PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Samotność

Radosso
14-08-2010, 16:21
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img828.imageshack.us/img828/2622/samotnos.jpg)

Radosso
15-08-2010, 18:42
Tylko mi nie mówcie że nie ostre :)

mOSAd
15-08-2010, 23:42
Nie wiem co widzę, nie rozumiem, nie kupuję.

MrLiR
18-08-2010, 10:30
Hm jaos malo koresponduje z tytulem, staram sie zlapac zwiazek ale nie moge. Sorry moze jakos go naswietlisz.

Hypno
22-08-2010, 03:05
Wybaczcie że się wtrącę, ale naprawdę nie potraficie powiązać tytułu z tym kadrem ? Chłopaki, no dalej! Uda Wam się!

Ja rozumiem, i pochwalam. Chodź samotność to bardzo przykra i bardzo bolesna sprawa więc ja osobiście dobrałbym ten tytuł do innego obrazka. Mimo wszystko mi się podoba :)

O! Wpadł mi do głowy pomysł na tytuł, może po prostu "Obcy"

Haha Radosso dopiero teraz zauważyłem że jesteś z Tychów :) Z tego co naliczyłem, to Tyszan jak na razie jest 3, włącznie ze Mną. Zdjęcie może pochodzi z jakiejś szkoły u Nas w mieście?

Pozdrawiam.

Pienia
23-08-2010, 10:33
nie rozumie zdjęc...

amirez
23-08-2010, 17:31
To ja widzę to tak ;)

Czasem zdarza się tak, że prawdziwe dzieło sztuki jest początkowo niezrozumiałe. Wyprzedza ono swą epokę, co powoduje tylko utyskiwania wszystkich, którzy mieli okazję się z nim zetknąć. Po latach jednak społeczeństwo dojrzewa i zaczyna doceniać prawdziwy kunszt formy i treści owego dzieła oraz geniusz jego twórcy.

Główny bohater ukazany na fotografii, mając świadomość, że nie jest kimś wyjątkowym - niczym nie wyróżnia się z tłumu ludzi, nie jest ani piękny, ani specjalnie brzydki - ma dosyć swojego dotychczasowego życia i postanawia polubić samotność.
Kiedy w końcu zostaje zaprezentowany na jednym z bankietów, zaczyna święcić triumfy.
Pozwolę sobie rozwinąć myśl o wypaczeniu wizerunku samotności. Bohaterowie znów połyskują brokatem w promieniach słonecznych, odbijających się od szklanych drzwi. Wyglądają jakoby wygłaszali jedynie kwieciste frazesy pod adresem ewaluującej samotności.
Nie chcąc rozpisywać się dalej w tej kwestii - mam nadzieję, że jeszcze wiele zobaczymy na fotografiach autorstwa Radosso.

Kordian d70
23-08-2010, 17:54
nie przemawia do mnie absolutnie to zdjęcie ;-(

Radosso
24-09-2010, 09:25
Tu chodzi o izolacje. Nie umiejętność uczestniczenia w grupie i trudność życia. Postać z lewej strony może i ewentualnie chce uczestniczyć w życiu po prawej do którego ma dostęp i możliwość uczestnictwa ale nie potrafi. Dopiero teraz gdy po jakimś czasie patrzę na te dwa zdjęcia widzę o co dokładnie mi wtedy chodziło.

sensualna
24-09-2010, 11:38
Zdjęcie po lewej jest ok i zdecydowanie by wystarczyło. To po prawej nic nie wnosi tylko w głowie lampkę z zapytaniem 'o co chodzi?'.
Wyrzuć zdjęcie po prawej, zostaw po lewej i będzie git :)

amirez
24-09-2010, 21:43
Tu chodzi o izolacje. Nie umiejętność uczestniczenia w grupie i trudność życia. Postać z lewej strony może i ewentualnie chce uczestniczyć w życiu po prawej do którego ma dostęp i możliwość uczestnictwa ale nie potrafi. Dopiero teraz gdy po jakimś czasie patrzę na te dwa zdjęcia widzę o co dokładnie mi wtedy chodziło.
----------------------
no, taki sobie przerost treści nad formą ;)