Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Poranek...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Poranek...

Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Według mnie słabo kadrowo, nie ma na czym oka zawiesić

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Według mnie słabo kadrowo, nie ma na czym oka zawiesić
    Może i oko można zawiesić np. na drzewach - ale góry zdecydowanie za dużo.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Może i oko można zawiesić np. na drzewach - ale góry zdecydowanie za dużo.
    Jeśli tak to za dużo tych drzew dla mnie. Wzrok bladzi i nie wie gdzie się zatrzymać.

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Nie mogę wyjść ze zdziwienia, że nie zaprzęgłeś do roboty tych drzew zadowalając się niezbyt ciekawie skomponowanym widokiem ogólnym. Kolory cacy.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Eeee no swiatelko cudne, kolorki swietne a kadr jak kadr.....niebo ciac jak Ostry wspomnial i bedzie cacy
    Zastanawiam sie czy bym nieco cieniami nie staral sie bardzie uwydatnic te pagorki

Oszczędny w słowach Awatar fiolka
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Kolory wspaniałe! reszta jw
    S5 i rower i jeszcze S10-20, N16-85, Jupik, Heliosy i coś tam, coś tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Eeee no swiatelko cudne, kolorki swietne a kadr jak kadr.....niebo ciac
    A może dałoby się więcej dramaturgii z nieba wyciągnąć?

Domyślnie

technicznie jest naprawdę ładnie i kolorystycznie również , jednak mam taką drobną radę, oczywiście to Ty decydujesz jak kadrować, ale zauważyłem już dość dawno że masz tendencję do kadrowania z przysiadu inaczej mówiąc z niskiej perspektywy, pokazywałeś jakiś czas temu kilka dróg i tam było to szczególnie widoczne, ponadto często choć nie jest to regułą nie skupiasz się na wybranym motywie tylko pokazujesz ogólną panoramę miejsca, co nie zawsze zdaje egzamin, bo tereny podlasia są raczej monotonne, to zdjęcie jest tego przykładem, zbyt ogólne potraktowanie tematu sprawia że fotka mimo iż jest poprawna technicznie nie zaciekawia, i przechodzi się koło niej obojętnie
    obróbkowo już dawno osiągnąłeś właściwy poziom, teraz czas na doprecyzowanie kadrowania i kompozycji fotografii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    technicznie jest naprawdę ładnie i kolorystycznie również , jednak mam taką drobną radę, oczywiście to Ty decydujesz jak kadrować, ale zauważyłem już dość dawno że masz tendencję do kadrowania z przysiadu inaczej mówiąc z niskiej perspektywy, pokazywałeś jakiś czas temu kilka dróg i tam było to szczególnie widoczne, ponadto często choć nie jest to regułą nie skupiasz się na wybranym motywie tylko pokazujesz ogólną panoramę miejsca, co nie zawsze zdaje egzamin, bo tereny podlasia są raczej monotonne, to zdjęcie jest tego przykładem, zbyt ogólne potraktowanie tematu sprawia że fotka mimo iż jest poprawna technicznie nie zaciekawia, i przechodzi się koło niej obojętnie
    obróbkowo już dawno osiągnąłeś właściwy poziom, teraz czas na doprecyzowanie kadrowania i kompozycji fotografii
    Dzięki za spostrzeżenia i podpowiedź. Co do Podlasia, to powiem, że dopiero jak fotografia mocniej mnie wciągnęła zobaczyłem jak piękne jest i zróżnicowane. Nie pokazałem tego wielu rzeczy się uczę i o wielu zapominam, ale mam nadzieję, że małymi krokami idę i szukam.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów