PDA

Zobacz pełną wersję : Transmiter danych do aparatu

GrzesiekH
05-08-2010, 13:23
Witam,

Proszę o pomoc w temacie bezprzewodowej transmisji danych.

Moje pytanie jest takie: czy jest inna możliwość transmisji niż NIKON WT-4 gdzie zasięg to tylko kilkaset metrów ?
Taki sposób który nie jest ograniczony zasięgiem urządzenia (satelitarny itp.) ?

R
05-08-2010, 14:15
Kolego, nie wiem co brales, ale odstaw to swinstwo. :mrgreen:

GrzesiekH
05-08-2010, 14:37
nie bądź burak, tylko pomóż jeśli umiesz.

Urządzenie, technika sposób etc. o lepszym zasięgu (nieograniczonym) niż WT-4

look
05-08-2010, 15:05
nie wiem czy wymyślono coś innego niż lapek czy tam netbook z dostępem do netu...ja korzystam tylko z takiego rozwiązania. I tak sobie myślę, że cokolwiek by to ewentualnie nie było i tak musiałoby się opierać na istniejącej sieci gsm, więc pewnie do następnej rewolucji komunikacyjnej pozostanie ten lapek

skoras
05-08-2010, 15:05
WT4 przy pasku w plecaku netbook z modemem 3G i jakiś soft do synchronizacji ze światem, np. Dropbox.

GrzesiekH
05-08-2010, 15:18
Czyli można zrobić taki motyw ? WT4 laptop z netem i automatyczne przegrywanie na ftp ?

Czy już z tego korzystaliście, czy tylko podajecie pomysł do sprawdzenia ?

dzejms
05-08-2010, 15:26
WT4 przy pasku w plecaku netbook z modemem 3G i jakiś soft do synchronizacji ze światem, np. Dropbox.

Ew. Lightroom na netbooku (tryb tethering), modem 3G + Dropbox. W lightroomie jako folder docelowy podajesz folder Dropboxa i fotki leca w swiat.

marszull
05-08-2010, 15:29
podobny myk mozna zrobic z kartami wifi
http://support.eye.fi/eye-fi-setup/uploading-photos/uploading-overview/how-to-send-photos-and-videos-to-an-ftp-server/

R
05-08-2010, 15:32
zadna odpowiedz (poza moja oczywiscie :mrgreen:) do tej pory nie jest na temat. przypominam ze fragment pytania brzmi:

czy jest inna możliwość transmisji niż NIKON WT-4 [...] Taki sposób który nie jest ograniczony zasięgiem urządzenia (satelitarny itp.) ?

GrzesiekH
05-08-2010, 21:08
Czyli można zrobić taki motyw ? WT4 laptop z netem i automatyczne przegrywanie na ftp ? (...)

zadna odpowiedz (poza moja oczywiscie :mrgreen:) do tej pory nie jest na temat. przypominam ze fragment pytania brzmi:

czy jest inna możliwość transmisji niż NIKON WT-4 [...] Taki sposób który nie jest ograniczony zasięgiem urządzenia (satelitarny itp.) ?

Pytanie sformułowałem tak ponieważ, nie wiedziałem o możliwości transmisji poprzez wt4-laptop-net-ftp
o której piszą Panowie powyżej.

Natomiast ty kolego R... szkoda się odnosić do tego co "piszesz"

Dzięki wszystkim za podpowiedzi - spróbuję w ten sposób rozwiązać tę kwestię :-D

skoras
05-08-2010, 21:20
Czyli można zrobić taki motyw ? WT4 laptop z netem i automatyczne przegrywanie na ftp ?

Czy już z tego korzystaliście, czy tylko podajecie pomysł do sprawdzenia ?

Osobiście nie korzystałem, ale nie ma bata, działać musi.

AdamoN
05-08-2010, 21:40
A czy jest jakiś zamiennik WT-4 który byłby tańczym rozwiązaniem (oczywiście bezprzewodowym) :)
Nie znam się na tym i nigdy tego nie używałem ale to świetne rozwiązanie takia transmisja na lapsa i pełny rozmiar zdjęcia oglądany na 15 calach.

Motorniczy
06-08-2010, 01:01
A czy jest jakiś zamiennik WT-4 który byłby tańczym rozwiązaniem (oczywiście bezprzewodowym) :)
Nie znam się na tym i nigdy tego nie używałem ale to świetne rozwiązanie takia transmisja na lapsa i pełny rozmiar zdjęcia oglądany na 15 calach.

Soft Nikona + kabel USB :)