Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zielono mi...
jadowita żmija
05-08-2010, 11:17
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/53102378346333827055.jpg)
anonymos
05-08-2010, 11:22
Powiedziałby, że jest w miarę poprawnie. Brakuje tylko magii jakiej dostarczyłaby np mgła :) .
Za Marcinem. Ot pstryk. Nie ma tu nic niezwykłego. Łąka, las, niebo. Ani fajnego światełka ani czegokolwiek co przyciągnie wzrok.
bardzo zwykłe zdjęcie...chyba nie ma się czym chwalić...
jadowita żmija
05-08-2010, 12:09
[QUOTE=Pienia;2018398]bardzo zwykłe zdjęcie...chyba nie ma się czym chwalić...[/QUO
Mam wielką ochotę zobaczyć TWOJE NIEZWYKŁE ZDJĘCIA!!!!!!!!!!!
Czekam z niecierpliwością, może się czegoś nauczę od koleżanki:):):):):)
Zalecam przed publikacja w necie przekonwertowac zdjecie z AdobeRGB do sRGB. Bedzie miało lepsze kolory
jadowita żmija
05-08-2010, 13:09
Zalecam przed publikacja w necie przekonwertowac zdjecie z AdobeRGB do sRGB. Bedzie miało lepsze kolory
Dziękuję za podpowiedź:):):)
Mi się podoba kadr właśnie , ładnie uchwycone te kałuże miedzy dwoma dużymi drzewami . Wszystko zamyka się w ładnym trójkącie a żółte kwiatki dodają życia lace .
Na brak dobrego światła nie ma co narzekać bo widać ze było robione w pochmurny dzień a fotografia w takie dni możne nie powala na kolana ale mz ma właśnie swój urok .
Ładne zdjęcie łąki w pochmurny dzień .
Zieleni w tym kadrze na pewno nie brakuje :wink:.
Jednak brakuje jakiegoś bardziej zdecydowanego, atrakcyjniejszego motywu. No bo przecież jakiś tam jest w postaci mini bajorka.
Myślę, że jakbyś tak miała piękne niebo z białymi "barankami", odbiór tej foty byłby zupełnie inny :wink:.
borregaard
05-08-2010, 18:45
Kobiety...pax...:mrgreen:
Gurgul99
05-08-2010, 18:52
Mi się podoba, osobiście lubię tylko bardziej soczyste, niebieskie niebo.
Ładny kadr.
Gdyby tu się jeszcze coś działo...a tak jest tylko...zielono.
nie dzieje się bo łąka uśpiona a co brakuje ci komara w locie :mrgreen:
jadowita żmija
05-08-2010, 21:09
Zielony to kolor nadziei, więc trzeba mieć nadzieję, że się w końcu coś zadzieje:):):)
Oj, ludzie małej wiary!!! :):):)
JaroPienza
05-08-2010, 22:13
Trochę aż za zielono ;)
nie dzieje się bo łąka uśpiona a co brakuje ci komara w locie :mrgreen:
Brakuje mi czegokolwiek...światła, nieba, dymu, mgły, czynnika ludzkiego...czegokolwiek, co by ożywiło nudę :)
Brakuje mi czegokolwiek...światła, nieba, dymu, mgły, czynnika ludzkiego...czegokolwiek, co by ożywiło nudę :)
Tak Alf masz racje ale wtedy byłoby to inne zdjęcie z innym motywem , nie można mieć wszystkiego naraz :mrgreen:
Oczywiście...i inny byłby komentarz ;)
Ciepły spokojny kadr.Pozdrawiam