Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Po drodze do domu...
Dokładnie jak w tytule, dużo jeżdżę i zdjęcie zrobiłem jak wracałem do domu...
Zawróciłem sporo km aby zrobić zdjęcie bo siedziało mi ono w głowie od momentu jak je zobaczyłem. Chyba było warto.
Zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img809.imageshack.us/img809/9333/84326408.jpg)
...
Chyba w postprocesie zniszczyles niebo.........tak jak nie lubie krzyzy w fotografii tak ten jest sympatyczny....ale fota za bardzo swieci;)
a moim zdaniem ten krzyż nie pasuje ... jest zbyt sztuczny ... lepiej by wyglądał tradycyjny, drewniany z brzozy.
W tym wszystkim miałeś jednak szczęście do chmur, bo cała reszta to nic szczególnego. Gdybyś użył odpowiednich, profesjonalnych filtrów, to z chmur i nieba wyciągnął byś wiele szczegółów, byłoby wtedy co oglądać ... ale powtarzam, najsilniejszą stroną tej fotografii są tzw. "artefakty przemijające", czyli światło nieba i chmur", a to co jest rzeczywiste, jest niezbyt oryginalne ...
borregaard
09-07-2010, 08:28
UBoot,co ty "przyjmujesz" chłopie.?...Można poczytać parę razy i się pośmiać,ale powtarzanie bzdetów i niby merytorycznego bełkotu jest męczące...chyba,że ktoś ,z uporem maniaka, chce robić z siebie "wiejskiego głupka"...;) :D
Na zdjęciu światło wygrywa,jest za ostre,kompozycja OK,niebo się spaprało,a kolor....nie mogę ,w tej chwili ocenić..
borregaard
09-07-2010, 09:10
boregard - mam ci zacytować "bełkot" z tego forum ?
Dziękuję,ale nie potrzebuję sekretarza.Całkiem sprawnie ogarniam i klasyfikuję zawartość forum sam..
Dla mnie EOT.
Proszę nie modyfikować mojego nicka....
jeżeli chodzi o PS to nie grzebałem za dużo...niebo powiedziałbym, że kosmetycznie potraktowałem.
a moim zdaniem ten krzyż nie pasuje ... jest zbyt sztuczny ... lepiej by wyglądał tradycyjny, drewniany z brzozy.
przepraszam, że na miejscu nie wystrugałem takiego jaki chciałbyś zobaczyć ;)
W tym wszystkim miałeś jednak szczęście do chmur, bo cała reszta to nic szczególnego. Gdybyś użył odpowiednich, profesjonalnych filtrów, to z chmur i nieba wyciągnął byś wiele szczegółów, byłoby wtedy co oglądać ... ale powtarzam, najsilniejszą stroną tej fotografii są tzw. "artefakty przemijające", czyli światło nieba i chmur", a to co jest rzeczywiste, jest niezbyt oryginalne ...
chyba trzeba mieć czasami szczęście....:) aha proszę powiedz o jakich profesjonalnych filtrach mówisz? wezmę to pod uwagę.
przepraszam, że na miejscu nie wystrugałem takiego jaki chciałbyś zobaczyć ;)
Tomeczku nie musiałeś strugać,pełno ich na krajowej "14" lub "8" albo "1":p
Na nie których są nawet kaski.
dlatego kobieta wybija mi pomysł robienia prawka kat. A ;)
ten nie był przy samej drodze a kawałek dalej