Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na hali.
Wyważone opinie mile widziane : - ).
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/83016839720783099341.jpg)
Dziekuję
Bardzo ładny odcień taki poranny na maksa przed wschodem słońca. Elegancka perspektywa bardzo mi się podoba.
http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=1972728&postcount=12 i Ty smiesz komus zarzucac szumy:D:D:D:D:D:D:D:D
Fajnie wijąca się droga, wspomniane barwy wczesnego poranka... podoba się. :)
Szumy są ale nie wpływają negatywnie na odbiór zdjęcia,
choć ja do takiego delikatnego szumu przyzwyczajony jestem... zdobi sporo moich zdjęć.:mrgreen:
Dziekuję kolegom. Napomnę tylko,że jest to głęboki zmrok a nie poranek.
Przede wszystkim, bardzo podoba mi się niebanalny kadr i jego kompozycja - jest prowadząca wzrok, świetnie wyeksponowana, wyrazista droga, jest drzewo, przy którym można chwilę odsapnąć (bo klimat mroczny i ciężki ;)), są kolejne plany, które mimo wszechogarniającej ciemnicy i "burości" udało Ci się jednak subtelnie zróżnicować kolorami (choć grodzenia pełnią pod tym względem także istotną rolę)... To wszystko, w połączeniu z lekko "płynącym" niebem sprawia, że ta praca bardzo mi się spodobała :)
Moim zdaniem jest to fantastyczne ujecie, swietnego miejsca, nie wiedziec czemu sfotografowane o dziwacznej porze i podane w jakiś techniczno-obróbkowo dziwaczny sposob.
Wróćże tam chłopie jak mozesz w dzien, o poranku czy o zmroku i zrób tę fotkę przy jakims bardziej strawnym świetle.
Nikonozaur
29-06-2010, 14:21
Moim zdaniem jest to fantastyczne ujecie, swietnego miejsca, nie wiedziec czemu sfotografowane o dziwacznej porze i podane w jakiś techniczno-obróbkowo dziwaczny sposob.
Wróćże tam chłopie jak mozesz w dzien, o poranku czy o zmroku i zrób tę fotkę przy jakims bardziej strawnym świetle.
Mam dokładnie te same odczucia.
Przede wszystkim, bardzo podoba mi się niebanalny kadr i jego kompozycja - jest prowadząca wzrok, świetnie wyeksponowana, wyrazista droga, jest drzewo, przy którym można chwilę odsapnąć (bo klimat mroczny i ciężki ;)), są kolejne plany, które mimo wszechogarniającej ciemnicy i "burości" udało Ci się jednak subtelnie zróżnicować kolorami (choć grodzenia pełnią pod tym względem także istotną rolę)... To wszystko, w połączeniu z lekko "płynącym" niebem sprawia, że ta praca bardzo mi się spodobała :)
Fajna,budująca wypowiedz-dzięki.Gdybym nie był autorem,sformułował bym podobną opinię:mrgreen:
... panta rei ... Na tym plenerze byłem jakieś 2 miechy temu(mój ostatni jak narazie)Niestety oboje z małżonką pracujemy na pełnym(bynajmniej nie z pazerności) i na zmianę doglądamy bejbika-mieszkamy na obczyżnie, więc nie ma komu jej wręczyć jak sie ma czasem dość.Więc ogromnie cieszę sie z każdego wypadu.Wtedy mogłem akurat póżnym wieczorem(tu cię nie rozumiem,bo mówisz o zmierzchu,a to jest przecież zmierzch)i w mojej opini pozostałem w zjadliwych granicach klimatu tegoż.
Cieszę sie że kadr sie podoba-mnie również,dlatego go zamieszczam(co robie niezmiernie rzadko z róznych powodów)aczkolwiek z przejęciem,gdyż nie należę do drużyny tasiemcowej i każda opinia na temat mych nielicznych tu zdjęć jest dla mnie przeżyciem.
Raczej tam nie wrócę,jeżeli znajdę czas napewno podąże drogą której nie znam,bo w tym smakuję fotografię krajobrazu(choć dla pewnych kadrów zrobiłem wyjątek).
Dzieki za wypowiedzi koledzy.
Pablo 77
29-06-2010, 23:05
Kadrowo ok ale szumi:)
Bartekkw
30-06-2010, 09:51
No ja nic świetnego w tym zdjęciu nie widzę...... Może przy lepszym świetle coś by z tego było, a tak to nawet zamierzony mrok niezbyt do mnie gada. Jakościowo też nie jest dobrze.
borregaard
30-06-2010, 16:38
Nie jest żle,bez przesady.Ja dałbym inną tonację.
Ogólnie jest dobrze.
No ja nic świetnego w tym zdjęciu nie widzę...... Może przy lepszym świetle coś by z tego było, a tak to nawet zamierzony mrok niezbyt do mnie gada. Jakościowo też nie jest dobrze.
Mogłeś poprostu napisać - ...jestem na nie... - o wiele krócej i bardziej sugestywnie,a tak to nie wiem co masz konkretnie na myśli.
Nie jest żle,bez przesady.Ja dałbym inną tonację.
Ogólnie jest dobrze.
Za tą inną będzę niezmiernie wdzięczny.:smile:
Dzięki wszystkim za wizytę raz jeszcze.
Bartekkw
01-07-2010, 15:55
Mogłeś poprostu napisać - ...jestem na nie... - o wiele krócej i bardziej sugestywnie,a tak to nie wiem co masz konkretnie na myśli.
No dobra...jestem na nie
No dobra...jestem na nie
Ooo i własnie o to chodzi.dzięki.