Zobacz pełną wersję : Shared IP - o co chodzi?
grudzinsky
25-07-2010, 17:51
"This IP is being shared among many domains.
To view the domain you are looking for, simply enter the domain name in the location bar of your web browser."
taka wiadomosc wyskakuje mi gdy wpisuje w przegladarke adres mojej strony www.grudzinsky.co.uk
wie ktos o co chodzi z tym? strona sie nie wyswietla. nie moge nic z nia zrobic. na kompie zony dziala, a u mnie nie.
mamy router wifi z haslem dostepu. inne strony dzialaja normalnie, moge sie zalogowac na serwer, do panelu administracyjnego serwera.
pomozecie?
http://www.topwebhosts.org/bbs/board.php?bo_table=control_panel&wr_id=10
grudzinsky
25-07-2010, 23:58
dzieki Calme
niestety ze mnie taki fachura IT jak z koziej (...) traba :mrgreen: tak bardziej lopatologicznie jak by mozna bylo poprosze.
Pracujesz na pececie, czy yapcu?
grudzinsky
26-07-2010, 00:19
na yapcu. ma to jakies znaczenie?
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.grudzinsky.co.uk%2F
w tłumaczu guglowym działa :D
grudzinsky
26-07-2010, 00:43
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.grudzinsky.co.uk%2F
w tłumaczu guglowym działa :D
he he :D na wizytowkach bede wpisywal google translator ;)
a na powaznie to strona jakims cudem ruszyla. mimo to i tak jutro rano (u mnie jeszcze przed polnoca) zadzwonie do "hostongodawcy" zeby wyjasnic te sprawe raz do konca...
he he :D na wizytowkach bede wpisywal google translator ;)
+ 5 do prestizu i +7 do reputacji :mrgreen:
grudzinsky
26-07-2010, 14:32
no dobra! zadzwonilem do hostingodawcy...zeby goscia [...] strzelil w policzek! przepraszam ale normalnie tak nigdy wczesniej nie bylem potraktowany!
czlowiek, ktory odebral telefon nawet sie nie przedstawil, moze i jego szczescie bo bardziej by mu sie oberwalo! do sedna!
wybieram nr
017 8530774
017 8630806
jeden z dwoch. odbiera gosc. wyjasniam mu sprawe:
- strona mi nie dziala, po wpisaniu adresu wyskakuje informacja Shared IP
- (...) zmien DNSy
- zmienialem i to bardziej zaszkodzilo
- jaki login?
- jankowals
- DNSy nie sa przeniesione, ja tu widze jakies inne
- tak to sa DNSy mojej domeny
- ale powinny byc nasze
- a panelu admina nie mam gdzie wpisac DNSow, moge za to podac adres IP serwera co tez zrobilem
- musisz podac nasz DNSy
- podalem IP i wasze DNSy i strona zupelnie sie wykrzaczyla, nic nie dzialalo, jak usunalem nazwy serwerow i zostawilem sam IP to strona zaczel mi dzialac.
- musisz podac DNSy nasze to wtedy bedziemy mogli zobaczyc jaki jest blad.
- u mnie strona dziala po usunieciu nazw serwerow
- mi sie strona nie laduje, wyskakuje blad
- no to oc co chodzi? u mnie dziala u was nie! jaka moze byc przyczyna?
- piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (oznacza zakonczenie rozmowy)
tak wygladala rozmowa z [...] "pseudo" fachowcem. kilku studentow, ktorzy pozjadali rozumy, przynajmniej tak im sie wydaje zaklada firme, o ktrej prowadzeniu pojecia bladego nie maja! jak mozna wspolpracowac z takimi ludzmi? ile jeszcze wiekow musi uplynac by mentalnosc Polakow sie zmienila? czy kazdy kto ma firme mysli, ze My jestesmy dla nich? tak to w cywilizowanych krajach nie jest! uslugi sa dla ludzi, a nie ludzie dla uslug! szczerze nie polecam hostingu w LINUXPL.COM
przyznaje, ze szukalem czegos taniego, ale widze ze za solidnosc trzeba zaplacic i dlatego tez przenosze sie na uslugi cywilizowanego hostingodawcy, ktory zapewni mi to czego oczekuje!
no i od razu lepiej mi sie zrobilo :) ulzylo mi :D
zaraz tez do wlasciciela tego "burd**u" zadzwonie i powiem jak zostalem potraktowany :)
omijajcie szerokim lukiem WWW.LINUXPL.COM
wątek hostingowy był już :) ja netmark mam nie narzekam jest git :D
gregory_21
26-07-2010, 14:55
Jak już się zdecydujesz to daj znać co wybrałeś ;)
grudzinsky
26-07-2010, 15:06
znalazlem lokalnego uslugodawce ;) www.one.com
cóż : ) ja korzystam na razie z okresu testowego. Ostatnio myślałem o hostingu u unixstorm.. do środy mam czas.
Dzięki za info, podenerwuje ich trochę mailami.. zobaczymy czy też będą olewać sprawę : )
grudzinsky
26-07-2010, 17:56
mam prosbe do Was :)
mozecie co jakis czas sprawdzic czy stronka sie laduje? wpisujcie tu w watku. bede wdzieczny :)
u mnie jak na razie smiga ;)
barracuda
26-07-2010, 18:09
U mnie się ładuje.
Karl Johansson
26-07-2010, 18:25
Działa.
u mnie to pokazuje :)
This IP is being shared among many domains.
To view the domain you are looking for, simply enter the domain name in the location bar of your web browser.
jackrabbit
26-07-2010, 18:48
no coz mam cholera podobny problem, a moze inny jednak, sam nie wiem
pozwole sie jednak dolaczyc do watku
mam "hosting" na www.clikpic.com
nawet nie tyle hosting co caly szablon do stawiania strony tam jest, ale to chyba akurat niewazne
razem z ta strona wykupilem domene co.uk
i teraz uwaga, wchodzac przez ta domene kieruje mnie na www.clikpic.com, tzn tylko mnie, moi znajomi widza strone normalnie
tzn ja czasami tez moge wejsc na moja strone ale zwykle przenosi mnie na www.clikpic.com
mysle ze to problem z moim ISP (three.co.uk) bo gdy probowalem wejsc na stronke z mojej komorki (tez siec 3) to te same objawy mam
probowalem czyscic cache, instalowalem nawet nowe przegladarki i nic nie pomoglo
jakies sugestie?
marszull
26-07-2010, 19:49
u mnie nie dziala, mam komunikat: This IP is being shared among many domains.
To view the domain you are looking for, simply enter the domain name in the location bar of your web browser.
ps ja mam kilka stron w linuxpl.com i nigdy nie mialalem z nimi problemow
Z łącza Exatela śmiga bezproblemowo.
grudzinsky
26-07-2010, 21:54
czyli jednak nie wszyscy to widza...
no coz, jutro przenosze sie na one.com i zobaczymy co z tym da sie zrobic, jak to bedzie smigalo i jakie podejscie maja do "klyenta"
caly czas prosze Was drodzy forumowicze zebyscie zagladali na moja stronke. tu nie chodzi o "chwalenie sie" tylko sprawdzenie czy hosting linuxpl.com dziala.
Boryszuk
26-07-2010, 22:56
ja mam w one.com od 1.5 roku. Wprawdzie niewiele na tej stronie jest i niewiele osób zna adres ale kiedyś potrzebowałem pomocy od providera i nei było najmniejszego problemu. Chat dostępny jest chyba 24/7 i działa bezproblemowo.
u mnie teraz działa bez pomocy translatora google :D
Boryszuk
26-07-2010, 23:14
u mnie też działa (tak jak wcześniej).
u mnie pokazuje:
This IP is being shared among many domains.
grudzinsky
26-07-2010, 23:57
cos dziwnego sie dzieje...
wlanie wyslalem sobie na inne konto z mojego "firmowego" maila. jak zobaczylem z jakiego to adresu to szczena mi opadla. normalnie masakra!
teraz u mnie stronka smiga tak jak nigdy wczesniej. galeria laduje sie 1s. masakryczna szybkosc. zeby tylko dzial obslugi klyenta byl na swiatowym poziomie...ech :(
Zmiana DNSów bywa czasem problematyczna. Muszą się rozpropagować, poza tym trzeba wiedzieć co się robi, bo zdarzają się niespodzianki. Sam hostuję parę stron i widzę, jakie problemy sprawia ludzikom przeniesienie dnsów.
Tu się nie ma co denerwować, jak się dobrze zmieni to będzie działać. Jak nie działa to ewidentnie ktoś coś [...] (A Twoja strona grudzinsky - u mnie nie działa) :)
Swoją drogą:
bobek# host -t ns www.grudzinsky.co.uk (http://www.grudzinsky.co.uk)
www.grudzinsky.co.uk (http://www.grudzinsky.co.uk) has no NS record
grudzinsky
27-07-2010, 10:01
Swoją drogą:
bobek# host -t ns www.grudzinsky.co.uk
www.grudzinsky.co.uk has no NS record
tak jak pisalem wczesniej.
w DNS Managment moge podac tylko i wylacznie adres IP serwera, nic wiecej. wczesniej gdy mialem innego hostingodawce podawalem ten adres IP i wszystko smigalo jak trzeba bez zadnych problemow. musialem zmienic, bo brak MySQL uniemozliwialo postawienie nowej strony.
jaw wpisalem NS w Manage Serwer Names i podalem IP serwera to strona wogole nie dzialala...hosting juz wykupiony na nowym serwerze w UK wraz zdomena. zobaczymy jak to bedzie dzialac ;)
grudzinsky
27-07-2010, 23:06
oki i juz po sprawie ;) stronka smia na nowym serwerze i nowej domenie. co by tubylcy latwiej mogli mnie odnalezc ;)
I u mnie na nowym serwerze także bez problemu działa :-)