Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Natalia...

FunBoy
21-12-2006, 01:01
Witam - mialem nie wystawiac, ale co tam... jestesmy tutaj aby sie uczyc... czesto na swoich bledach ;-) Fotki zrobione zupelnie przypadkowo, bez zadnego wczesniejszego przygotowania, z siostra, poczas ostanich wspolnie spedzonych wakacji... totalny spontan. Zdjecia mialy miejsce podczas zeglugi jachtem po wybrzezach chorwacji. Pazdziernik, a slonce bylo wszedzie - odbijalo sie od kazdej jasnej powierzchni (zagle, kadlub - chociaz, nie wiem czy to po czym sie chodzi rowniez sie tak nazywa - zeglarz ze mnie marny ;-)), dlatego ciezko bylo zapanowac nad oswietleniem przy takich warunkach. Blendy nie posiadalem, zreszta i tak bylby straszny problem aby cokolwiek z nia zrobic - podczas plyniecia pod wiatr, odczuwalna jego predkosc jest zdecydowanie wieksza, zatem nie wiem czy ktokolwiek wogole by sie podjal proby jej utrzymania. Znalezlismy maly wolny "kat" na jachcie, w miejscu, gdzie reszta zalogi nie pojawiala sie w kadrze i probowalismy cos stworzyc... Zreszta ocencie sami jak wyszlo... Aaaa - jeszcze jedno - pierwsza proba wykonania sesji super jasnym szklem 50/1.4 (pozyczonym) przy zupelnie otwartej przyslonie - co nie bylo zbyt madre, biorac pod uwage ciagle bujanie sie jachtu na falach...

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.lukasz.info/photography/DSC_3339ps_natalia.jpg)

2.

źródło (http://www.lukasz.info/photography/DSC_3358ps_natalia.jpg)

3.

źródło (http://www.lukasz.info/photography/DSC_3354ps_natalia.jpg)

Pozdrawiam goraco :)

cyrusvirus
21-12-2006, 01:41
nieszczegolnie znam sie na takich zdjeciach ale wykonanie i swiatelko bardzo mi sie podoba :grin:

odie83
21-12-2006, 01:49
nieszczegolnie znam sie na takich zdjeciach ale wykonanie i swiatelko bardzo mi sie podoba :grin:
...i fajny wakacyjny niebieski ;)

puchbeary
21-12-2006, 01:55
odie83 łobuzie ;) to siostra kolegi po nikonie :lol:
ja się też nie znam ale wydaje mi się że niczego tym fotką nie brak. jedynka bardzo mi się podoba - od GO po kadr.

swiatlo
21-12-2006, 07:40
Ojejej jak mi się jedynka podoba! Trochę tylko bym obciął ciała a zostawił tylko prześliczną główkę. Ale to tylko moja opinia.

Archangel
21-12-2006, 08:01
1 super
2 srednio
3 fajna :)

zebda
21-12-2006, 11:23
Jedynka genialna...reszta, byla by fajna gdyby nie ta jedynka!

FunBoy
21-12-2006, 11:41
odie83 łobuzie ;) to siostra kolegi po nikonie :lol: heheheheeh... ale sie usmialem :D siostra, siostra... ale tez kobieta ;-)

odie83
21-12-2006, 11:45
siostra, siostra... ale tez kobieta ;-)
no właśnie :twisted: ;)

Sebastiann
21-12-2006, 12:29
Jedynka i jeszcze raz jedynka:)

pejo
21-12-2006, 13:03
Klasa wszystko na plus

FunBoy
21-12-2006, 14:05
Pazdziernik, a slonce bylo wszedzie - odbijalo sie od kazdej jasnej powierzchni (zagle, kadlub - chociaz, nie wiem czy to po czym sie chodzi rowniez sie tak nazywa - zeglarz ze mnie marny ;-)Juz chyba wiem... "pokład", fachowo sie to chyba pokład nazywa :D ;)

Kamash
21-12-2006, 15:30
no to juz... tak na szybko..

1. pierwsze skojarzenie bardzo pozytywne z racji braku slonca za oknem.. ;) mocny kadr, dobrze dobrana głębia. ciekawe bliki.. na minus imho rozdęte poliki... niekorzystne otwarcie ust... nie wiadomo czy wlasnie domyka czy konczy cos mowic.. najbardziej na plus kadr swiatlo i kawalek niebieskiego.. prawe ramie ciut masywne w stosunku do głowy..
2. nie bardzo mi sie widzi ta szpara miedzy prawą ręką a krawedzią kadru.. ciekawy swiatlocien na decku..
3. bez wiekszych zastrzezen.. nie mniej wracamy tu do watku portretu w okularach i braku tego co do zdjecia przyciaga na dluzej.. oczu

funboyowa siostra zacna.. ;)
deck = pokład ;)

Ludmar
21-12-2006, 15:52
piękna seria, piękna modelka, piękne kolory i ostro :) 2 podoba się najbardziej

Seeker
21-12-2006, 17:32
Dokladnie za Kamashem. Moge sie zalozyc, ze oczy modelki sa znacznie ciekawsze od tych pingli ;) Szkoda to marnowac...

Bonzo
22-12-2006, 01:27
cała seria przyjemna dla oka :) ale u mnie wygrywa 3 :)

adrian
22-12-2006, 02:29
Sorry za lekki OT, ale mam pytanie do FunBoy'a. Czy przypadkiem nie widziałem Twoich fotek 'z mostu' w jakiejś reklamie? Coś mi świta, ale pewności nie mam. Chyba to był jakiś njusłik czy polityka.

adrian.

mamil_km
22-12-2006, 16:13
FOTKI mi się bardzo podobaja, mam nadzieję że się nie obrazisz za stwierdzenie że siostra Bardzo Ładna ;)

swiatlo
22-12-2006, 22:05
FOTKI mi się bardzo podobaja, mam nadzieję że się nie obrazisz za stwierdzenie że siostra Bardzo Ładna ;)

Lepiej uważaj, bo Materazzi za to oberwał...

adrian
23-12-2006, 01:29
Lepiej uważaj, bo Materazzi za to oberwał...

Etam... Zidane przypadkiem na niego wpadł, bo się potknął :)

adrian.

FunBoy
24-12-2006, 00:33
Bardzo dziekuje za komentarze :D

FOTKI mi się bardzo podobaja, mam nadzieję że się nie obrazisz za stwierdzenie że siostra Bardzo Ładna ;)Nie no skad :) Mysle, ze nawet siostra by sie ucieszyla slyszac takie slowa ;) Wiecej zdjec siostry mozna zobaczyc na ostatnich 11 fotkach z mojej "zakurzonej" strony w dziale "fotografia" :) Zdjecia jeszcze z moich "analogowych czasow" :)

Sorry za lekki OT, ale mam pytanie do FunBoy'a. Czy przypadkiem nie widziałem Twoich fotek 'z mostu' w jakiejś reklamie? Coś mi świta, ale pewności nie mam. Chyba to był jakiś njusłik czy polityka.Bardzo dobrze kojarzysz ;) Zreszta nie tylko tam :) Mialem okazje pojawic sie goscinnie na tej sesji - no i nie bylo problemu abym zrobil kilka fotek na wlasny uzytek. Zdjecia, ktore zostaly sprzedane wykonane zostaly przez osobe odwiedzajaca to forum, natomiast nie wiem czy sobie zyczy, aby ja ujawniac. Jesli dostane zgode - bez problemu napisze, jednakze nie chcialbym tego czynic w innym przypadku.

adrian
24-12-2006, 02:54
Bardzo dobrze kojarzysz ;) Zreszta nie tylko tam :) Mialem okazje pojawic sie goscinnie na tej sesji - no i nie bylo problemu abym zrobil kilka fotek na wlasny uzytek. Zdjecia, ktore zostaly sprzedane wykonane zostaly przez osobe odwiedzajaca to forum, natomiast nie wiem czy sobie zyczy, aby ja ujawniac. Jesli dostane zgode - bez problemu napisze, jednakze nie chcialbym tego czynic w innym przypadku.

Ha! Czyli pamięć mam dobrą. W razie czego pokażę tego posta mojej kobiecie, bo czasem mi mówi, że mam sklerozę :P

adrian.

mamil_km
26-12-2006, 15:40
Więc kamień z serca że obyło się bez obrażania hehe :) a zdjęcia naprawdę świetne, gratuluję ;)
ps. Pozdrófka dla siostry hehe