PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy ;]

Elandos
09-09-2010, 16:40
Ostatnio widziałem goscia biegajacego z lampa trzymana w reku podlaczona do aparatu na kabelek

Osobiscie mam nikona d90 wraz z lampa Nissin zastanawiam sie czy jest jakis adapter pozwalajacy taka lampe podlaczyc sobie w ten sposob, ewentualnie jak byscie doradzili gdzie i za ile kupic cos podobnego ( w rozsadnej cenie)

Natomiast drugie moje pytanie, ostatnio zobaczylem w studio ringlight ( czy jakos tak to sie nazywalo) i stwierdzilem ze moge samemu cos takiego zrobic. Orientujecie sie jak to lepiej zrobic na blysk czy na swiatlo ciagle, i jakie zastosowac do tego zarowki.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc

Laik ;]

The Structorr
09-09-2010, 16:57
Osobiscie mam nikona d90 wraz z lampa Nissin zastanawiam sie czy jest jakis adapter pozwalajacy taka lampe podlaczyc sobie w ten sposob, ewentualnie jak byscie doradzili gdzie i za ile kupic cos podobnego ( w rozsadnej cenie)]

Poszukaj sobie kabelka sc-28 lub zamiennika.

AdamoN
11-09-2010, 18:46
Nie wygodniej odpalić ją przez fotocele ????

przem426
11-09-2010, 23:17
Nie wygodniej odpalić ją przez fotocele ????

przez kabel ma ttl.

piotr_wojcik
12-09-2010, 11:26
Możesz użyć kabla TTL-to to samo co lampa na gorącej stopce, możesz użyć wzwalacza radiowego - prostego (trzeba manualnie ustawiać moc lampy) lub z przeniesieniem ttl (pocket wizard albo pixel tr-331).

andrstac
12-09-2010, 13:36
Możesz użyć kabla TTL-to to samo co lampa na gorącej stopce, możesz użyć wzwalacza radiowego - prostego (trzeba manualnie ustawiać moc lampy) lub z przeniesieniem ttl (pocket wizard albo pixel tr-331).

A który z obecnie sprzedawanych PocketWizard'ów ma przeniesienie TTL dla nikona?

Szprychu
12-09-2010, 13:50
A który z obecnie sprzedawanych PocketWizard'ów ma przeniesienie TTL dla nikona?

Żaden, chłopak się pomylił ;).

The Structorr
12-09-2010, 14:46

MiniTT1 i FlexTT5, darmowe w dodatku ale tylko gdy nazywasz się Joe McNally :mrgreen: