Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Boso do mojego nieba .
jadowita żmija
08-08-2010, 21:05
Zapraszam do odpoczynku i chwili relaksu na pięknej łące , wpatrując się w niesamowite obrazy namalowane przez naturę na niebie .
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/81543743033453198704.jpg)
fotokornik
08-08-2010, 21:38
może i tak tam jest, ale...
1. jest nieostro
2. zdjęcie nie porywa
3. brak światła( może nie tyle brak, co trudne warunki) i motywu
Pozdrawiam
Celeborn
08-08-2010, 21:41
A mi się podoba.
Mi też sie podoba, ładne zdjecie.
fotokornik ma trochę racji w tym przypadku mam na myśli światło, zdjęcie naturalne ale brakuje mu troszeczkę rozświetlenia, światła jest jeszcze na tyle dużo że można to światło wydobyć :)
Popieram brak światła, motywu oraz brak porywczości. Pozdrawiam!
wpatrując się długo i uważnie w zaprezentowane zdjęcie w moim ulubionym dziale zdjęciowym, nie odnalazłem niesamowitych obrazów namalowanych przez naturę na niebie...niestety :(
ale próbuj nadal ;)
jadowita żmija
08-08-2010, 22:39
fotokornik ma trochę racji w tym przypadku mam na myśli światło, zdjęcie naturalne ale brakuje mu troszeczkę rozświetlenia, światła jest jeszcze na tyle dużo że można to światło wydobyć :)
"Panie profesorze, jak pan mógł?
Ledwo nacisnęłam migawki spust-
jak pan mógł?
No jak pan mógł, i zabrakło światła mi,
bo nie miałam Duracelli."
:):):)
Popieram brak światła, motywu oraz brak porywczości. Pozdrawiam!
O jakiej porywczości kolega mówi?????????????????????????????
Porywać się możemy z motyką na księżyc!!!
Może jakieś konkretne wskazówki!!!
bardzo fajne niebo , lecz reszta uwag juz zostala powiedziana
maniak666
08-08-2010, 23:59
bardzo fajne niebo , lecz reszta uwag juz zostala powiedziana
Klarens dobrze prawi.
jadowita żmija
09-08-2010, 00:05
wpatrując się długo i uważnie w zaprezentowane zdjęcie w moim ulubionym dziale zdjęciowym, nie odnalazłem niesamowitych obrazów namalowanych przez naturę na niebie...niestety :(
ale próbuj nadal ;)
Wpatrz się uważnie,:) puść wodze fantazji i użyj wyobraźni, :)a na pewno dostrzeżesz to wszystko o czym mówię. :):):)
Fotografie powinno czytać nie tylko utartymi canonami, a także, a może w pierwszej kolejności duszą!?!?
Bartekkw
09-08-2010, 00:26
Mocno sie wpatruje i tez niewiele widze. Mz zdjecie przecietne bez punktu zaczepienia wzroku, a co za tym idzie dosc slabe kompozycyjnie. Do tego dochodzi jeszcze nieostrosc...
Wpatrz się uważnie,:) puść wodze fantazji i użyj wyobraźni, :)a na pewno dostrzeżesz to wszystko o czym mówię. :):):)
Fotografie powinno czytać nie tylko utartymi canonami, a także, a może w pierwszej kolejności duszą!?!?
No ja niestety mimo wpatrywania tez tych cudow nie widze. Moze ich tam po prostu nie ma? Dopuszczasz taka mozliwosc ? ;) A canony to sie do fotografii nie nadaja :mrgreen: Szczegolnie utarte :mrgreen: :mrgreen:
Ostrosci na zdjeciu tez nie ma. Choc cos mi sie w tej fotce podoba. Nie pytaj co bo nie wiem. Jakies takie ogolne wrazenie
Niebo jest ladne, co do swiatla to zgadzam sie z przedmowcami - mozna by je jeszcze jakos wydobyc...
A co do motywu... to tak sobie pomyslalem, ze moze lepiej bylo skorzystac z tego co bylo na "podlodze"? ;) Niska, PrzyZiemna perspektywa i... kto wie? :D