PDA

Zobacz pełną wersję : Nvidia - sterowniki

admin
31-05-2010, 16:21
Borykam sie od bardzo długiego czasu z pracą nvidii GTX260 i sterownikami. Każde nowe sterowniki powodują problemy. Ekran migocze i pokazuje błąd sterowników. Zaktualizowałem BIOS-y karty i płyty. Odinstalowałem wszystko co siedziało w win7 a dotyczyło nvidii. Zainstalowałem ponownie, problem wciąz istnieje. Odinstalowałem, wrzuciłem stery z płyty instalacyjnej dołączonej do karty i wszystko idzie bez problemu. Niestety te sterowniki nie mają pełnej obsługi OpenGL przez co PS pracuje bez jego wsparcia. Co ciekawe, pluginy Nik Software na sterownikach z oryginalnej płyty pracują poprawnie wyświetlając dobrze ramki rozwijanych opcji w niektórych pluginach (np. cross...). Po zainstalowaniu nowych sterów ramki te są zniekształcone i dopiero gdy najedzie się na nie kursorem są poprawnie wyświetlane. Czy ktoś miał podobny problem i poradził sobie z nim w inny sposób niż przesiadka na ATI?

Ps. Monitor 30" HP LP3065 - rozdziałka 2560/1600 obsługiwana przez tą kartę.

misiobudrysio
31-05-2010, 16:50
mam co prawda gtx280 i tez byly problemy ze sterownikami co prawda innej natury ale w windzie 7 mi pomoglo odistalowanie wszystkiego i zainstalowanie sterownika 186.18 wszystkie sterowniki 190.xx robia problemy niestety

dem
31-05-2010, 18:57
Spróbuj może modyfikowanych driverów XTreme-G. (http://www.tweakforce.com/)
Do czasu przesiadki na laptopa używałem i byłem bardzo zadowolony. Ewentualnie możesz spróbować innych modowanych sterowników. Oczywiście przed zainstalowaniem nowych sterów, wywalasz pozostałości po starych, Driver Cleanerem (najlepiej w trybie awaryjnym)?

kymaj
01-06-2010, 13:34
Mam tak samo, identycznie miga, cos sie krzaczy, rozdzieczlość sama sie zmniejsza, mam też taką samą karte gtx260, minotor eizo s2232 odkąd mam stare sterowniki 186.18 wszystko dziala mniej wiecej w 95% poprawnie wczesniej było to 40% :)