Zobacz pełną wersję : PS CS5 - dodawanie dźwięku do video
mskowronski
06-08-2010, 13:35
Witam,
dotarłem już do tego, że w Photoshopie CS5 mogę stworzyć film (np. z wielu zdjęć) lub animację; do tego mogę to obrabiać tak jak zwyczajne zdjęcie.. Jednego czego mi brakuje to dźwięk...
czy ktoś orientuje się jak dodać go do takiego filmu lub animacji?
pozdrawiam
Nie wiem, czy szop ma taką opcję. Najprościej dodać podkład dźwiękowy, choćby systemowym Windows Movie Maker, lub innym podobnym programem.
Naprosciej w picassie. Wybierasz zdjecia, do tego mp3 i export do video. no i za darmo.
Może lepiej stworzyć to w programach do tego stworzonych np. ProShow Producer lub ProShow Gold ewentualnie Pinnacle Studio
mskowronski
06-08-2010, 20:47
ale skoro mam photoshopa i jest tam funkcja tworzenia animacji i filmów to dlaczego mam kupować jakiś inny program? Z tym podkładem dźwiękowym może się udać, dzięki :)
mskowronski
06-08-2010, 21:04
dem co właściwie miałeś na myśli pisząc "najprościej dodać podkład dźwiękowy"?
Próbowałem w Movie Maker zapisać tylko dźwięk, ale niestety format .WMV nie jest odczytywany przez PS-a...
Nie wiem, czy szop ma taką opcję. Najprościej dodać podkład dźwiękowy, choćby systemowym Windows Movie Maker, lub innym podobnym programem.
Tworzysz prezentacje jako plik ( avi lub inny rozpoznawalny przez Windows Movie Maker) i dopiero do tego dodajesz podkład