Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] memlandlo...
Duzo mnie jeszcze czeka zanim zrobie zdjecie z ktorego bede zadowolony, memlac jest latwo, zrobic dobre zdjecie na dlugim czasie to juz inna bajka, przedstawiam jedna z moich prob.....
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img255.imageshack.us/i/dsc6017o.jpg/)
MZ za duzo tej podlogi, nie jest ona zbyt ciekawa, na plus za liczyc mozna na pewno tonacje i staranność.
Milo slyszec ze zdjecie robione w 10min przed wyjsciem z domu jest staranne:D
Jak dla mnie za mało kamlotów wyłaniających się z wody a tym samym mgiełki :)
MZ próba całkiem udana. Kadr może nie eksponuje tak bardzo memłania, ale obrazek całościowo całkiem dobrze się prezentuje.
petrus33
10-09-2010, 20:34
Winieta przeszkadza. A nie dałoby się tych chmur jakoś bardziej wyeksponować ? Ciekawiej by się zrobiło na tym zdjęciu.
Winieta przeszkadza. A nie dałoby się tych chmur jakoś bardziej wyeksponować ? Ciekawiej by się zrobiło na tym zdjęciu.
Nie do konca rozumiem co tam jeszcze eksponowac......i tak wycisniete z nieba jest duzo.....szaro tam bylo a za plecami slonce:(
Quakerek
10-09-2010, 20:36
Greg77 - fajny kadr ale jednak widać niestaranność obróbki w narożnikach zdjęcia, szczególnie rzuca się to w oczy w lewym górnym rogu.
Byc moze podloga ciekawiej by wyszla z nizszej perspektywy
(i w mniejszej ilosci, jak juz wspomniano).
krzysztofz24
10-09-2010, 20:50
MZ próba całkiem udana. Kadr może nie eksponuje tak bardzo memłania, ale obrazek całościowo całkiem dobrze się prezentuje.
Podpisze sie...niebardzo tylko rozumiem po co ta winieta, jeszcze jakby byla slabsza...tak jak teraz zbedna mz.
Byc moze podloga ciekawiej by wyszla z nizszej perspektywy
(i w mniejszej ilosci, jak juz wspomniano).
Tu się podpiszę. Tam dalej widać jakieś kamienie w wodzie. Może lepiej byłoby się im lepiej przyjrzeć z bliska ;).
Jak tam pierwsze spostrzeżenia z walki z udziałem BS-a ?
Tu się podpiszę. Tam dalej widać jakieś kamienie w wodzie. Może lepiej byłoby się im lepiej przyjrzeć z bliska ;).
Jak tam pierwsze spostrzeżenia z walki z udziałem BS-a ?
W sumie to nie pierwsze, walcze od jakiegos czasu z dopasowanie WB do tego filtra (co by mniej sie bawic w postprocesie), jest to raczej testowy strzal. A perpektywa byla dosc niska jednak....statyw prawie na plasko.....
Ustawilem sie tam bo fale sie ladnie rozbijaly i wplywaly na te kamienie na pierwszym, jak na zlosc nie dobila ani jedna:( A potem juz na plazy pokazaly sie konie i odpuscilem sobie memlanie......ale na te kadry przyjdzie kiedys czas;)
Marcin T
10-09-2010, 22:11
Skupiłem wzrok na tym dziadostwie na pierwszym planie i minęło trochę zanim zorientowałem się, że to mymładło ;)
Podzielam uwagi kolegów, może lepiej by było bo to cos bardzo odwraca uwagę.
Sebastianito
10-09-2010, 22:21
MZ za duzo tej podlogi, nie jest ona zbyt ciekawa, na plus za liczyc mozna na pewno tonacje i staranność.
Za duzo masz tych komentarzy.. nie chce mi sie czytac wszytkiego... ale locter ma racje.... jak mielisz to sie trzeba skupic na czyms jednym. a Ty chciales pokazac tu wszystko i nic...
Za duzo masz tych komentarzy.. nie chce mi sie czytac wszytkiego... ale locter ma racje.... jak mielisz to sie trzeba skupic na czyms jednym. a Ty chciales pokazac tu wszystko i nic...
Cos w tym jest, a po za tym przeszkadza mi strasznie to niebo , ta winieta i artefakty , które tam powstały . Memłaj dalej , czekam na kolejne ;)
petrus33
12-09-2010, 19:45
Nie do konca rozumiem co tam jeszcze eksponowac......i tak wycisniete z nieba jest duzo.....szaro tam bylo a za plecami slonce:(
A gdzie tam dużo. Bardzo mało bym powiedział. Poniżej masz efekt 2min roboty na lenia w głupim programie PhotoScape, bez wchodzenia do PS i pracy na warstwach. Z tej fotki można zrobić cacko, tylko trzeba chcieć :))) Wiem, wiem, straszna obróbka, ale tak jak mówię.....na lenia w dwie minuty.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img529.imageshack.us/img529/3180/dsc6017o.jpg)
Nikonozaur
12-09-2010, 20:04
Nie jest to kamień milowy w Twojej karierze, ;)
[...] 2min roboty na lenia [...]
Jak na tylko dwie minuty udało Ci się bardzo dużo zrobić, W sensie negatywnym niestety. Jestem ciekaw co by było po dwudziestu...
petrus33
12-09-2010, 20:32
Nie jest to kamień milowy w Twojej karierze, ;)
Jak na tylko dwie minuty udało Ci się bardzo dużo zrobić, W sensie negatywnym niestety. Jestem ciekaw co by było po dwudziestu...
Czytaj ze zrozumieniem :))))
Jest całkiem przyjemnie. Natomiast nieco przeszkadza mi ta jasna plama na wodzie.
Nikonozaur
12-09-2010, 20:55
Czytaj ze zrozumieniem :))))
Czytałem i zrozumiałem, za to napisałem niezrozumiale, pierwsze zdanie adresowałem do autora fotki i wątku. ;)
A gdzie tam dużo. Bardzo mało bym powiedział. Poniżej masz efekt 2min roboty na lenia w głupim programie PhotoScape, bez wchodzenia do PS i pracy na warstwach. Z tej fotki można zrobić cacko, tylko trzeba chcieć :))) Wiem, wiem, straszna obróbka, ale tak jak mówię.....na lenia w dwie minuty.
Sluchaj, fajnie ze przejales sie tym zdjeciem, dla mnie jest ono jednym z tych o ktorych pamietal nie bede a nawet juz wyladowalo w koszu i to wcale nie przez obrobke.
Zdjecie to bylo pewna prowokacja, gdyz bywaja ludzie dla ktorych zdjecie na dlugim czasie to juz majstersztyk;)
Wersja Twoja mi sie nie podoba, wyciagnac niebo to nie problem, zaufaj mi, wiem jak to zrobic.....
petrus33
12-09-2010, 22:27
Aaaaa, prowokacja mówisz ? No chyba, że tak...... Szkoda, że tego na samym początku nie napisałeś.
Z Twojego zdjęcia można zrobić naprawdę coś ciekawego. Mnie się nie podoba ta szaro-niebieska plama nieba. Ja bym to jakoś zaznaczył, wyciągając szczegóły. Zaczęło by się coś dziać na tym zdjęciu. A tak zlewa się to wszystko z wodą, psując według mnie całość. No i ta winieta......miałeś rację, że poszło do kosza.
No, ale co ja tam wiem, przecież tu same Miszcze są......:)))))))
Aaaaa, prowokacja mówisz ? No chyba, że tak...... Szkoda, że tego na samym początku nie napisałeś.
Gdybym napisal to juz by bylo po prowokacji:D
petrus33
12-09-2010, 23:10
Tiaaaa :))))
krzysztofz24
14-09-2010, 11:30
Sluchaj(...) dla mnie jest ono jednym z tych o ktorych pamietal nie bede a nawet juz wyladowalo w koszu i to wcale nie przez obrobke.
Zdjecie to bylo pewna prowokacja, gdyz bywaja ludzie dla ktorych zdjecie na dlugim czasie to juz majstersztyk;)
Wiesz co Grzesiek nie odbierz tego jako atak na twoja osobe(bo powodu na pewno nie mam)...ale po kiego grzyba wystawia sie zdjecia okreslane mianem prowokacji?
Sam piszesz ze na obrobke poswieciles 10 min, chyba z braku pomyslu dales ta winiete, bo wczesniej takich bajerow u ciebie nie widywalem;-). Dajesz zdjecie pod ocenke, a jak nie ma dozo "och i ach" i ktos zaczyna krytykowac to przyjmujesz postawe ze w sumie mi tez nie pasuje i kosz.
Jeszcze wrocmy do tego nieszczesnego slowa prowokacja. Tak troche teraz niepewnie bede sie czul piszac ci komentarz. Jeszcze mi sie zdjecie spodoba, a ty na koniec napiszesz ze to byla prowokacja;-)...i komentujacy wychodzi na.....
Nie wiem czemu ma sluzyc prowokacja przy wystawianiu fot, ja tak nigdy nie robilem i nie bede robil.
Milo mi jest bardzo jak zdjecie sie spodoba i leca pozytywne komenty, a jak jeszcze ktos cos napisze konstruktywnego to jest to bardzo cenne.
A prowokacja...po kiego grzyba?, ze sie powtorze.
P.s I jeszcze raz napisze, nie bierz tego personalnie...ale ze uzyles prowokacji;-)...
No bo Grzesiek myśłał, że go nie zjadą za tą fote, ale zjechali i później wpadł na pomysł żeby napisać, że to jednak prowokacja, no trzeba sie jakos bronić w końcu no nie...
A niektórzy mają monopol na rację ;)
P.s I jeszcze raz napisze, nie bierz tego personalnie...ale ze uzyles prowokacji;-)...
Chodzilo mi o to, ze niektorzy nawet na gniota napisza, ze jest dobry.....wystarczy ze pomemlasz;)
No bo Grzesiek myśłał, że go nie zjadą za tą fote, ale zjechali i później wpadł na pomysł żeby napisać, że to jednak prowokacja, no trzeba sie jakos bronić w końcu no nie...
Mylisz sie;) Za niejedna fote zostalem zjechany, nigdy nie pisalem o prowokacji;)
A niektórzy mają monopol na rację ;)
Nierozumiem??;)