Zobacz pełną wersję : Modem do neostrady
Potrzebuje kupić jakiś normalny modem do neostrady typu "podłącz i zapomnij".
Osoba, dla której ma on być, raczej nie jest biegła w tych tematach.
Do tej pory jechała na sagemach, ale jeden się przegrzewał i rozłączał sieć, a drugi się zwyczajnie sfajczył. Dziwne ale tak się dzieje.
Jako, że sam neostrady nie używam proszę o radę co kupić sensownego, prostego i bezproblemowego.
Michal_C
08-06-2010, 09:22
Witam, mam jakieś 3 miechy takiego EDIMAXA:
http://www.edimax.pl/pl/produce_detail.php?pd_id=128&pl1_id=3&pl2_id=19
jest pomoc na stronie z instrukcjami. Mnie pomogło (miałem sprawę z przestawieniem ustawień dla centrali telefonicznej starego typu). Jest przewodnik do instalacji dla początkujących. Myślę, że da radę.
Michał
Polecam linksys WAG 120N. Mnie zależało na urządzeniu z portami ethernetowymi i QoS. Do tej pory żadnego zawieszenia czy zamulania pamięci, na domową sieć składają się cztery komputery i jedna drukarka, część po wifi cześć po kabelku. Do tego przed komputerami stoi fw WatchGuard. Jeśli przytrafiły się jakie problemy to tylko z winy dostawcy netu.
Rafał_Sz
08-06-2010, 11:13
WAG 200 i zapominasz o routerze.
Używam Linksysa WAG200G od dobrych dwóch lat, chodzi 24h na dobe i 0 problemów. Do tego po całym domu masz wifi
TP-LINK TD-W8901G < coś idealnego + wifi w domu, używam rok. 24h tak jak piwkoo :) wszystko działa bez problemów.
WAG 200 i zapominasz o routerze.
Używam Linksysa WAG200G od dobrych dwóch lat, chodzi 24h na dobe i 0 problemów. Do tego po całym domu masz wifi
Podpisuje sie pod tymi wypowiedziami. WAG200G sluzy mi bezproblemowo juz ponad dwa lata.
Hmm... U mnie znakomicie sprawuje się tepsowski Livebox. Nie zwiesza się, nie rozłącza, nie wyłącza, nie spala itd i dostałem go za free razem z usługą. Stoi sobie zakitrany na strychu i ani razu od pół roku do niego nie zaglądałem. Może warto pójść w tę stronę? Wystarczy chyba tylko obowiązującą umowę aneksować.
a ja miałem bardzo długo edimaxa i wszystko hulało jak trzeba. Teraz mam lifeboxa (bo wziąłem dodatkowo telewizję) i chodzi znacznie bardziej problemowo. Edimax jest tani i dobry i nie trzeba się ładować w koszty związane linksysem, choć na pewno to dobry sprzęt.
z góry odradzam ASMAX-y miałem dwa non stop coś się działo, teraz mam TP-LiNK-a TD- W8901G, z Wifi za 99zł i działa aż miło
Ja mam linksys a wcześniej thompsona, jak raz ustawisz to działa i działa i działa..
Livebox ma jedna potezna wade - co miesiac placi sie 10zl za przywilej jego posiadania, a na koniec i tak trzeba go oddac.
To ja juz wole mojego Asmaxa z Netii za zlotowke, ktory jest moj i moge z nim zrobic co chce ;)
Dzięki za opinie :)
Zamówiłem Linksysa WAG200G.
Rafał_Sz
09-06-2010, 10:31
Dzięki za opinie :)
Zamówiłem Linksysa WAG200G.
I bardzo dobrze zrobiłeś.