Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Firmware nikon D5000

Jeśli gdzieś na forum było to sorki , poproszę link.
    Używam sporadycznie filmowania , ale jak już jest to powinno trochę lepiej zapisywać dźwięki.
    Chodzi mi o nowe ( nowsze) firmware do N5000 (jeśli takowe jest ),
    a zwłaszcza czy naprawili w oprogramowaniu zapis koszmarnego dźwięku .
    Może nie da się oprogramowaniem ;(
    Jak trochę głośniej coś gra , to nie da się tego słuchać ;(
    Pozdrawiam G

Domyślnie

Wydaje mi się że do D5k nie było żadnej aktualizacji, przynajmniej oficjalnych.

Domyślnie

Dziękuję kolegom za info , a może ktoś ma pomysł jak podłączyć zewnętrzny micro ?
    Jakaś złota rączka by się przydała
    Jak ktoś ma pomysła to na PW proszę.
    Szczerze mówiąc , to się trochę rozczarowałem tym dźwiękiem i to od takiej stajni jak N ;(
    To jak by mi ktoś dał cukierka i kazał go zjeść w papierku .
    G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gramus Zobacz posta
    Szczerze mówiąc , to się trochę rozczarowałem tym dźwiękiem i to od takiej stajni jak N ;(
    To jak by mi ktoś dał cukierka i kazał go zjeść w papierku .
    twoje rozczarowanie jest zrozumiałe. wszak nikon to firma z wieloletnim, idącym w dekady, doświadczeniem jeśli chodzi o rejestracje dźwięku. a lustrzanki, jak powszechnie wiadomo, słyną ze świetnej jakości zapisywanego dźwięku.
    Ostatnio edytowane przez ripride ; 10-07-2010 o 14:04

Smile

Cytat Zamieszczone przez ripride Zobacz posta
    twoje rozczarowanie jest zrozumiałe. wszak nikon to firma z wieloletnim, idącym w dekady, doświadczeniem jeśli chodzi o rejestracje dźwięku. a lustrzanki, jak powszechnie wiadomo, słyną ze świetnej jakości zapisywanego dźwięku.
    celnie

Domyślnie

Możliwość kręcia filmów i rejestracji dźwięku w lustrzankach Nikona trzeba traktować jako dodatkowy gadżet a nie narzędzie
    Nikon D5000/grip/18-105 VR/ 35 1.8/ Nissin Di622 itp.

Domyślnie

Ale powinien działać , może nie jakością studia nagraniowego , ale nie które małpki nagrywają całkiem znośny dźwięk .
    Po drugie jak już się tak na mnie ..., to dajcie mi 10% inżynierów Nikona a zaprojektuję Wam taki aparat , że szczęka wam się roztrzaska na podłodze i dźwięk będzie działał i będzie śrubokręt i glebogryzarka i ....
    Oni mogą , tylko nie chcą ;(
    Myślę , że z lepszego dźwięku nie tylko ja byłbym zadowolony.
    Pozdrawiam G

Uprawnienia umieszczania postów