Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowa Wieś

Domyślnie Futerał/Torba do D300s

Witam. Chciałbym spytać czy ktoś by mógł polecić futerał/torbę do N D300s z ob. N 70-300 VR, którego/której cena oscylowała by w granicach 100-150 zł? Z góry dzięki za pomoc

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowa Wieś

Domyślnie

Nikt nie doradzi? :/

Domyślnie

Ja bym Ci radził przemyśleć kwotę, bo to co podałeś to zupełnie śmieszne pieniądze, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że chcesz w tym nosić sprzęt o wartości ~13k zł. Niektórzy mawiają, że dobra torba na sprzęt powinna kosztować ok. 10% wartości tego, co ma chronić. Nie do końca IMHO prawdziwe, ale jest pewien logiczny związek między wartością sprzętu, a tym w czym się go nosi. Jeśli jednak upierasz się przy tym budżecie, to wybór toreb które pomieszczą ten sprzęt w takiej kwocie jest na tyle mały, że sam powinieneś bez trudu coś znaleźć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Ja bym Ci radził przemyśleć kwotę, bo to co podałeś to zupełnie śmieszne pieniądze, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że chcesz w tym nosić sprzęt o wartości ~13k zł.
    Mocno drogo Ci to wyszło.

Np. taki Lowepro Ex 180 za 120 zł potrafi pomieścić d300(s) z gripem, 70-300 (odpięty od body), lampę, ze 2 niewielkie szkła i drobiazgi.

Domyślnie

Jsprzęt o wartości ~13k zł.

a po co nosic z zestawem 6-7 kola w gotowce?

Domyślnie

dobra torba na sprzęt powinna kosztować ok. 10% wartości tego, co ma chronić.

czyli jak ktos ma 2xd3x + szkla to musialby sobie walizke z krokoryla u prady kupic do noszenia tego?

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a po co nosic z zestawem 6-7 kola w gotowce?
    lol

czyli jak ktos ma 2xd3x + szkla to musialby sobie walizke z krokoryla u prady kupic do noszenia tego?
    rotfl

Koledze zapewne się pomyliło z N70-200

Co do torby to faktycznie lepiej zapłacić deczko więcej a cieszyć się trwałością i wygodą w użytkowaniu. Polecam Tamrac ewentualnie Lowepro. Myślę, że za niewiele więcej znajdziesz coś sensownego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PDyb Zobacz posta
    Witam. Chciałbym spytać czy ktoś by mógł polecić futerał/torbę do N D300s z ob. N 70-300 VR, którego/której cena oscylowała by w granicach 100-150 zł? Z góry dzięki za pomoc
    jakiś topload lowepro byłby ok
    bo jak rozumiem chodzi Ci o coś do przechowywania tylko d300s z założonym 70-300? czy coś więcej do tego?
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

Dlatego napisałem że się z tą tezą nie do końca zgadzam. Ciężko jest znaleźć coś wyraźnie lepszego od torby za ~600-700 zł.

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Koledze zapewne się pomyliło z N70-200
    A przepraszam, faktycznie nie wiem jakim cudem zobaczyłem tam 200 zamiast 300.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowa Wieś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcl Zobacz posta
    Mocno drogo Ci to wyszło.

Np. taki Lowepro Ex 180 za 120 zł potrafi pomieścić d300(s) z gripem, 70-300 (odpięty od body), lampę, ze 2 niewielkie szkła i drobiazgi.
    Dziękuję za pomoc.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów