Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Poranek...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img824.imageshack.us/img824/5120/17077.jpg)
Według mnie słabo kadrowo, nie ma na czym oka zawiesić
ostrytux
07-08-2010, 19:47
Według mnie słabo kadrowo, nie ma na czym oka zawiesić
Może i oko można zawiesić np. na drzewach - ale góry zdecydowanie za dużo.
Może i oko można zawiesić np. na drzewach - ale góry zdecydowanie za dużo.
Jeśli tak to za dużo tych drzew dla mnie. Wzrok bladzi i nie wie gdzie się zatrzymać.
Nikonozaur
07-08-2010, 19:58
Nie mogę wyjść ze zdziwienia, że nie zaprzęgłeś do roboty tych drzew zadowalając się niezbyt ciekawie skomponowanym widokiem ogólnym. :shock: Kolory cacy.
Eeee no swiatelko cudne, kolorki swietne a kadr jak kadr.....niebo ciac jak Ostry wspomnial i bedzie cacy:D
Zastanawiam sie czy bym nieco cieniami nie staral sie bardzie uwydatnic te pagorki:)
Kolory wspaniałe! reszta jw ;-)
Eeee no swiatelko cudne, kolorki swietne a kadr jak kadr.....niebo ciac
A może dałoby się więcej dramaturgii z nieba wyciągnąć?
technicznie jest naprawdę ładnie i kolorystycznie również , jednak mam taką drobną radę, oczywiście to Ty decydujesz jak kadrować, ale zauważyłem już dość dawno że masz tendencję do kadrowania z przysiadu inaczej mówiąc z niskiej perspektywy, pokazywałeś jakiś czas temu kilka dróg i tam było to szczególnie widoczne, ponadto często choć nie jest to regułą nie skupiasz się na wybranym motywie tylko pokazujesz ogólną panoramę miejsca, co nie zawsze zdaje egzamin, bo tereny podlasia są raczej monotonne, to zdjęcie jest tego przykładem, zbyt ogólne potraktowanie tematu sprawia że fotka mimo iż jest poprawna technicznie nie zaciekawia, i przechodzi się koło niej obojętnie :)
obróbkowo już dawno osiągnąłeś właściwy poziom, teraz czas na doprecyzowanie kadrowania i kompozycji fotografii :)
technicznie jest naprawdę ładnie i kolorystycznie również , jednak mam taką drobną radę, oczywiście to Ty decydujesz jak kadrować, ale zauważyłem już dość dawno że masz tendencję do kadrowania z przysiadu inaczej mówiąc z niskiej perspektywy, pokazywałeś jakiś czas temu kilka dróg i tam było to szczególnie widoczne, ponadto często choć nie jest to regułą nie skupiasz się na wybranym motywie tylko pokazujesz ogólną panoramę miejsca, co nie zawsze zdaje egzamin, bo tereny podlasia są raczej monotonne, to zdjęcie jest tego przykładem, zbyt ogólne potraktowanie tematu sprawia że fotka mimo iż jest poprawna technicznie nie zaciekawia, i przechodzi się koło niej obojętnie :)
obróbkowo już dawno osiągnąłeś właściwy poziom, teraz czas na doprecyzowanie kadrowania i kompozycji fotografii :)
Dzięki za spostrzeżenia i podpowiedź. Co do Podlasia, to powiem, że dopiero jak fotografia mocniej mnie wciągnęła zobaczyłem jak piękne jest i zróżnicowane. Nie pokazałem tego wielu rzeczy się uczę i o wielu zapominam, ale mam nadzieję, że małymi krokami idę i szukam.
ostrytux
08-08-2010, 15:50
...Co do Podlasia, to powiem, że dopiero jak fotografia mocniej mnie wciągnęła zobaczyłem jak piękne jest i zróżnicowane. Nie pokazałem tego wielu rzeczy się uczę i o wielu zapominam, ale mam nadzieję, że małymi krokami idę i szukam.
Zapewne tak właśnie jest - niemniej moim zdaniem zdecydowanie w Twoich terenach doskwiera Ci brak długiej lufy :)
Kaderek faktycznie trochę taki niezdecydowany jest ;).
Jednak kolorki, światełko i klimacik masz bardzo fajowe :).