tip.pl) - musisz poczekać, będzie pewnie dostępny za jakiś czas. A w przypadku gdy trafi Ci się pożeracz baterii, bez problemu wymieniają na nowy sprawny.
(http://www.foto-tip.pl)

D_Z_I_A_D_E_K
21-09-2010, 17:34
ostatnio był jeden na allegro, został sprzedany za 301zł+przesyłka.

zet-zet
23-09-2010, 22:52
Od jakiegoś czasu mam ten model, swoje pierwsze spostrzeżenia opisałem w innym wątku -
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=125924&page=4
Żadnego rozładowywania akumulatora nie zauważyłem (w poz. wyłączony zarówno aparat, jak i grip). Z dodatkowych funkcji jeszcze nie korzystałem - niesprawny statyw.
Cóż więcej? Niezależnie z jakim obiektywem - na razie największy to N18-105VR, najmniejszy N50/1,8D - aparat trzyma się wspaniale, żadnych trzasków, luzów itp. Nie wyobrażam już sobie fotografowania bez tej "protezy", zwłaszcza po podpięciu lampy, lub z T70-300 USD, na którego z utęsknieniem czekam.
Podsumowując - kupujcie bo naprawdę warto, a wycenę oryginału chętnie bym przestudiował (trochę plastiku, odrobina prostej elektroniki kosztuje tyle co kitowy obiektyw)
Pozdrawiam ZZ