Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie max rozmiar karty SD do d50 ???

witam
    Jaki jest maksymalny rozmiar karty prawidłowo rozpoznawany przez d50. Gdzies przeczytałem , że ktoś uzywał 4 Gb i wszystko było ok, tylko formatować sie nie dało jej w aparacie. Proszę o informację bo chciałbym chyba kupić 4 Gb. Co warto kupic a co napewno omijać z daleka ?. Dodam iz tej karty chciałby zamienie używac z moim PDA Dell x51v (ale to juz mam nadzieje szczegół).
    Pozdrawiam
    Pink
    -----------------------------------------------------
    D50, Nikkor 18-55, lampa philips P-36 TLS

Domyślnie

Nie kupuj Kingstona, bo dużo było problemów z nimi. Innych noname też nie warto. Chyba najlepiej zainwestować w markę, np SanDisk. Tylko uważaj, żeby nie kupić podróbki. Tylko u poważnych sprzedających.
    Zastanów się, czy nie lepiej 2x2GB, niż 1x4GB.
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

Był ten temat wiele razy poruszany, ale napiszę jeszcze raz max pojemność karty w D50 to 2GB karty w formacie SecureDigital produkowane są tylko do rozmiaru 2 GB wyższe pojemności oferuje standard SDHC którego to D50 nie obsługuje a czy PDA Dell'a tego nie wiem.
    oj tam, oj tam.

Domyślnie

polecam SanDisc 2GBExtremeIII pewna szybka karta, niestety droga .

Domyślnie

tylko jedno pytanie. po co ? w d50 tego nie wykorzystasz :P
    oj tam, oj tam.

Domyślnie

Polecam Sandisk Ultra II 2GB. Z Kingstonami znowu (lub w dalszym ciągu) zdarzają się problemy.

Domyślnie

Zainwestowałbym w Sandiska.Może i trzeba trochę dopłacić za kartę,ale warto bo są niezawodne.
    Kupiłbym 2X Sandisk Ultra II 2GB lub tą samą kartę ale w wersji usb plus jak nie masz czytnika do kart.
    Jeśli chodzi o Sandisk Extreme III to faktycznie bardzo dobre karta,jest trwała i szybka,ale aparat nie wykorzysta jej możliwości.
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszek Zobacz posta
    Jeśli chodzi o Sandisk Extreme III to faktycznie bardzo dobre karta,jest trwała i szybka,ale aparat nie wykorzysta jej możliwości.
    a czy D80 wykorzystuje jej prędkość
    Czy jest widoczna różnica odczytu z Ultra II a Extreme III na tyle widoczna że warta ceny??
    Trza kupić NIKONa new sezon w PLS Sovia and PLK MKS

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

SanDisk Extreme III,powala na kolana. Seria zdjec zero zajakniecia,

Domyślnie

mam 2GB sandiska zwykłego i wczoraj pstrykłem pare fot ktorych nie zapisała i dodatkowo po sformatowaniu karty w aparacie ilość zdjęć w RAWie zmniejszyła sie z 260 do 87. wystraszyłem sie nie lada ale po sformatowaniu w kompie wszystko gra. niemniej uczucie ryzyka pozostaje. acha.... i jeszcze jest taki minus że czeka sie pare sekund po pstryknieciu żeby zobaczyć zdjecie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów