Zobacz pełną wersję : max rozmiar karty SD do d50 ???
witam
Jaki jest maksymalny rozmiar karty prawidłowo rozpoznawany przez d50. Gdzies przeczytałem , że ktoś uzywał 4 Gb i wszystko było ok, tylko formatować sie nie dało jej w aparacie. Proszę o informację bo chciałbym chyba kupić 4 Gb. Co warto kupic a co napewno omijać z daleka ?. Dodam iz tej karty chciałby zamienie używac z moim PDA Dell x51v (ale to juz mam nadzieje szczegół).
Nie kupuj Kingstona, bo dużo było problemów z nimi. Innych noname też nie warto. Chyba najlepiej zainwestować w markę, np SanDisk. Tylko uważaj, żeby nie kupić podróbki. Tylko u poważnych sprzedających.
Zastanów się, czy nie lepiej 2x2GB, niż 1x4GB.
Był ten temat wiele razy poruszany, ale napiszę jeszcze raz max pojemność karty w D50 to 2GB karty w formacie SecureDigital produkowane są tylko do rozmiaru 2 GB wyższe pojemności oferuje standard SDHC którego to D50 nie obsługuje a czy PDA Dell'a tego nie wiem.
polecam SanDisc 2GBExtremeIII pewna szybka karta, niestety droga .
tylko jedno pytanie. po co ? w d50 tego nie wykorzystasz :P
Polecam Sandisk Ultra II 2GB. Z Kingstonami znowu (lub w dalszym ciągu) zdarzają się problemy.
bartoszek
17-12-2006, 15:45
Zainwestowałbym w Sandiska.Może i trzeba trochę dopłacić za kartę,ale warto bo są niezawodne.
Kupiłbym 2X Sandisk Ultra II 2GB lub tą samą kartę ale w wersji usb plus jak nie masz czytnika do kart.
Jeśli chodzi o Sandisk Extreme III to faktycznie bardzo dobre karta,jest trwała i szybka,ale aparat nie wykorzysta jej możliwości.
misiek502
01-01-2007, 03:52
Jeśli chodzi o Sandisk Extreme III to faktycznie bardzo dobre karta,jest trwała i szybka,ale aparat nie wykorzysta jej możliwości.
a czy D80 wykorzystuje jej prędkość
Czy jest widoczna różnica odczytu z Ultra II a Extreme III na tyle widoczna że warta ceny??
SanDisk Extreme III,powala na kolana. Seria zdjec zero zajakniecia,
tomhagen
01-01-2007, 14:36
mam 2GB sandiska zwykłego i wczoraj pstrykłem pare fot ktorych nie zapisała i dodatkowo po sformatowaniu karty w aparacie ilość zdjęć w RAWie zmniejszyła sie z 260 do 87. wystraszyłem sie nie lada ale po sformatowaniu w kompie wszystko gra. niemniej uczucie ryzyka pozostaje. acha.... i jeszcze jest taki minus że czeka sie pare sekund po pstryknieciu żeby zobaczyć zdjecie.
Kundzior
01-01-2007, 14:49
do swej D50siątki wkładałem 4gb karte i nei było problemów.
Władca Pixeli
02-01-2007, 05:30
http://support.nikontech.com/cgi-bin/nikonusa.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=13547&p_created=1114633870&p_sid=OC_4gEqi&p_accessibility=0&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX 3Jvd19jbnQ9NDUmcF9wcm9kcz0xOSZwX2NhdHM9MCZwX3B2PTE uMTkmcF9jdj0mcF9zZWFyY2hfdHlwZT1hbnN3ZXJzLnNlYXJja F9ubCZwX3BhZ2U9MSZwX3NlYXJjaF90ZXh0PWFwcHJvdmVkIHN k&p_li=&p_topview=1