Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Znane i nielubiane...
... przez co niektórych miejsce, mianowicie ... "moherowe klify" :twisted:
Pewnie znajda się tacy, którzy już nie mogą na nie patrzeć i najchętniej by mnie tutaj oskalpowali, ale... zaryzykuje :twisted:
Chociażby dlatego, że nie przedstawiałem jeszcze kadrów z tego miejsca/ujęcia ;)
1 - miała być "inna", głównie pod względem kadru, 2 - no cóż, można powiedzieć: "kadr standardowy i oklepany".
Mimo tego...
... zapraszam :)
* 1 *
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/84330387598244435422.jpg)
* 2 *
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/44212600506691897448.jpg)
Pozdrawiam i... dziękuje za wizytę :)
Sebastianito
30-07-2010, 16:43
Pewnie znajda się tacy, którzy już nie mogą na nie patrzeć i najchętniej by mnie tutaj oskalpowali.... jestem jednym z nich! :)
anonymos
30-07-2010, 16:43
2jka faktycznie oklepana ale 1nka bardzo ciekawa. Trafiłeś na świetne warunku i świetnie je wykorzystałeś. Extra detal na 1nce.
Sebastianito
30-07-2010, 16:48
Sie Marcin nie zna... jak juz to dwojka, pomimo klasycznego kadru z tego miejsca
obydwa zdjęcia są świetne, mimo ze wiele ujęć tego klifu już widziałem to te z przyjemnością ogladam, po pierwsze dlatego że sa w innej aniżeli dotychczasowe tonacji i kolorystyce a po drugie prace ujmują starannością - gratki :)
Wybieram dwójke, ale obie sa bdb.
Pablo 77
30-07-2010, 17:52
Dwójka bardziej mi się podoba:)
Co do dwojki to chcial bym zaznaczyc ze nie jest to oklepany kadr bo nie wiedzialem wczesniej zdjec poza tymi naszymi z tego miejsca.....wszyscy wala z tej miejscowki turystyczne a tutaj masz widok na cale klify i wiem napewno ze jeszcze nie raz zawitam tam na zachod:D
Wyszlo znakomicie, bardzo mis ie podobaja oba kadry i dodam ze prezentowalem niemal takie same:D:D:D
wojtek6308
30-07-2010, 18:27
Oba foty mnie się podobają, i pod względem kadru jak i koloru :-) , 2 chyba minimalnie bym przyciemnił.
Jak dla mnie to dwójeczka rulez :D
Może to już było... :-) ale i tak przyjemnie popatrzeć, jedynkę bym ciut podostrzył a dwójke przyciemnił :-)
Dla mnie jedyneczka tu prym wiedzie ;).
A to za sprawą świetnego trójpodziału kadru, pięknie oddanych detali i kapitalnego nieba z "dziurą".
Choć dwójeczka też bardzo przyjemna jest, nie powiem ;). Mnie osobiście lekko drażnią te poruszone trawki na pierwszym planie (choć mniemam, że to celowy zabieg był ;)). Chyba wolałbym jakbyś podszedł te dwa kroki do przodu, mając na uwadze przepisy BHP oczywista ;):mrgreen:.
Warsztat bardzo dobry :-).
Obydwa ładne, trudny wybór.
Jedynka bdb na kolejnym pięknie niebo zaczęło łapać kolorki
maniak666
30-07-2010, 22:58
Może i oklepane, nie wiem czy nielubiane, ale jak pokazane... Klasa.
Gurgul99
30-07-2010, 23:08
Trudny wybór ale...dwójka, szerszy kard, jak dla mnie lepsze oddanie przestrzeni, detal.
O każdym zdjęciu mozna napisać że motyw jest oklepany, jeśli foto jest poprawnie zrobione - cieszmy oczy.
Jedynka i tylko jedynka za sprawą tej niesamowitej dziury w niebie, która jest dla mnie tutaj magnesem,czymś co zatrzymuje mnie na dłużej przy niej+elegancka obróbka,z ładnym detalem.Na 2 klify takie bladawe troszkę no i faktycznie było już, było wiele razy...ale ładnie.
Fajnie pokazane z glosem na nr.2
Nikonozaur
31-07-2010, 01:11
Wybieram dwójke, ale obie sa bdb.
Podpiszę się.
Oklepane czy nie liczy się jakość pokazania :smile:
Jest bardzo ładnie obie tak samo mi się podobają no możne ciut więcej dwójka :mrgreen:
Pewnie znajda się tacy, którzy już nie mogą na nie patrzeć i najchętniej by mnie tutaj oskalpowali.... jestem jednym z nich! :)
Cóż mam powiedziec... :lol: Zdaje sie, ze nie Ty jeden ;)
(...)dodam ze prezentowalem niemal takie same:D:D:D
Musiałem troche odczekac... :p :lol:
(...)A to za sprawą świetnego trójpodziału kadru, pięknie oddanych detali i kapitalnego nieba z "dziurą".
(...)
Jedynka i tylko jedynka za sprawą tej niesamowitej dziury w niebie, która jest dla mnie tutaj magnesem,czymś co zatrzymuje mnie na dłużej przy niej(...)
Dobrze to "rozszyfrowaliście" Panowie, kompozycyjnie jak również pod względem układu chmur i powstałej dzięki niemu "dziurze" ;)
(...) Mnie osobiście lekko drażnią te poruszone trawki na pierwszym planie (choć mniemam, że to celowy zabieg był ;)). Chyba wolałbym jakbyś podszedł te dwa kroki do przodu, mając na uwadze przepisy BHP oczywista ;):mrgreen: (...)
Jesli chodzi o trawy, to ... zadnego zabiegu nie bylo, za wyjatkiem tego, ze wiaterek sobie wial, raz mocniej raz lzej... I tutaj mz dynamizm delikatnie poprawia wizerunek calosciowy ;)
Choc faktycznie, "wisialem" niemalze na krawedzi, nie majac jeszcze wtedy w swojej szklarni szerokiego kata :(
Jedynka bdb na kolejnym pięknie niebo zaczęło łapać kolorki
Te kolory na niebie byly tylko przez jakies 10-15 min... Niestety nad horyzontem sciana chmur i tylko w wysokich partiach pojawily sie takie kolory :)
Dziekuje wszystkim za odwiedziny i pozostawione komentarze... :)
Szczerze mowiac, spodziewalem sie duzo bardziej surowszych komenatrzy.
Musiałem troche odczekac... :p :lol:
Hehe no to teraz ja musze, bo mam piekna panoramke z tamtad, ktora zreszta widziales;)
Hehe no to teraz ja musze, bo mam piekna panoramke z tamtad, ktora zreszta widziales;)
O tak... koniecznie...
Do przegladajacych ten watek: warto poczekac, bo Greg dorzucil nim do pieca, po calosci! :twisted: Ale to wkrotce... :D
borregaard
01-08-2010, 14:54
Dobre zdjęcia,nie ma co marudzić.
A ja pomarudzę...te zdjęcia są po prostu mdłe w odbiorze. Może trzeba było filtrami podkręcić niebo.