Zobacz pełną wersję : windows 7 Pl, rogramy po angielsku
Witam!
mam nastepujący problem. windowsa mam po polsku natomiast programy instaluja sie po angielksu. gimp , czy photoshop elements. nie wiem jak sobie z tym poradzic ma ktos jakis pomysł?
jackrabbit
27-07-2010, 20:48
no zapewne musisz wybrac odpowiedni jezyk podczas instalacji jesli jest taka mozliwosc, nie wiem czy PE jest po angielsku, gimp pewnie tak
no wlasnie ze nie. w tym rzecz ze te programy zawsze same wykrywaly jezyk systemomy i instalowały sie po polsku. w PSE nawet jak wejde do folderu gdzie mam osobne plki instalacyjne z poszczegolnymi jezykami to i tak zalapuje EN. a co najlepsze wczesniej jak instalwoalem te programy szly po polsku.
Podczas instalacji sproboj wybrac instalacje uzytkownika - niestandardowa. Moze bedzie wybor jezyka
sokrates
27-07-2010, 21:28
czy to nie aby 64 bitowy windows 7? Miałem podobnie w firmie instalując program Abby PDF transformer - program po Polsku, na windowsie XP instalował się po PL, a po przesiadce na Win 7 64 bit PL ta sama instalka okazuje się być anglojęzyczna, i za nic nie chce gadać po naszemu :-)
Andrzej Olender
27-07-2010, 21:29
remnaj, jaką masz ustawioną lokalizację systemu?
w gimpie język można zmieniać za pomocą zmiennej środowiskowej LANG o wartości en lub pl
A nie masz po instalacji mozliwosci zmiany jezyka?? W PSie jest;)
sokrates chyba znalazl problem. tak to jest 64 bitowka. co do jezykow to w PSE nie ma nigdzie wyboru jezyka. a w gimpie nie moge tego znalezc. a co do GTK+ nie moge znalezc gdzie ta wartosc sie zmienia.
jeśli chodzi o gimpa to zmienia się to w zmiennych środowiskowych systemu operacyjnego (panel sterowania -> system -> zaawansowane ustawienia systemy -> zakładka zaawansowane -> przycisk zmienne środowiskowe)
używam win 7 64 bit i takich problemów nigdy nie miałem, to nie jest raczej wina systemu, tylko jakiegoś namieszania w nim
sokrates
28-07-2010, 12:05
Nie wiem czy namieszane, ale problem pojawił się w nowym laptopie z fabrycznie zainstalowanym systemem. Wcześniej zainstalowałem na tym komputerze tylko antywirusa i MS Office 2007. Więc system "dziewiczy" niemalże.
Nie wiem czy namieszane, ale problem pojawił się w nowym laptopie z fabrycznie zainstalowanym systemem. Wcześniej zainstalowałem na tym komputerze tylko antywirusa i MS Office 2007. Więc system "dziewiczy" niemalże.
Ja tez mam W7 64bit i problem nie istnieje........choc mam tez laptopa z W7 64bit i tutaj faktycznie sa pewne problemy......
Moja instalka PSa ma opcje wyboru jezyka podczas instalacji a na Laptopie juz musze zmieniac jezyk po instalacji.......
Tak jak by ten Windows byl inny??! Z tym ze na stacjonarnym mam W7 ultimate a na laptopie W7 home premium....
Wydaje mi sie ze preinstalowane systemy na laptopach sa glownie Home Premium i moze to jest powod?? Cos MS namieszal;)
sokrates
28-07-2010, 14:45
tak czy siak coś jest na rzeczy i wiadomo że takie cuda dzieją sie na 64 bitowych W7....
Na W7 Pro 64bit problem nie istnieje. Przynajmniej u mnie :)
sokrates
28-07-2010, 18:19
Generalnie problemu nie ma - w domu mam W7 HP 64 bit i zero problemów, tak jak pisałem wystąpił w/w problem z 1 aplikacją, dodam że aplikacja działa normalnie, z tym że interfejs jest ENG zamiast PL
Próbowaliście ustawić w Panelu Sterowania > Region i Język > Zakładka Lokalizacja > Bieżąca lokalizacja: "Polska"?