PDA

Zobacz pełną wersję : Potrzebna krew

Marek Urbanowski
20-07-2010, 15:15
Myslałe, że nigdy nie bedę musiał tego napisać, a jednak. Potrzebuję 3 jednostki krwi dla mojego ojca. Wiem, ze na forum sa osoby, które oddają krew, a tym samym prośba: czy mógły ktos oddać (jutro) z adnotacją dla kogo.
Jesli jest ktoś zainteresowany pomocą to proszę o PW, a podam dane ojca.
Jeszcze pytanie do znajacych przepisy: czy to musi byc osoba z Łodzi, czy inne miasta tez wchodzą w gre?
Potrzebna grupa kwi to 0rh+ (nie wiem czy ma to znaczenie jaka zostanie oddana).
Pozdrawiam i z góry dziekuję jesli ktoś się odezwie.

kisio
20-07-2010, 15:22
Nie ma znaczenia jaka, jeśli tylko w banku jest odpowiednia grupa to taka zostanie przekazana. Krew po oddaniu i tak nie jedzie od razu do biorcy. Jak z innymi miastami nie wiem. Najważniejsze, żeby podać imię, nazwisko o nazwę oraz adres placówki w której znajduje się osoba potrzebująca.

Ja niestety z ekipą oddawaczy właśnie jesteśmy tydzień po więc odpadamy.

Przed oddaniem trzeba pić dużo wody. Najlepiej cały dzień 'przed', przynajmniej 2-3 litry. Rano przed samym oddaniem również.
Po samym oddaniu zjeść porządny posiłek, nadal pić, choć już nie tak dużo, nie przemęczać się.

Marek Urbanowski
20-07-2010, 15:27
Własnie się dowiedziałem, że tylko osoby z Łodzi. Są wakacje i coś się pozmieniało.

kisio
20-07-2010, 15:33
Może to nie najelegantsze wyjście, ale zawsze możesz pójść rano do stacji krwiodawstwa i pogadać z przychodzącymi dawcami. Jeśli sprawa pilna to tak chyba najszybciej. Najwięcej osób jest w piątki rano (długi weekend gratis).

Obi
20-07-2010, 16:07
To nie nie najelegantszy pomysł... zrób jak Kisio mówi. Krwiodawcy są spoko :D oni chętnie oddadzą dla Twojego ojca :) Gdybym miał bliżej do Ciebie to chętnie bym podjechał, ale mam troszkę za daleko :( Daj znać jak się uda już :)

Marek Urbanowski
21-07-2010, 11:27
Już nieaktualne. Dziekuję za powyższe dobre rady:) znajomi pomogli i mam potrzebną ilośc krwi:) pozdrawiam