PDA

Zobacz pełną wersję : Firmware nikon D5000

gramus
07-07-2010, 22:57
Jeśli gdzieś na forum było to sorki , poproszę link.
Używam sporadycznie filmowania , ale jak już jest to powinno trochę lepiej zapisywać dźwięki.
Chodzi mi o nowe ( nowsze) firmware do N5000 (jeśli takowe jest ),
a zwłaszcza czy naprawili w oprogramowaniu zapis koszmarnego dźwięku .
Może nie da się oprogramowaniem ;(
Jak trochę głośniej coś gra , to nie da się tego słuchać ;(
Pozdrawiam G

Antonioo
07-07-2010, 23:20
nie ma nic

mucha-cmax
08-07-2010, 08:32
Wydaje mi się że do D5k nie było żadnej aktualizacji, przynajmniej oficjalnych.

gramus
10-07-2010, 13:12
Dziękuję kolegom za info , a może ktoś ma pomysł jak podłączyć zewnętrzny micro ?
Jakaś złota rączka by się przydała ;)
Jak ktoś ma pomysła to na PW proszę.
Szczerze mówiąc , to się trochę rozczarowałem tym dźwiękiem i to od takiej stajni jak N ;(
To jak by mi ktoś dał cukierka i kazał go zjeść w papierku .
G

ripride
10-07-2010, 13:58
Szczerze mówiąc , to się trochę rozczarowałem tym dźwiękiem i to od takiej stajni jak N ;(
To jak by mi ktoś dał cukierka i kazał go zjeść w papierku .

twoje rozczarowanie jest zrozumiałe. wszak nikon to firma z wieloletnim, idącym w dekady, doświadczeniem jeśli chodzi o rejestracje dźwięku. a lustrzanki, jak powszechnie wiadomo, słyną ze świetnej jakości zapisywanego dźwięku.

Crusader
14-07-2010, 01:56
twoje rozczarowanie jest zrozumiałe. wszak nikon to firma z wieloletnim, idącym w dekady, doświadczeniem jeśli chodzi o rejestracje dźwięku. a lustrzanki, jak powszechnie wiadomo, słyną ze świetnej jakości zapisywanego dźwięku.
celnie

patryk_wawa
14-07-2010, 11:07
Możliwość kręcia filmów i rejestracji dźwięku w lustrzankach Nikona trzeba traktować jako dodatkowy gadżet a nie narzędzie :)

gramus
14-07-2010, 12:41
Ale powinien działać , może nie jakością studia nagraniowego , ale nie które małpki nagrywają całkiem znośny dźwięk .
Po drugie jak już się tak na mnie ..., to dajcie mi 10% inżynierów Nikona a zaprojektuję Wam taki aparat , że szczęka wam się roztrzaska na podłodze ;) i dźwięk będzie działał i będzie śrubokręt i glebogryzarka i ....
Oni mogą , tylko nie chcą ;(
Myślę , że z lepszego dźwięku nie tylko ja byłbym zadowolony.
Pozdrawiam G