Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Ania

Domyślnie Ania

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Przedstawiam Anię
    Konstruktywna krytyka mile widziana

1.
    2.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 26-02-2025 o 15:17 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting

Domyślnie

za ostro i ze sbyt bliska swiecisz.Pociales twarz cieniami,wydobyles pory skory,cień zakrył zęby na 2.Powinienes sprobowac swiecic miękko,swiatlem odbitym albo przez dyfuzor.Jak swiecic i czym znajdziesz w necie.Są tam tez tanie i skuteczne propozycje.
    pozdro...
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Dopiero się uczę więc wszelkie uwagi są dla mnie bardzo cenne

Domyślnie

Swiatło za mocne i źle ustawione. Własnoręcznie można zrobić fajny softbox - wystarczy Ci taśma klejąca [i gruba i cienka], patyczki na szkielet, kawałek kartoniku i papier śniadaniowy. Ze 2 godziny roboty, efekty na zdjęciach bezcenne (a włożysz w to mniej niż 10zł).
    smoke a day like a cigarette

Domyślnie

No właśnie problem w tym że świeciłem softboxem a wyszło co wyszło więc nie bardzo wiem o co chodzi
    Miało być miękko a wyszły cienie, przerysowanie.

Domyślnie

Za blisko, za duża moc lampy? Jak nie wychodzi to trzeba robić kolejne ustawienia i ruszać się ze sprzętem. (i uważać na cień z nosa! - fot 1)
    smoke a day like a cigarette

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

1 to chyba świecona z lampki nocnej... Zupełnie nie panujesz nad światłem... Poczytaj trochę nie tylko to forum, ale może jakąś literaturę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sobczak1024 Zobacz posta
    No właśnie problem w tym że świeciłem softboxem a wyszło co wyszło więc nie bardzo wiem o co chodzi
    Miało być miękko a wyszły cienie, przerysowanie.
    napisalem Ci ze za blisko juz w pierwszym poscie a Ty dalej nie wiesz.Trzeba czytacZe swiatlem zasada jest taka:świec jak najdalej od modela.Jezeli nie mozesz,stosuj dyfuzor. Anima dobrze Ci radzi - zwykly pergamin/papier sniadaniowy i rezultaty rewelacyjne.Skorzystaj tez z naszych rad i poczytaj,lektury jest na maksa.Bez teorii bedzie trudno.Powodzenia
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Uprawnienia umieszczania postów