Zobacz pełną wersję : Futerał/Torba do D300s
Witam. Chciałbym spytać czy ktoś by mógł polecić futerał/torbę do N D300s z ob. N 70-300 VR, którego/której cena oscylowała by w granicach 100-150 zł? Z góry dzięki za pomoc :)
de Fresz
06-07-2010, 12:21
Ja bym Ci radził przemyśleć kwotę, bo to co podałeś to zupełnie śmieszne pieniądze, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że chcesz w tym nosić sprzęt o wartości ~13k zł. Niektórzy mawiają, że dobra torba na sprzęt powinna kosztować ok. 10% wartości tego, co ma chronić. Nie do końca IMHO prawdziwe, ale jest pewien logiczny związek między wartością sprzętu, a tym w czym się go nosi. Jeśli jednak upierasz się przy tym budżecie, to wybór toreb które pomieszczą ten sprzęt w takiej kwocie jest na tyle mały, że sam powinieneś bez trudu coś znaleźć.
Ja bym Ci radził przemyśleć kwotę, bo to co podałeś to zupełnie śmieszne pieniądze, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że chcesz w tym nosić sprzęt o wartości ~13k zł.
Mocno drogo Ci to wyszło.
Np. taki Lowepro Ex 180 za 120 zł potrafi pomieścić d300(s) z gripem, 70-300 (odpięty od body), lampę, ze 2 niewielkie szkła i drobiazgi.
Jsprzęt o wartości ~13k zł.
a po co nosic z zestawem 6-7 kola w gotowce?
dobra torba na sprzęt powinna kosztować ok. 10% wartości tego, co ma chronić.
czyli jak ktos ma 2xd3x + szkla to musialby sobie walizke z krokoryla u prady kupic do noszenia tego?
Articool
06-07-2010, 14:04
a po co nosic z zestawem 6-7 kola w gotowce?
lol
czyli jak ktos ma 2xd3x + szkla to musialby sobie walizke z krokoryla u prady kupic do noszenia tego?
rotfl
Koledze zapewne się pomyliło z N70-200
Co do torby to faktycznie lepiej zapłacić deczko więcej a cieszyć się trwałością i wygodą w użytkowaniu. Polecam Tamrac ewentualnie Lowepro. Myślę, że za niewiele więcej znajdziesz coś sensownego.
:D
Witam. Chciałbym spytać czy ktoś by mógł polecić futerał/torbę do N D300s z ob. N 70-300 VR, którego/której cena oscylowała by w granicach 100-150 zł? Z góry dzięki za pomoc :)
jakiś topload lowepro byłby ok ;)
bo jak rozumiem chodzi Ci o coś do przechowywania tylko d300s z założonym 70-300? czy coś więcej do tego?
de Fresz
06-07-2010, 14:22
Dlatego napisałem że się z tą tezą nie do końca zgadzam. Ciężko jest znaleźć coś wyraźnie lepszego od torby za ~600-700 zł.
Koledze zapewne się pomyliło z N70-200
A przepraszam, faktycznie nie wiem jakim cudem zobaczyłem tam 200 zamiast 300.
Mocno drogo Ci to wyszło.
Np. taki Lowepro Ex 180 za 120 zł potrafi pomieścić d300(s) z gripem, 70-300 (odpięty od body), lampę, ze 2 niewielkie szkła i drobiazgi.
Dziękuję za pomoc.
Dziękuję za pomoc.
Gdybyś o niej myślał, to sprawdź pasek, jak leży na ramieniu. Ja miałem z tym problem i musiałem wymienić na inny/lepszy.
Pewnie będę musiał ją zamówić przez internet. Wymiana paska to najmniejszy problem :)
Polecam lowepro slinghot 200 aw. Trzymam tam d300 z 16-85, 70-300vr, Tk100 i sb 600. W głównej kieszeni to full, a w pozostałych mam ładowarkę i filtry.
Kata, Kata i jeszcze raz Kata.
Polecam DC-443 http://www.kata-bags.com/productFRM2HS.asp?p_Id=398&Version=Photo
Mam i jestem zaj***ście zadowolony.
A ja dla odmiany chciałbym zarekomendować Case Logic SLRC-201.
Pokrowiec jest naprawdę świetnie wykonany, z (powiedzmy) wodoszczelnego Nylonu, z usztywnionym spodem, pianką na klapie, która nie powoduje porysowań wyświetlacza.
shaddixx
15-08-2010, 21:52
kata dc445;)
Polecam Lowepro 190,200, (te torby miałem) lub inne tej marki zależnie od potrzeb.
Natomiast nie polecam Kata 443(miałem) a 445 taka sama tylko trochę większa.
Tu trochę moich wniosków z użytkowania tej torby http://grzegorzsabala.blogspot.com/2010/02/kata-dc-443-opina.html