Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Pomocy ;]

Domyślnie Pomocy ;]

Ostatnio widziałem goscia biegajacego z lampa trzymana w reku podlaczona do aparatu na kabelek

Osobiscie mam nikona d90 wraz z lampa Nissin zastanawiam sie czy jest jakis adapter pozwalajacy taka lampe podlaczyc sobie w ten sposob, ewentualnie jak byscie doradzili gdzie i za ile kupic cos podobnego ( w rozsadnej cenie)

Natomiast drugie moje pytanie, ostatnio zobaczylem w studio ringlight ( czy jakos tak to sie nazywalo) i stwierdzilem ze moge samemu cos takiego zrobic. Orientujecie sie jak to lepiej zrobic na blysk czy na swiatlo ciagle, i jakie zastosowac do tego zarowki.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc

Laik ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elandos Zobacz posta
    Osobiscie mam nikona d90 wraz z lampa Nissin zastanawiam sie czy jest jakis adapter pozwalajacy taka lampe podlaczyc sobie w ten sposob, ewentualnie jak byscie doradzili gdzie i za ile kupic cos podobnego ( w rozsadnej cenie)]
    Poszukaj sobie kabelka sc-28 lub zamiennika.

Domyślnie

Nie wygodniej odpalić ją przez fotocele ????
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamoN Zobacz posta
    Nie wygodniej odpalić ją przez fotocele ????
    przez kabel ma ttl.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Możesz użyć kabla TTL-to to samo co lampa na gorącej stopce, możesz użyć wzwalacza radiowego - prostego (trzeba manualnie ustawiać moc lampy) lub z przeniesieniem ttl (pocket wizard albo pixel tr-331).
    Nikon d3|| D700|| sigma 20mm f1.8|| nikkor 50mm f1.4 || nikkor 85mm f1.8 || nikkor 105mm f2.8 VRII ||parę sabinek ||

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr_wojcik Zobacz posta
    Możesz użyć kabla TTL-to to samo co lampa na gorącej stopce, możesz użyć wzwalacza radiowego - prostego (trzeba manualnie ustawiać moc lampy) lub z przeniesieniem ttl (pocket wizard albo pixel tr-331).
    A który z obecnie sprzedawanych PocketWizard'ów ma przeniesienie TTL dla nikona?
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrstac Zobacz posta
    A który z obecnie sprzedawanych PocketWizard'ów ma przeniesienie TTL dla nikona?
    Żaden, chłopak się pomylił .
    How much can you know about yourself if you've never been in a fight?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrstac Zobacz posta
    MiniTT1 i FlexTT5, darmowe w dodatku ale tylko gdy nazywasz się Joe McNally

Uprawnienia umieszczania postów