Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W polu
jacekz40
25-06-2010, 20:03
Witam i zapraszam do komentowania :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Pora dnia tutaj zrobila swoje mz. Ladne, miekke swiatlo, a dzieki temu uzyskales przyjemne kolorki ;)
Kadrowo tez dobrze, choc osobiscie przesunąłbym sie deczko w lewo, aby droga wychodzila centralnie z lewego rogu. Choc pewnie zalezalo Ci na pokazaniu "trawek" z prawej ;)
Jesli tak, to zrezygnowalbym z drogi :p
Ogolnie podoba sie!
borregaard
25-06-2010, 23:14
Nie wiem czy kolorki przyjemne ,bo drzewko ma nieprzyjemny,g......y kolor...U mnie,ofc..
tormentol
25-06-2010, 23:17
Tak, g......ne letnie światło dobrze uchwycone. Kadr jest nie do końca przemyślany.
Ładny obrazek, fajne światło - z kapci nie wyrywa (bo też nie musi), ale jest przyjemnie ;) U mnie drzewo aż tak jednoznacznie g.......e nie jest, nie mniej jednak także uważam, że zdałoby się je ździebełko pod tym względem poprawić ;)
PS. Ten długi pośrodku to Twój cień Jacku?:twisted:
pora dnia i świtało ładnie, kadrowo również, ale drzewko faktycznie jakoś .. nie wiem . Wygląda jakby... kupa, do tego w mocnym punkcie:) Przepraszam, mam nadzieję że nie uraziłem, ale za mocno tu się prezentuje.
jacekz40
26-06-2010, 17:34
bo drzewko ma nieprzyjemny,g......y kolor...U mnie,ofc..
Andrzej a jaki jest normalny kolor drzewa?
Eee myslalem ze juz pisalem....a tu nie pisalem;)
Wiec tak wspaniale warunki, kadr mi sie podoba i nie mam zastrzezen, kolorki dla mnie bomba a zwlaszcza to wieczorne niebo, no cudo!
Jedynie sie czepie ostrosci, szkoda ze nie ma sterylnosci i ostrosci.
Właściwie Grzegorz napisał to, co i ja sądzę.
Przy takiej podłodze ostrość to bardzo ważna sprawa. Duża ilość szczegółów przy zbyt małej ostrości mocno się zlewa.
Ale klimacik, kadr i światełko gitara :smile:.
jacekz40
26-06-2010, 20:41
Eee myslalem ze juz pisalem....a tu nie pisalem;)
Wiec tak wspaniale warunki, kadr mi sie podoba i nie mam zastrzezen, kolorki dla mnie bomba a zwlaszcza to wieczorne niebo, no cudo!
Jedynie sie czepie ostrosci, szkoda ze nie ma sterylnosci i ostrosci.
Dzięki, a co masz konkretnie na myśli pisząc o ostrości? Chodzi o ostrość w obróbce czy z aparatu...bo ta druga chyba ponad siły obiektywu kitowego ;-)
Dzięki, a co masz konkretnie na myśli pisząc o ostrości? Chodzi o ostrość w obróbce czy z aparatu...bo ta druga chyba ponad siły obiektywu kitowego ;-)
Zdecydowanie po obrobce......jak nie masz nic przeciwko to podeslij mi ten plik przed zmniejszeniem i zobacze jak mozna to
[email protected]
jacekz40
26-06-2010, 21:25
Zdecydowanie po obrobce......jak nie masz nic przeciwko to podeslij mi ten plik przed zmniejszeniem i zobacze jak mozna to
[email protected]
Ok, pewnie że nie mam nic przeciw poprawkom :) zdjęcie poszło na skrzynkę.
No nie wiem ... ??? oprócz tego, że kadr w miarę poprawny to coś mi się wydaje, ze jest tu popaprana obróbka :-( bo warunki tam miałeś za...te, a jednak ... no właśnie ...
czy i ja mogę dostać NEFa ???
pozdrawiam
Zobacz teraz http://iv.pl/images/89005262147838824548.jpg .........pozwolilem sobie lekko podbic kontrast na podlodze i poprawic kolorek drzewka;)
drzewo nabrało kolorów drzewa, a raczej drzewostanu, kupa zniknęła, jest git. To się nazywa "selektywne spuszczenie wody":)
borregaard
27-06-2010, 01:34
Andrzej a jaki jest normalny kolor drzewa?.
Rozumiem,że u siebie masz normalny,o tej porze....czyli drzewo jest chore,bo jest brązowozielone.....
jacekz40
27-06-2010, 01:56
Rozumiem,że u siebie masz normalny,o tej porze....czyli drzewo jest chore,bo jest brązowozielone.....
Ok, na żartach się nie znasz ;) a błąd dojrzałem ...tylko, że za późno :roll: