Zobacz pełną wersję : Tanio do Moskwy?
marszull
07-09-2010, 13:28
jako ze chce sie wybrac w pazdzierniku do Moskwy, moze ktos ma jakies praktyczne rady (i najlepiej aktualne) jak sie tam tanio i w miare szybko dostac. Obstawiam ze samolot lub pociag ;)
Na dziś najtaniej wychodzi Swiss (via Zurich) 282 USD (powrotny - tylko wybrane daty)
PKP powrotny : 130 EUR + 160 PLN (sypialny 3 miejscowy)
Aeroflot ~ 250 EUR (powrotny)
Przestudiuj wszystkie opcje na skyscanner.pl
Pierwszy przykład z brzegu:
Aeroflot WAW-SVO-WAW 987 zł.
marszull
07-09-2010, 16:41
Przestudiuj wszystkie opcje na skyscanner.pl
Pierwszy przykład z brzegu:
Aeroflot WAW-SVO-WAW 987 zł.
za 1000zl to jest duzo wiecej opcji, ja szukam taniej dlatego pytam i szukam osob ktore podrozowaly taniej.
chyba jednak pociag bedzie grany ;)
Zapytaj się na forum http://www.odyssei.com/forum/index.php?showforum=8729
Jest to forum podróżnicze więc może ktoś z tam obecnych będzie potrafił Ci pomóc.
Kiedyś, jak ludzie tam jechali to chorowali. Życzę zdrowia :). Ja tamtej granicy nigdy nie przekroczę.
Kiedyś, jak ludzie tam jechali to chorowali. Życzę zdrowia :). Ja tamtej granicy nigdy nie przekroczę.
Bo pic trza umic, a woda nie wodka - mnogo nie wypijosz:p
Kasandra
07-09-2010, 20:54
Jak powiedział jeden góral, "alkohol pity z umiarem nie zaszkodzi nawet w dużych ilościach".
;-)))
marszull
07-09-2010, 21:22
Ale tez nikt Ci nie kaze :)
ja na wschod (ten bliski) nie jade pierwszy raz ;)
aha w temacie to znalazlem lot przez kaliningrad tanio (600zl) ale tzeba tam czekac 12 godzin ;)
pociag to koszt okolo 700zl plus wiza tranzytowa przez Bialorus
czyli chyba jednak najbardziej oplaca sie lotem albo aeroflotem (okolo 1000zl w ta i powrot)
ps dziekuje wszystkim za pomoc
wolnyslimak
07-09-2010, 21:53
Kiedyś też miałem parcie tylko na zachód. Nic bardziej mylnego. Odkąd pojechałem do Czarnobyla ciągnie mnie tylko na wschód. Estonia i Litwa jest piękna. Teraz myślę właśnie o Moskwie (trochę droga opcja) oraz Gruzja (też niestety nie tanio). Żałuję, że byłem takim ociemniałym i bałem sie jechać na wschód wcześniej.
PS. Marszull mam prośbę. Jeśli juz odbędziesz podróż do Moskwy opisz proszę co, gdzie i kiedy? Znaczy zakwaterowanie, podróż i wszystkie inne potrzebne informacje. Z góry dziękuję i życzę udanej wycieczki.
marszull
07-09-2010, 21:58
co do zakwaterowania to duzy plus ze jedziemy do znajomego, ktory mieszka w moskwie
ale podroz, co i jak - to oczywiscie podziele sie wiedza ;)
Jest jeszcze Air Baltic - przez Ryge - czasami mają/mieli ciekawe promocje! Pozdrawiam
marszull
07-09-2010, 22:04
Jest jeszcze Air Baltic - przez Ryge - czasami mają/mieli ciekawe promocje! Pozdrawiam
Juz sprawdzilem ;) niestety w tych terminach wychodzi to samo co z warszawy bezposrednio
Autobusem z Wilna, omijając Białoruś, odpada Ci wiza tranzytowa, niestety ceny nie pamietam, mogę sie dowiedzieć, no i pozostaje ci kwestia dojazdu do Wilna
lodzermensch
07-09-2010, 22:30
Paskudne mam wspomnienia z podwójnej przesiadki na Szeremietiewie rok temu...
Tym bardziej, że w sumie spędziłem na tym lotnisku jakieś 14 godzin.
GrzesiekM
08-09-2010, 09:25
...no, najtaniej to by było, jakbyś wk#$%@ił jakichś rosyjskich dresiarzy... może trochę by było w bagażniku niewygodnie, ale prawie darmo ;)
velaskez
08-09-2010, 19:46
Bogaty jesteś, jak mi to powiedział jeden rosjanin: Matuszka Rosja nie dal Was, biednieńkich europejczyków...
I taka prawda. Bez znajomości rosyjskiego, wykorzystują turystów jak leci.
marszull
08-09-2010, 21:39
Bogaty jesteś, jak mi to powiedział jeden rosjanin: Matuszka Rosja nie dal Was, biednieńkich europejczyków...
I taka prawda. Bez znajomości rosyjskiego, wykorzystują turystów jak leci.
raz ze jak pisalem mieszka tam znajomy, dwa to nie mam problemu z mowieniem po rosyjsku ;)