PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] No a klasyka ?...

Sławomirowski
10-06-2010, 15:23
No a klasyka strzelecka znad Morskiego Oka ? Jak mogłem zapomnieć :) Tylko jedno - słodziutkie, nasycone, oklepane ale dla mnie - jakże urokliwe.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img443.imageshack.us/img443/4011/morx.jpg)

wasilewk
10-06-2010, 15:27
No a klasyka strzelecka znad Morskiego Oka ?

Eee tam ! A gdzie schronisko ? A ludki ? To nie taka znowu klasyka !

Ładne ujęcie - jak na ten obiekt.

Pzdr.

jacekz40
10-06-2010, 15:27
A Ty już wiesz Sławku, że te Twoje góry to mi się zawsze podobają :-D

Greg77
10-06-2010, 15:31
We wrzesniu planuje tam byc! :D Przywioze troche swoich gniotow:D

Sławomirowski
10-06-2010, 15:35
Ho ho ! Jacku miło Cię widzieć ! Odległość co prawda spora nas dzieli, ale może kiedyś powieje lepszy wiatr i spotkamy się na plenerku w górach - zapewniam, że odpowiednio schłodzony browar nigdzie tak nie smakuje jak między turniami :)

krzysztofz24
10-06-2010, 15:39
jest urokliwie jak napisales:-)...a pofatygowales sie to 1 godz z haczykiem w gore, do Czarnego Stawu;-), jak tak to zapodawaj:-).

jacekz40
10-06-2010, 15:42
Ho ho ! Jacku miło Cię widzieć ! Odległość co prawda spora nas dzieli, ale może kiedyś powieje lepszy wiatr i spotkamy się na plenerku w górach - zapewniam, że odpowiednio schłodzony browar nigdzie tak nie smakuje jak między turniami :)
Sławku browarek jak najbardziej, ale w czasie ostatniego pobytu w górach pamiętam, że od pewnej wysokości bardzo mi smakowało grzane wino :mrgreen:

Greg77
10-06-2010, 15:59
A mi chlopaki od pewnej wysokosci odchodzi ochota na specyfiki a przychodzi wieksza odpowiedzialnosc;)

Sławomirowski
10-06-2010, 16:06
Sławku browarek jak najbardziej, ale w czasie ostatniego pobytu w górach pamiętam, że od pewnej wysokości bardzo mi smakowało grzane wino :mrgreen:

Musiałeś być zimą :)

krzysztofz24 do Czarnego Stawu nie dotarliśmy - było już późnawo.Poza tym zawsze w zupełnie luźnej atmosferze wędrujemy sobie jednym tempem. Wiadomo jak jest - jeden tu zobaczy kwiatek, drugi jakiś potok i zaczyna się rozkładanie sprzętu, focenie - to ma być przyjemność.

Greg77 to dobrze, że potrafisz odpowiadać za siebie ;)

Greg77
10-06-2010, 16:09
Greg77 to dobrze, że potrafisz odpowiadać za siebie ;)

Patrzac na twoje zdjecia widze ze kochasz Tatry i nie dziwie sie bo sam je uwielbiam........jednak nienawidze ludzi pijacych na szlaku.......moze jeszcze jakas akcja Topru zeby ratowac wcietego turyste.....
Tatry sa zbyt niebezpieczne zeby sobie odpuszczac......co innego spacerek nad Morskie Oko czy nad Czarny Staw wtedy przyznam ze piwko pod schorniskiem jest wyjatkowe.
Choc najbardziej uwielbiam nasza dolinke pieciu stawow......

Sławomirowski
10-06-2010, 16:24
Greg77 musisz mieć chyba jakieś przykre wspomnienia z tym związane. Nie wiem co sugerujesz pisząc o akcji TOPRu ale wypraszam sobie jakiekolwiek insynuacje co do mojej osoby. Myślę, że jestem bardziej niż zwykły turysta świadomy niebezpieczeństw w górach ponieważ bywam w nich dość często. Nie mniej mogłem źle zrozumieć Twoją wypowiedź.
A jak będziesz w Polsce - daj znać - może uda się zgadać na plenerek, jeśli nie pogardzisz moim towarzystwem. Pyrlandię znam lepiej niż możesz przypuszczać, ponieważ pracowałem w Poznaniu 4 lata a teraz jestem już stary i dziwaczeję, tej :D Jak trzeba będzie - po raz kolejny skoczymy do 5 stawów.

Greg77
10-06-2010, 16:32
Greg77 musisz mieć chyba jakieś przykre wspomnienia z tym związane. Nie wiem co sugerujesz pisząc o akcji TOPRu ale wypraszam sobie jakiekolwiek insynuacje co do mojej osoby. Myślę, że jestem bardziej niż zwykły turysta świadomy niebezpieczeństw w górach ponieważ bywam w nich dość często. Nie mniej mogłem źle zrozumieć Twoją wypowiedź.
A jak będziesz w Polsce - daj znać - może uda się zgadać na plenerek, jeśli nie pogardzisz moim towarzystwem. Pyrlandię znam lepiej niż możesz przypuszczać, ponieważ pracowałem w Poznaniu 4 lata a teraz jestem już stary i dziwaczeję, tej :D Jak trzeba będzie - po raz kolejny skoczymy do 5 stawów.

Nie mowie NIE.........w drugiej polowie wrzesnia bede w Zakopcu to chetnie sie wybiore na piatke z bardziej doswiadczonym przewodnikiem.....nie bylem w Tatrach 9 lat.......a co do akcji TOPRu to szanuje ich za to co robia i nie lubie kusic losu w tych gorach a widywalem roznych dziwolagow nawet z flaszka na koziej przeleczy......stad moje uprzedzenia;)

Sławomirowski
10-06-2010, 16:37
Greg77 no to Kolego niesamowity zbieg okoliczności - we wrześniu walimy na kilkudniowy plener z noclegiem właśnie w D5SP. Właśnie w niedzielę byliśmy po to, żeby rezerwację potwierdzić. Problem może być jedynie z terminem - nasza rezerwacja - 17-20 września...

Greg77
10-06-2010, 16:48
Greg77 no to Kolego niesamowity zbieg okoliczności - we wrześniu walimy na kilkudniowy plener z noclegiem właśnie w D5SP. Właśnie w niedzielę byliśmy po to, żeby rezerwację potwierdzić. Problem może być jedynie z terminem - nasza rezerwacja - 17-20 września...

Bardzo mozliwe ze w tym terminie bede w Zakopcu.....odezwe sie jeszcze co by potwierdzic;)

Sławomirowski
10-06-2010, 17:06
Greg77 jeśli będziesz zdecydowany - daj znać czy zmienić pokój na większy - mamy w tej chwili komplet. Ewentualnie znajdziemy jakieś inne wyjście.

Greg77
10-06-2010, 17:15
Greg77 jeśli będziesz zdecydowany - daj znać czy zmienić pokój na większy - mamy w tej chwili komplet. Ewentualnie znajdziemy jakieś inne wyjście.

Nie spoko ja bede cos mial w Zakopcu.....jakis tam znajomych mam:D

Sławomirowski
10-06-2010, 18:11
Nie spoko ja bede cos mial w Zakopcu.....jakis tam znajomych mam:D

Więc nie będzie problemu, żebyś wpadł na letni wschód słońca nad ranem nad Zadnim Stawem (co mi się marzy) na przykład - ot tak na 3-4 -tą rano ;) Ze schroniska wystarczy wyjść o 1:30...