PDA

Zobacz pełną wersję : PS CS5 - dodawanie dźwięku do video

mskowronski
06-08-2010, 13:35
Witam,

dotarłem już do tego, że w Photoshopie CS5 mogę stworzyć film (np. z wielu zdjęć) lub animację; do tego mogę to obrabiać tak jak zwyczajne zdjęcie.. Jednego czego mi brakuje to dźwięk...

czy ktoś orientuje się jak dodać go do takiego filmu lub animacji?

pozdrawiam

dem
06-08-2010, 14:25
Nie wiem, czy szop ma taką opcję. Najprościej dodać podkład dźwiękowy, choćby systemowym Windows Movie Maker, lub innym podobnym programem.

dzejms
06-08-2010, 14:26
Naprosciej w picassie. Wybierasz zdjecia, do tego mp3 i export do video. no i za darmo.

fredek7
06-08-2010, 17:09
Może lepiej stworzyć to w programach do tego stworzonych np. ProShow Producer lub ProShow Gold ewentualnie Pinnacle Studio

mskowronski
06-08-2010, 20:47
ale skoro mam photoshopa i jest tam funkcja tworzenia animacji i filmów to dlaczego mam kupować jakiś inny program? Z tym podkładem dźwiękowym może się udać, dzięki :)

mskowronski
06-08-2010, 21:04
dem co właściwie miałeś na myśli pisząc "najprościej dodać podkład dźwiękowy"?
Próbowałem w Movie Maker zapisać tylko dźwięk, ale niestety format .WMV nie jest odczytywany przez PS-a...

fredek7
07-08-2010, 00:02
Nie wiem, czy szop ma taką opcję. Najprościej dodać podkład dźwiękowy, choćby systemowym Windows Movie Maker, lub innym podobnym programem.

Tworzysz prezentacje jako plik ( avi lub inny rozpoznawalny przez Windows Movie Maker) i dopiero do tego dodajesz podkład