Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ...... welcome to Hell
..... to trochę odgrzewany kotlet, ale jeszcze jedno chciałem pokazać. Moim zdaniem motorówka i skrawek lądu powinny zostać.
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a.imageshack.us/img819/5638/hel00842.jpg)
Pozdrawiam
laughterafter
27-08-2010, 19:52
a moim zdaniem niekoniecznie, no może ten ląd mógłby być ale jakoś w inny sposób chwycony
Swietnie pokazane, deska mi tutaj sie bardzo podoba, ale nie zgadzam sie co do motorowki i ladu;) Motorowka gdyby byla w druga strone to by bylo git!
sam zobacz (http://img824.imageshack.us/img824/5638/hel00842.jpg)
...... OK, motorówkę obracam, ..... ona nawet za chwilę stała w drugą stronę obrócona przez wiatr :D
świetna fotografia, przepięknie wyrzeżbiłeś te chmury, wszystkie atrybuty czynią fotkę bardziej realną i służą jako punty odniesienia, niczego bym nie zmieniał :)
...... OK, motorówkę obracam, ..... ona nawet za chwilę stała w drugą stronę obrócona przez wiatr :D
Ale rozumiesz problem co? Ona wyglada jak by miala zaraz uciec z kadru, duzo lepiej wyglada wtedy kiedy w ten kadr wplywa;)
Ale rozumiesz problem co? Ona wyglada jak by miala zaraz uciec z kadru, duzo lepiej wyglada wtedy kiedy w ten kadr wplywa;)
..... tyle to ja kumam :mrgreen:
Master95
27-08-2010, 20:20
Jest pięknie, ale ten skrawek lądu mógłbyś wystemplować. :)
laughterafter
27-08-2010, 21:08
tak, tak, ląd na tym zdjęciu jest trochę jak parafrazując powiedzenie: "wrzód na dupie"
krzysztofz24
27-08-2010, 21:26
To power z nieba robi ta fote( a dol dobrze dopelnia), z tego plynie cala moc i sila oddzialywania tego zdjecia...a naprawde jest tak jak napisales w tytule:-)...dla mnie motorowka i ten skrawek ladu sa drobnymi elementami ktore niepotrzebnie odciagaja uwage od niesamowitego nieba, burza klimat, rozpraszaja...no stemlem bym je;-).
P.S Choc jak juz sie przy nich upierasz;-), to lepiej mz tak jak zaproponowal Greg zeby motorowka wplywala w kadr a nie go opuszczala.
Nikonozaur
27-08-2010, 21:30
Ja cię przepraszam, cudo znów! :)
tytuł jak najbardziej adekwatny do zdjęcia.
Piękny kadr.
Moim zdaniem motorówka jest we właściwą stronę. Byłoby nielogiczne gdyby płynęła w stronę takiej chmury. Od niej się wieje ile sił! I tak pokazana łódka potęguje tylko wrażenie. Co do kawałka lądu to pozwala znaleźć jakiś punkt odniesienie i myślę, że dobrze iż jest. Powinno być go jednak trochę więcej.
To co mi się średnio podoba to obróbka wody. Jakaś straszna kasza na niej wylazła.
No ale niebo to potęga wyszła :)
Motorniczy
27-08-2010, 22:56
Świetne ale przesadziłeś z wodą bo chyba za dużo shadow/highlights sie bawiłeś ? Zmień to bo takiej wody nie ma w naturze:) Pozdro
Świetne ale przesadziłeś z wodą bo chyba za dużo shadow/highlights sie bawiłeś ? Zmień to bo takiej wody nie ma w naturze:) Pozdro
..... wodą to ja się praktycznie nie zajmowałem. Tam jest płycizna 20 cm, tak ze 30 m od brzegu, a 50 cm to pewnie z 500m. ........ i spora część tej wody to po prostu widoczne dno.
To tylko gwoli informacji, bo każdy widzi to co widzi i z tym nie polemizuję :D Pozdrawiam.
Niebo katastrofa ;) ale w pozytywnym sensie. Mam tylko wrazenie, ze cos niedobrego
dzieje sie w jego najciemniejszych partiach. Chodzi o 3 miejsca na lewej polowie.
To jednak drobiazg przy calosci.
ostrytux
27-08-2010, 23:15
Ależ się dzieje, albo odstawiam browary albo ... bo ja na tej chmurze widzę wielką ćmę tudzież motyla :twisted:
Nic bym nie zmieniał - Mega jest!
JaroPienza
27-08-2010, 23:16
Wowww Super strzał .Jest niesamowita moc w tym zdjęciu .Nic mi nie przeszkadza.... no może to ,że ta motorówka pod górkę płynie lekko ;) (tak mi się wydaje) ,ale to moje skromne zdanie
Ależ się dzieje, albo odstawiam browary albo ... bo ja na tej chmurze widzę wielką ćmę tudzież motyla :twisted:
Dobrze widzisz:D i tak stawiasz:D:D:D
borregaard
28-08-2010, 06:44
Super..żadnych poprawek.!
Marcin T
28-08-2010, 09:41
Nic bym nie zmieniał - Mega jest!
Ależ skąd. Toć to potężny sterowiec!
Kolejna dobra fotografia. Łódki bym nie odwracał.
Bardzo ladnie, bardzo... :)
Jesli mam być szczery to nie podoba mi sie na czarna tafla wody, nienaturalnie to wygląda, ale kadr znakomity, ta chmura robi wrażenie.
Bardzo dobry kadr z klimatem.Pozdrawiam
Proac150
28-08-2010, 21:44
Przecudo, nic nie zmieniaj. Trafiłeś okoliczności przyrody i pięknie je wykorzystałeś.
dla mnie super, ale jednak wolałbym bez tego kawałka lądu ;)