Zobacz pełną wersję : Wyszukiwarka forumowa
Witam..
Chyba w tych zawirowaniach administracja zapomniała o wyszukiwarce - przynajmniej u mnie google szukają jeszcze na stronie forum.nikon.org.pl..
Trzeba by chyba zmienić..
velaskez
24-06-2010, 00:11
Przecież pozycjonowanie strony to nie taka łatwa sprawa. Tyle lat forum było na starym adresie, a teraz trochę się pokiełbasiło...
Przecież pozycjonowanie strony to nie taka łatwa sprawa. Tyle lat forum było na starym adresie, a teraz trochę się pokiełbasiło...
a kto pisze o pozycjonowaniu? Piszę o tym że w silniku forum w wyszukiwarce podpięta jest cały czas fraza site:forum.nikon.org.pl zamiast site:forum.nikoniarze.pl
i jak coś wpiszesz to masz opcję "Szukaj na stronach forum.nikon.org.pl "..
gregory_21
16-07-2010, 23:42
a kto pisze o pozycjonowaniu? Piszę o tym że w silniku forum w wyszukiwarce podpięta jest cały czas fraza site:forum.nikon.org.pl zamiast site:forum.nikoniarze.pl
i jak coś wpiszesz to masz opcję "Szukaj na stronach forum.nikon.org.pl "..
Też miałem to zgłosić ale wyleciało mi z głowy.
Tak jak piszesz: nie chodzi tutaj o żadne pozycjonowanie tylko o wyszukiwanie forumowych wpisów w wyszukiwarce na forum.
Teraz jest tak, że nie wyszukuje w ogóle nowych tematów (po słowach kluczowych) a jedynie te, które zostały wpisane pod starym adresem.
Dla przykładu proszę wpisać w Szukaj słowo >Klimatyzator<
Otrzymamy informację, że:
Podana fraza - klimatyzator - nie została odnaleziona.
Podpowiedzi:
* Sprawdź, czy wszystkie słowa zostały poprawnie napisane.
* Spróbuj użyć innych słów kluczowych.
* Spróbuj użyć bardziej ogólnych słów kluczowych.
* Spróbuj użyć mniejszej liczby słów kluczowych.
a taki wątek znajduje się tutaj (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=147597) i właśnie w czasie jego "ręcznych" poszukiwań zauważyłem wzmiankę o złym działaniu wyszukiwajki ;)
Psychotrop
17-07-2010, 09:44
faktycznie ....
ale międzyczasie możecie inaczej - prawy klik na "szukaj" i otwórz w nowej karcie/oknie :)
http://forum.nikoniarze.pl/search.php
To działanie przez jakiś czas było celowe. Marcin nie zmieniał tego z uwagi na dosyć drastyczną zmianę adresu i przeindeksowanie wpisów. Z tego co wiem chyba już się to stało, przynajmniej upłynęło dosyć dużo czasu. Zaraz się tym zajmiemy. Inna sprawa że wyświetlane i wyszukane frazy opisane adresem nikon.org.pl są automatycznie przekierowane na nikoniarze.pl
Dzięki za przypomnienie.
Ale mogliscie w .htaccess zrobic przekierowanie 301 + zmiane adresow z abc.pl/jklm na xyz.pl/jklm (czyli u Was: nikon.org.pl/abc na nikoniarze.pl/abc) i wszystkie "wyniki" przeszlyby od razu na nowa domene BEZ straty pozycji w google.
No chyba, ze nie mogliscie zrobic przekierowania, dlatego na "starej" stronie zostaly "stare, dobre czasy".
No chyba, ze nie mogliscie zrobic przekierowania, dlatego na "starej" stronie zostaly "stare, dobre czasy".
No nie mogliśmy...
gregory_21
17-07-2010, 13:44
faktycznie ....
ale międzyczasie możecie inaczej - prawy klik na "szukaj" i otwórz w nowej karcie/oknie :)
http://forum.nikoniarze.pl/search.php
To znajdź tą metodą wspomniany przeze mnie >Klimatyzator< ;)
Ta wyszukiwarka nie działa w ogóle.
Po wpisaniu słowa >Nikon< wyszukuje tylko jeden temat a to chyba jedno z najpopularniejszych wyrażeń na tym forum ;)
Psychotrop
17-07-2010, 13:49
że tak powiem dawno nie używałem :)
ale masz w 100% rację - sprawdziłem (powinienem to był zrobić wcześniej).
kajam się nisko i przepraszam za wprowadzenie w błąd !
:)
gregory_21
17-07-2010, 14:21
że tak powiem dawno nie używałem :)
ale masz w 100% rację - sprawdziłem (powinienem to był zrobić wcześniej).
kajam się nisko i przepraszam za wprowadzenie w błąd !
:)
Przestań proszę! ;)
Inna sprawa że wyświetlane i wyszukane frazy opisane adresem nikon.org.pl są automatycznie przekierowane na nikoniarze.pl
Dzięki za przypomnienie.
Masz Piotrze rację, ale tylko częściowo bo ten sposób działa tylko na starsze wpisy, a na nowe nie..
szczerze mówiąc zauważyłem to szukając nazwy polecanego przez użytkowników forum środka na komary ;)
BTW - kolega powyżej szukał frazy "Klimatyzator" - chyba firma na N powinna ofertę rozszerzyć ;)