Witam..
Chyba w tych zawirowaniach administracja zapomniała o wyszukiwarce - przynajmniej u mnie google szukają jeszcze na stronie forum.nikon.org.pl..
Trzeba by chyba zmienić..
Szukaj
Witam..
Chyba w tych zawirowaniach administracja zapomniała o wyszukiwarce - przynajmniej u mnie google szukają jeszcze na stronie forum.nikon.org.pl..
Trzeba by chyba zmienić..
Czerwony agent : 5DmkII|5DmkI|16-35f2.8L|C24f1.4L|C35f1.4L|C85f1.2L|C135f2L|580ExII
Przecież pozycjonowanie strony to nie taka łatwa sprawa. Tyle lat forum było na starym adresie, a teraz trochę się pokiełbasiło...
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Czerwony agent : 5DmkII|5DmkI|16-35f2.8L|C24f1.4L|C35f1.4L|C85f1.2L|C135f2L|580ExII
Też miałem to zgłosić ale wyleciało mi z głowy.
Tak jak piszesz: nie chodzi tutaj o żadne pozycjonowanie tylko o wyszukiwanie forumowych wpisów w wyszukiwarce na forum.
Teraz jest tak, że nie wyszukuje w ogóle nowych tematów (po słowach kluczowych) a jedynie te, które zostały wpisane pod starym adresem.
Dla przykładu proszę wpisać w Szukaj słowo >Klimatyzator<
Otrzymamy informację, że:
a taki wątek znajduje się tutaj i właśnie w czasie jego "ręcznych" poszukiwań zauważyłem wzmiankę o złym działaniu wyszukiwajkiKod:Podana fraza - klimatyzator - nie została odnaleziona. Podpowiedzi: * Sprawdź, czy wszystkie słowa zostały poprawnie napisane. * Spróbuj użyć innych słów kluczowych. * Spróbuj użyć bardziej ogólnych słów kluczowych. * Spróbuj użyć mniejszej liczby słów kluczowych.![]()
Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.
faktycznie ....
ale międzyczasie możecie inaczej - prawy klik na "szukaj" i otwórz w nowej karcie/oknie
http://forum.nikoniarze.pl/search.php
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
To działanie przez jakiś czas było celowe. Marcin nie zmieniał tego z uwagi na dosyć drastyczną zmianę adresu i przeindeksowanie wpisów. Z tego co wiem chyba już się to stało, przynajmniej upłynęło dosyć dużo czasu. Zaraz się tym zajmiemy. Inna sprawa że wyświetlane i wyszukane frazy opisane adresem nikon.org.pl są automatycznie przekierowane na nikoniarze.pl
Dzięki za przypomnienie.
Masz Piotrze rację, ale tylko częściowo bo ten sposób działa tylko na starsze wpisy, a na nowe nie..
szczerze mówiąc zauważyłem to szukając nazwy polecanego przez użytkowników forum środka na komary
BTW - kolega powyżej szukał frazy "Klimatyzator" - chyba firma na N powinna ofertę rozszerzyć![]()
Ale mogliscie w .htaccess zrobic przekierowanie 301 + zmiane adresow z abc.pl/jklm na xyz.pl/jklm (czyli u Was: nikon.org.pl/abc na nikoniarze.pl/abc) i wszystkie "wyniki" przeszlyby od razu na nowa domene BEZ straty pozycji w google.
No chyba, ze nie mogliscie zrobic przekierowania, dlatego na "starej" stronie zostaly "stare, dobre czasy".
No nie mogliśmy...No chyba, ze nie mogliscie zrobic przekierowania, dlatego na "starej" stronie zostaly "stare, dobre czasy".
Skontaktuj się z nami