Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Świt
Dziś rano w Connemarze, niestety pogoda byla tak beznadziejna ze zrobilem moze z 15 zdjec, oto dwa z nich.
1
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
2
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/07/11v4rps-1.jpg
źródło (http://i50.tinypic.com/11v4rps.jpg)
Bartekkw
07-07-2010, 11:35
No ewidentnie brakuje światełka - może w BW spróbować ??
Miejscówka mocno już ostrzelana.........nie macie już tam na Wyspach innego miejsca ??;)
Miejscówka mocno już ostrzelana.........nie macie już tam na Wyspach innego miejsca ??;)
Miejscówka ostrzelana ale nie przeze mnie, wogóle z tymi miejscówkami tak różowo nie jest jak sie moze wydawać, może gdyby sie wybrać z plecakiem i namiotem w góry na pare dni, pare wschodów i zachodów... rozmarzylem sie.
na 1 przeszkadza mi po prawej stronie na wyspie jakby czerwona lamka, nie wiem jak nazwać to miejsce,
na 2 brakuje jakiegoś ciekawego światła na tej wysepce
z tych dwóch stawiam na 2
Sa inne miejsca ale czasu nie ma na tak dalekie wyjazdy....niestety.
To co pokazujemy to sa wyjazdy max do 400km w dwie strony.........
Poza tym ja wyspy nie pokazywalem wcale tak duzo;)
No i staralem sie pokazac ja zupelnie inaczej:D
Miejscówka ostrzelana ale nie przeze mnie, wogóle z tymi miejscówkami tak różowo nie jest
Jest, jest......czesto omijasz takie miejsca bo nawet nie zdajesz sobie sprawy co omijasz:D
No niestety warunki daly popalic......ale przy wyspie swiecilo widze......szkida przepalu na niebie.
Jest, jest......czesto omijasz takie miejsca bo nawet nie zdajesz sobie sprawy co omijasz:D
e.
Baaa... no jak nie wiem to omijam :), dzis szukalem tej wyspy, zrezygnowany juz wracalem do domu a tu jest, wyrosla przed oczami, ale światlo porażka, slonce dawalo ostro zza wyspy (troche wyzej), takie bezczelne przepały na niebie, ze szkoda gadac, a z samego rana znowu lało. ;/
Ja jechalem wczoraj choc pogoda nie poszla do konca po naszej mysli......wiedzialem ze sroda rano bedzie lalo:(
slonce dawalo ostro zza wyspy (troche wyzej), takie bezczelne przepały na niebie, ze szkoda gadac, a z samego rana znowu lało
Cala Irlandia :D
(...)
To co pokazujemy to sa wyjazdy max do 400km w dwie strony.........
(...)
Mów za siebie :twisted: :p
A co do powyzszych kadrow, bo chyba o nich mowa w tym watku :p to... gdyby troche poswiecilo na 1 byloby ciekawie, 2 - troche ciasna ta wersja ;)
Mów za siebie :twisted: :p
No tak jak jedziemy razem to ja robie 400km a ty 800:D zwracam honor!
Bartekkw
07-07-2010, 13:11
No tak jak jedziemy razem to ja robie 400km a ty 800:D zwracam honor!
No to ładnie...przeliczając na polskie realia to można w Tatry zasunąć i tego samego dnia wrócić ;)
No to ładnie...przeliczając na polskie realia to można w Tatry zasunąć i tego samego dnia wrócić ;)
No tak to jest... Wyspa z pozoru moze wydawac sie mala, ale jak przychodzi co do czego, to idzie "natrzaskac" km...
Moj rekord jak narazie, to 835km - jednego dnia :twisted:
No tak to jest... Wyspa z pozoru moze wydawac sie mala, ale jak przychodzi co do czego, to idzie "natrzaskac" km...
Moj rekord jak narazie, to 835km - jednego dnia :twisted:
Moj jak narazie 420 :P
szkoda, że nie zaświeciło słoneczko bo podejrzewam, że byłoby dużo ciekawiej ;)
Moj rekord jak na razie, to 835km - jednego dnia :twisted:
to chyba tego samego dnia bo ja przejechałem 10.04.2010 963 km w 23 godziny :)
A co do samych zdjęć powiem że 1 bardziej mi leży ze względu na niebieskie światło poranka :)
A co do 2 to niestety jestem na nie :( już pisze dlaczego , ze względu na niestaranne przyłożenie się od obróbki . pracujesz stemplem z lewej strony a po prawej niestety zostają ( a wiem ze nikt tam nie mieszka ) :wink:
Michał dlaczego , czy była presja szybkiego wystawienia zdjęcia ?
to chyba tego samego dnia bo ja przejechałem 10.04.2010 963 km w 23 godziny :)
A co do samych zdjęć powiem że 1 bardziej mi leży ze względu na niebieskie światło poranka :)
A co do 2 to niestety jestem na nie :( już pisze dlaczego , ze względu na niestaranne przyłożenie się od obróbki . pracujesz stęplem z lewej strony a po prawej niestety zostają ( a wiem ze nikt tam nie mieszka ) :wink:
Michał dlaczego , czy była presja szybkiego wystawienia zdjęcia ?
Człowieku nie użyłem stempla na żadnym z tych zdjec ani razu, moze o obróbce to ty sie nie wypowiadaj, bo jak na razie twoj warsztat jest tragiczny ;)
petrus33
07-07-2010, 20:26
Mnie się te dwie fotki podobają, ale na drugiej dałbym troszkę więcej rozświetlenia, bo zbyt mrocznie wyglada.
Człowieku nie użyłem stępla na żadnym z tych zdjec ani razu, moze o obróbce to ty sie nie wypowiadaj, bo jak narazie twoj warsztat jest tragiczny ;)
Oj widzę że Panu Michałowi nic nie można napisać nie tak bo od razu jedzie z grubej rury , podejrzewam że ciśnienie skoczyło Ci mocno ;) .
A co do tego co piszesz o moim warsztacie , wiedz że większą część serca pochłoneła fotografia ANALOGOWA .
Wcale się tym nie przejmuję że warsztat mam TRAGICZNY , cieszę się że Ty możesz powiedzieć w tym przypadku jestem MISTRZEM :mrgreen:
Pozdrawiam
Do brylka - brylek, ja sie nie podniecam, tylko jak cos piszesz to rób to z sensem, gadasz jakies *******y o stemplu, ktorego nie uzylem, potem chrzanisz ze wrzucam zdjecia w pospiechu, moze zastanow sie co chcesz napisac i dopiero to rob. Skoro pochlonela cie fotografia analogowa to nie wypowiadaj sie o rzeczach, o ktorych nie masz pojecia :D
krzysztofz24
07-07-2010, 22:19
Wole 1, bardziej mi lezy kadrowo niz 2, swiatla ogolnie troche braklo, ale mimo to 1 jest spoko mz:-).
ostrytux
07-07-2010, 22:38
Obie ciekawe – wybrałbym „chyba” jedynkę tylko poprawiłbym 2 rzeczy tj.
biały pasek LD
usunąłbym z lewej i prawej na dole na krawędzi te nazwijmy to porosty
jedynka jest świetna, chociaż przydała by się szczypta poprawy nieba.
jedynka jest świetna, chociaż przydała by się szczypta poprawy nieba.
Takie bylo, nie chcialem juz "udoskonalac", dzieki za posty wszystkim, a MODERATORA prosze o wydzielenie wątku z dyskusji o wyspach i zarobkach., Dziękuje.
Nikonozaur
07-07-2010, 23:34
Takie bylo, nie chcialem juz "udoskonalac", dzieki za posty wszystkim, a MODERATORA prosze o wydzielenie wątku z dyskusji o wyspach i zarobkach., Dziękuje.
I dobrze, ze nie udoskonalałeś, jedyneczka fajnie wygląda. Dwójka już nie tak bardzo.... Miejsce jednak piękne.
Nie ma się co wdawać w jałowe rozmowy o emigracji. Jest cała kupa frustratów, którzy siedząc za granicą nawet 20 lat do niczego, oprócz odłożenia paru groszy, nie doszli. Często kosztem zdrowia, tracąc rodziny, przyjaciół. Trzeba zachować dystans, poza tym mieć własną firmę nie jest równoznaczne z sukcesem.
anonymos
07-07-2010, 23:50
1nka bardzo poprawna.
2jka Ci szumi z lewej strony poza tym zahaczasz o przesaturwowanie zielonego mz.
Światło mz miałeś dobre na obu fotach.
Do brylka - brylek, ja sie nie podniecam, tylko jak cos piszesz to rób to z sensem, gadasz jakies *******y o stemplu, ktorego nie uzylem, potem chrzanisz ze wrzucam zdjecia w pospiechu, moze zastanow sie co chcesz napisac i dopiero to rob. Skoro pochlonela cie fotografia analogowa to nie wypowiadaj sie o rzeczach, o ktorych nie masz pojecia :D
Locter o czym ty piszesz , czy coś napisałem że się podniecasz ? Nie i nie pisz takich bzdur . Co do tego co napisałem ''A co do 2 to niestety jestem na nie już pisze dlaczego , ze względu na niestaranne przyłożenie się od obróbki . pracujesz stemplem z lewej strony a po prawej niestety zostają '' nadal mam istotne pytanie byłem i widziałem że druty idą przez całą wyspę , a u mnie na monitorze ich nie widzę a na telefonie nie oglądam :) Nie twierdzę że nie masz racji co do tego że nie steplowałeś , ale dlaczego odrazu skaczesz do gardła ?
Widzę że chcesz być ekspertem w fotografii , a nie wiem czy rozumiesz definicje forum ? Na pewno nie służy do tego żebyś po mnie jechał . Nie gryź. tylko wytłumacz :) .
ja tam musialem pare drotow wystemplowac....
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Locter o czym ty piszesz , czy coś napisałem że się podniecasz ? Nie i nie pisz takich bzdur . Co do tego co napisałem ''A co do 2 to niestety jestem na nie już pisze dlaczego , ze względu na niestaranne przyłożenie się od obróbki . pracujesz stemplem z lewej strony a po prawej niestety zostają '' nadal mam istotne pytanie byłem i widziałem że druty idą przez całą wyspę , a u mnie na monitorze ich nie widzę a na telefonie nie oglądam :) Nie twierdzę że nie masz racji co do tego że nie steplowałeś , ale dlaczego odrazu skaczesz do gardła ?
Widzę że chcesz być ekspertem w fotografii , a nie wiem czy rozumiesz definicje forum ? Na pewno nie służy do tego żebyś po mnie jechał . Nie gryź. tylko wytłumacz :) .
Brylek ale to ty zaczynasz i Ty masz wyraźnie jakis problem a nie ja , jakies głupie uwagi typu "michal czyzby presja" albo cos w tym stylu, jak masz jakis problem to napisz w prost a nie jedziesz po zdjeciach piszac bzdury.
Dusan - bardzo mi sie podoba, dobra robota. Ahoj.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img638.imageshack.us/img638/5319/mg8499.jpg)
widocznie dla kolegi loctera druty zostały zwinięte :)
Dusan.....
Ladne B&W ale pokaz to w swoim wlasnym temacie;)
widocznie dla kolegi loctera druty zostały zwinięte :)
WIdocznie klolega brylek potrzebuje nowych okularów bo ja u siebie widze druty i to dosc wyraźnie i przestan z tym stemplem to juz nawet nie jest smieszne...
Brylek ale to ty zaczynasz i Ty masz wyraźnie jakis problem a nie ja , jakies głupie uwagi typu "michal czyzby presja" albo cos w tym stylu, jak masz jakis problem to napisz w prost a nie jedziesz po zdjeciach piszac bzdury.
Dusan - bardzo mi sie podoba, dobra robota. Ahoj.
nie tylko zapytałem czy jakaś była presja ;) , przepraszam za te stwierdzenie zle zrozumiałeś chodziło mi o to że ciepły temat . nie piszę bzdur tylko chciałbym wiedzieć co z tymi drutami
ja sie boje... nie mam sprzętu do krajobrazu... ja tylko ze Connemara jest super ale druty "are everywhere" ......
Już raz wątek musiałem czyścić... Locter, daj na wstrzymanie, wyluzuj się bo atmosfera w wątku jest nieciekawa.
Już raz wątek musiałem czyścić... Locter, daj na wstrzymanie, wyluzuj się bo atmosfera w wątku jest nieciekawa.
Dziekuje za wyczyszczenie, tamten temat byl niesmaczny;)
petrus33
08-07-2010, 11:47
A ja za tą atmosferę dostałem od Admina ogarka :).......co przyjmuję z pokorą, ale zdania o Locter nie zmienię.
A ja za tą atmosferę dostałem od Admina ogarka :).......co przyjmuję z pokorą, ale zdania o Locter nie zmienię.
Koledzy mili - przypomnę, dyskutujemy o zdjęciach i ich walorach, a nie o charakterystykach forumowiczów. I tego się trzymajmy.
Dobrego światła życzę.