Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachód w Rewie
gg130585
05-08-2010, 11:46
Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum jak i świeżakiem w dziedzinie fotografii.
Pozdrawiam wszystkich:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://gfx.efotek.pl/images/g886snqenxnej0sgpii.jpg)
Hm, brak w sumie jakegos głownego tematu, punktu zaczepienia. Moim zdanie za duzo góry, a jesli chodzi o kadrowanie to za centralnie. Ale ze to sa poczatki to mozna to zrozumiec. Potrzeba duzo czasu i sił zeby ogarnac to wszystko na jakis przyzwoity poziom. Ja w rewie bywam bardzo czesto na zachodach i ciezko tam zrobic dobre zdjecie.
gg130585
05-08-2010, 12:03
No Rewa ogólnie nie jest szałowa... No ale jest przynajmniej blisko:) Dziękuję za podpowiedź. Widzę, że też Trójmiasto:)
Pozdrawiam
Mi się podoba. Mogłes jedynie poczekać aż ta para w łódce na pierwszym planie odpłynie w inne miejsce. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne :)
gg130585
05-08-2010, 14:13
miło to czytać:) Fakt - mogłem poczekać. Muszę zwracać na takie rzeczy uwagę... Pozdrawiam
Moim zdaniem kadr trochę mało zdecydowany jest.
Zbyt dużo i zbyt mało zarazem w nim pokazane. Na dole zbyt tłoczno jest, a na górze zbyt mało się dzieje, aby jej tyle pokazywać. Myślę, że skupienie się na jednej fajnej łajbie i odpowiednim kawałku nieba dałoby zdecydowanie lepszy efekt.
Czyli dłuższa ogniskowa i po bólu :wink:.
anonymos
05-08-2010, 16:22
Moim zdaniem kadr trochę mało zdecydowany jest.
Zbyt dużo i zbyt mało zarazem w nim pokazane. Na dole zbyt tłoczno jest, a na górze zbyt mało się dzieje, aby jej tyle pokazywać. Myślę, że skupienie się na jednej fajnej łajbie i odpowiednim kawałku nieba dałoby zdecydowanie lepszy efekt.
Czyli dłuższa ogniskowa i po bólu :wink:.
Zgadzam się prawie w całości. Mz dłuższa ogniskowa przy tym swietle już by nie pomogła.
Jest OK...ciekawy kadr i coś się dzieje. Nie zgadzam się z ani jednym zarzutem ww. Jedyna uwaga, to plamka na kutrem z lewej :)