PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kolejna Ania

BartekIgnasiak
12-08-2010, 11:14
Jak wam sie to widzi?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imbud.home.pl/michal/DSC_6492.jpg)

marcinc
12-08-2010, 11:23
Bardzo ładnie, super kolorki.

wĄs
12-08-2010, 11:29
z prawej trochę ciasno, paznokcie mogłyby być pomalowane na niebiesko lub przynajmniej odcień niebieskiego...poza tym super

BART3skiing
12-08-2010, 12:00
Bardzo ładna obróbka czego użyłeś, ja próbuję się nauczyć repoglamour, ale nie wiem na czym mam bazować może jakaś podpowiedź.

BartekIgnasiak
12-08-2010, 12:10
dzieki za komentarze. Niczego szczegolnego nie zywalem. Photoshop, healing brush, troche D&B, maski.

morning_dew
12-08-2010, 12:13
zdjęcia jednej jak i drugiej Ani mi się podobają, ale GDZIE TU JEST GLAMOUR??? To, proszę Pana, jest kategoria portret...

BartekIgnasiak
12-08-2010, 12:15
zdjęcia jednej jak i drugiej Ani mi się podobają, ale GDZIE TU JEST GLAMOUR??? To, proszę Pana, jest kategoria portret...

a moglbys mi szczegolowo opisac glamour? Bo moze ja sie nie znam.

fushiro
12-08-2010, 12:36

Zdjęcie ładne, ale jest to portret jak w mordę strzelił. Glam do niezwykła dbałość o szczegóły. Niewyrównane brwi, kosmyki włosów, cienie od palców, czy nitki z ubrań mogą być dostatecznym powodem nie przejścia do publikacji. W Glam korzysta się z odpowiedniej pozy, kosmetyków i oświetlenia aby stworzyć wrażenie nadzwyczajnej atrakcyjności. Historia to kalendarze i magazyny dla mężczyzn.

psychopulse
12-08-2010, 12:44
Bardzo mi się podoba, poza różowymi paznokciami, którym zmieniłbym kolor ;)

morning_dew
12-08-2010, 17:49

mogłabym ;)

Glamour epatuje kobiecością - to styl luksusu, perfekcja, czystość, dopracowany look. Glamour nosi klasę gwiazd Hollywoodu na gali Oskarów. Glamour to styl życia pełen przepychu i cennych gadżetów - wszelakie reklamy biżuterii, luksusowych dóbr. Z założenia podpina się pod to portrety typu beauty, gdzie liczy się nieskazitelna uroda (zero zmarszczek, pryszczy, znamion, blizn - o rysach może nie będziemy dyskutować), perfekcyjny (często awangardowy) makijaż - to samo fryzura i sterylne otoczenie (co jest niemalże równoznaczne ze studio)

prz3mo
12-08-2010, 18:32
Prawda jest taka, że portret i glamour się niejako przenikają. Generalnie zdjęcie, na którym ewidentnie chce się pokazać piękno kobiety (albo i ubioru) można już podciągnąć pod "glamour".

Zdjęcia bardzo fajne :)

fushiro
12-08-2010, 18:44
Prawda jest taka, że portret i glamour się niejako przenikają.

Nie zgodzę się. Granica prawie zawsze jest bardzo wyraźna. Kosmyk włosów który jest zarzucony to portret, kosmyk który jest starannie wyczesany to glam. W portrecie pokazujemy często nastroje, charakter, lub osobowość. Glam to ponadprzeciętna dbałość o szczegóły i wymuskanie projektu w każdym calu. Nie skupia się bezpośrednio na osobie. Portret tak.

Generalnie zdjęcie, na którym ewidentnie chce się pokazać piękno kobiety (albo i ubioru) można już podciągnąć pod "glamour".

Absolutnie nie! Piękno i uroda nie są wyznacznikiem tego stylu. Glamour można określać jako styl portretowania, ale nie jest z nim tożsamy.

MichałZK
12-08-2010, 23:05
Idąc takim tropem w tym dziale powinno byc tylko kilka tematow.

mOSAd
13-08-2010, 01:22
Zdjęcie to jedno z niewielu jakie pamiętam (Twojego autorstwa) zrobionych ze smakiem. Jeżeli pójdziesz tym tropem dalej, będzie coraz lepiej.

Idąc takim tropem w tym dziale powinno byc tylko kilka tematow.

Zgadza się. :) Tylko ostatnio modny jest taki... portreto-glamour i ciężko go gdzieś jednoznacznie wpakować. Przy portretach, też słabo wygląda, więc często już lepiej tutaj.

prz3mo
13-08-2010, 09:58
Absolutnie nie! Piękno i uroda nie są wyznacznikiem tego stylu. Glamour można określać jako styl portretowania, ale nie jest z nim tożsamy.

Napisałem - "zdjęcie, na którym ewidentnie chce się pokazać....". A nie zdjęcie gdzie jest piękna osoba. To różnica.

Nie zgodzę się. Granica prawie zawsze jest bardzo wyraźna. Kosmyk włosów który jest zarzucony to portret, kosmyk który jest starannie wyczesany to glam.

Ja z kolei z tym co napisałeś się nie zgadzam.

fushiro
13-08-2010, 12:51
Napisałem - "zdjęcie, na którym ewidentnie chce się pokazać....". A nie zdjęcie gdzie jest piękna osoba. To różnica.
Zgoda!

Ja z kolei z tym co napisałeś się nie zgadzam.

To tylko uproszczenie, żeby zwrócić uwagę na kierunek jaki obiera glam. Chodzi o ponadprzeciętne wymuskanie zdjęcia w każdym calu. Zdjęcia powinny sprawiać wrażenie zwielokrotnionej atrakcyjności.

To co my myślimy o gatunku i tak nie ma chyba większego znaczenia, bo jest już on dawno określony i świetnie się sprzedaje. Jak dla mnie jedynym drobnym zgrzytem jest to, że na forum jest już pięć działów dotyczących fotografii ludzi, gdzie inne aż proszą się o podział. No ale skoro ten podział już jest to powinniśmy się go trzymać, prawda? Zauważyłem, że moderatorzy bardzo chętnie przenoszą zdjęcia do aktu i innych działów a z mody/glam do portretu już nie...

prz3mo
13-08-2010, 13:04
To tylko uproszczenie, żeby zwrócić uwagę na kierunek jaki obiera glam. Chodzi o ponadprzeciętne wymuskanie zdjęcia w każdym calu. Zdjęcia powinny sprawiać wrażenie zwielokrotnionej atrakcyjności.

No właśnie, czyli to co ja napisałem na samym początku :)
I takie zdjęcie, gdzie się chce pokazać tą zwielokrotnioną atrakcyjność... może być portretem :) Dlatego napisałem, że te gatunki sie mogą przenikać.

-------------

Inna sprawa, że rzeczywiście zdjęcia akurat z tego tematu podpadają pod portret. Przeniosę.

fushiro
13-08-2010, 13:30
No właśnie, czyli to co ja napisałem na samym początku :)
I takie zdjęcie, gdzie się chce pokazać tą zwielokrotnioną atrakcyjność... może być portretem :) Dlatego napisałem, że te gatunki sie mogą przenikać.

Jak się nie uda glam to mamy portret? ;) Można tak uprościć, ale nie o to w tym stylu (i dziale) chodzi. Moda i glam, o czym pisałem już wcześniej, nie skupiają się bezpośrednio na modelce. Pokazują ciuchy, styl, luksus, cały ten feeling. Pokazując piękną dziewczynę natomiast - portretujemy.

BartekIgnasiak
13-08-2010, 15:50
skoro moja fotka zostala przeniesiona do portetu, to proponowalbym temu kto to zrobil, przeniesc jeszcze 90% postow z glamour do portretu. Wg wskazan kolegow wyzej.

egoiste
13-08-2010, 16:34
fotka sie widzi oprocz koloru paznokci nie wspolgraja z reszta obrazka

samson09
13-08-2010, 20:31
Mnie tam paznokcie się podobają. Za dużo niebieskiego by było, a tak mały kontrast. Mimo różnych gustów generalnie zdjęcie fajne, dziewczyna fotogeniczna.

Borboredo
15-08-2010, 02:04
Jak wam sie to widzi?

A mi powiem że nawet bardzo. Kolor paznokci dla mnie pasuje, dodaje kontrastu.