Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ania

sobczak1024
06-09-2010, 01:14
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Przedstawiam Anię
Konstruktywna krytyka mile widziana

1.

2.

fotouśmieszek
06-09-2010, 01:21
za ostro i ze sbyt bliska swiecisz.Pociales twarz cieniami,wydobyles pory skory,cień zakrył zęby na 2:-(.Powinienes sprobowac swiecic miękko,swiatlem odbitym albo przez dyfuzor.Jak swiecic i czym znajdziesz w necie.Są tam tez tanie i skuteczne propozycje.
pozdro...

sobczak1024
06-09-2010, 02:17
Dopiero się uczę więc wszelkie uwagi są dla mnie bardzo cenne :)

Anima
06-09-2010, 09:42
Swiatło za mocne i źle ustawione. Własnoręcznie można zrobić fajny softbox - wystarczy Ci taśma klejąca [i gruba i cienka], patyczki na szkielet, kawałek kartoniku i papier śniadaniowy. Ze 2 godziny roboty, efekty na zdjęciach bezcenne (a włożysz w to mniej niż 10zł).

sobczak1024
06-09-2010, 09:53
No właśnie problem w tym że świeciłem softboxem a wyszło co wyszło więc nie bardzo wiem o co chodzi
Miało być miękko a wyszły cienie, przerysowanie.

Anima
06-09-2010, 09:59
Za blisko, za duża moc lampy? Jak nie wychodzi to trzeba robić kolejne ustawienia i ruszać się ze sprzętem. (i uważać na cień z nosa! - fot 1)
:)

NBA
06-09-2010, 10:14
1 to chyba świecona z lampki nocnej... Zupełnie nie panujesz nad światłem... Poczytaj trochę nie tylko to forum, ale może jakąś literaturę...

fotouśmieszek
06-09-2010, 20:15
No właśnie problem w tym że świeciłem softboxem a wyszło co wyszło więc nie bardzo wiem o co chodzi
Miało być miękko a wyszły cienie, przerysowanie.

napisalem Ci ze za blisko juz w pierwszym poscie a Ty dalej nie wiesz.Trzeba czytac:-)Ze swiatlem zasada jest taka:świec jak najdalej od modela.Jezeli nie mozesz,stosuj dyfuzor. Anima dobrze Ci radzi - zwykly pergamin/papier sniadaniowy i rezultaty rewelacyjne.Skorzystaj tez z naszych rad i poczytaj,lektury jest na maksa.Bez teorii bedzie trudno.Powodzenia;)