PDA

Zobacz pełną wersję : Wyszukiwarka forumowa

arturs
23-06-2010, 23:52
Witam..
Chyba w tych zawirowaniach administracja zapomniała o wyszukiwarce - przynajmniej u mnie google szukają jeszcze na stronie forum.nikon.org.pl..
Trzeba by chyba zmienić..

velaskez
24-06-2010, 00:11
Przecież pozycjonowanie strony to nie taka łatwa sprawa. Tyle lat forum było na starym adresie, a teraz trochę się pokiełbasiło...

arturs
27-06-2010, 00:13
Przecież pozycjonowanie strony to nie taka łatwa sprawa. Tyle lat forum było na starym adresie, a teraz trochę się pokiełbasiło...

a kto pisze o pozycjonowaniu? Piszę o tym że w silniku forum w wyszukiwarce podpięta jest cały czas fraza site:forum.nikon.org.pl zamiast site:forum.nikoniarze.pl
i jak coś wpiszesz to masz opcję "Szukaj na stronach forum.nikon.org.pl "..

gregory_21
16-07-2010, 23:42
a kto pisze o pozycjonowaniu? Piszę o tym że w silniku forum w wyszukiwarce podpięta jest cały czas fraza site:forum.nikon.org.pl zamiast site:forum.nikoniarze.pl
i jak coś wpiszesz to masz opcję "Szukaj na stronach forum.nikon.org.pl "..

Też miałem to zgłosić ale wyleciało mi z głowy.
Tak jak piszesz: nie chodzi tutaj o żadne pozycjonowanie tylko o wyszukiwanie forumowych wpisów w wyszukiwarce na forum.
Teraz jest tak, że nie wyszukuje w ogóle nowych tematów (po słowach kluczowych) a jedynie te, które zostały wpisane pod starym adresem.

Dla przykładu proszę wpisać w Szukaj słowo >Klimatyzator<

Otrzymamy informację, że:

Podana fraza - klimatyzator - nie została odnaleziona.

Podpowiedzi:

* Sprawdź, czy wszystkie słowa zostały poprawnie napisane.
* Spróbuj użyć innych słów kluczowych.
* Spróbuj użyć bardziej ogólnych słów kluczowych.
* Spróbuj użyć mniejszej liczby słów kluczowych.

a taki wątek znajduje się tutaj (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=147597) i właśnie w czasie jego "ręcznych" poszukiwań zauważyłem wzmiankę o złym działaniu wyszukiwajki ;)

Psychotrop
17-07-2010, 09:44
faktycznie ....

ale międzyczasie możecie inaczej - prawy klik na "szukaj" i otwórz w nowej karcie/oknie :)

http://forum.nikoniarze.pl/search.php

admin
17-07-2010, 10:36
To działanie przez jakiś czas było celowe. Marcin nie zmieniał tego z uwagi na dosyć drastyczną zmianę adresu i przeindeksowanie wpisów. Z tego co wiem chyba już się to stało, przynajmniej upłynęło dosyć dużo czasu. Zaraz się tym zajmiemy. Inna sprawa że wyświetlane i wyszukane frazy opisane adresem nikon.org.pl są automatycznie przekierowane na nikoniarze.pl

Dzięki za przypomnienie.

docxxx
17-07-2010, 10:51
Ale mogliscie w .htaccess zrobic przekierowanie 301 + zmiane adresow z abc.pl/jklm na xyz.pl/jklm (czyli u Was: nikon.org.pl/abc na nikoniarze.pl/abc) i wszystkie "wyniki" przeszlyby od razu na nowa domene BEZ straty pozycji w google.
No chyba, ze nie mogliscie zrobic przekierowania, dlatego na "starej" stronie zostaly "stare, dobre czasy".

admin
17-07-2010, 11:00
No chyba, ze nie mogliscie zrobic przekierowania, dlatego na "starej" stronie zostaly "stare, dobre czasy".

No nie mogliśmy...

gregory_21
17-07-2010, 13:44
faktycznie ....

ale międzyczasie możecie inaczej - prawy klik na "szukaj" i otwórz w nowej karcie/oknie :)

http://forum.nikoniarze.pl/search.php

To znajdź tą metodą wspomniany przeze mnie >Klimatyzator< ;)

Ta wyszukiwarka nie działa w ogóle.
Po wpisaniu słowa >Nikon< wyszukuje tylko jeden temat a to chyba jedno z najpopularniejszych wyrażeń na tym forum ;)

Psychotrop
17-07-2010, 13:49
że tak powiem dawno nie używałem :)
ale masz w 100% rację - sprawdziłem (powinienem to był zrobić wcześniej).

kajam się nisko i przepraszam za wprowadzenie w błąd !
:)

gregory_21
17-07-2010, 14:21
że tak powiem dawno nie używałem :)
ale masz w 100% rację - sprawdziłem (powinienem to był zrobić wcześniej).

kajam się nisko i przepraszam za wprowadzenie w błąd !
:)

Przestań proszę! ;)

arturs
25-07-2010, 23:11
Inna sprawa że wyświetlane i wyszukane frazy opisane adresem nikon.org.pl są automatycznie przekierowane na nikoniarze.pl

Dzięki za przypomnienie.

Masz Piotrze rację, ale tylko częściowo bo ten sposób działa tylko na starsze wpisy, a na nowe nie..
szczerze mówiąc zauważyłem to szukając nazwy polecanego przez użytkowników forum środka na komary ;)
BTW - kolega powyżej szukał frazy "Klimatyzator" - chyba firma na N powinna ofertę rozszerzyć ;)