Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Nvidia - sterowniki

Borykam sie od bardzo długiego czasu z pracą nvidii GTX260 i sterownikami. Każde nowe sterowniki powodują problemy. Ekran migocze i pokazuje błąd sterowników. Zaktualizowałem BIOS-y karty i płyty. Odinstalowałem wszystko co siedziało w win7 a dotyczyło nvidii. Zainstalowałem ponownie, problem wciąz istnieje. Odinstalowałem, wrzuciłem stery z płyty instalacyjnej dołączonej do karty i wszystko idzie bez problemu. Niestety te sterowniki nie mają pełnej obsługi OpenGL przez co PS pracuje bez jego wsparcia. Co ciekawe, pluginy Nik Software na sterownikach z oryginalnej płyty pracują poprawnie wyświetlając dobrze ramki rozwijanych opcji w niektórych pluginach (np. cross...). Po zainstalowaniu nowych sterów ramki te są zniekształcone i dopiero gdy najedzie się na nie kursorem są poprawnie wyświetlane. Czy ktoś miał podobny problem i poradził sobie z nim w inny sposób niż przesiadka na ATI?

Ps. Monitor 30" HP LP3065 - rozdziałka 2560/1600 obsługiwana przez tą kartę.

Domyślnie

mam co prawda gtx280 i tez byly problemy ze sterownikami co prawda innej natury ale w windzie 7 mi pomoglo odistalowanie wszystkiego i zainstalowanie sterownika 186.18 wszystkie sterowniki 190.xx robia problemy niestety
    nikony dwa i jakies szkła

Domyślnie

Spróbuj może modyfikowanych driverów XTreme-G.
    Do czasu przesiadki na laptopa używałem i byłem bardzo zadowolony. Ewentualnie możesz spróbować innych modowanych sterowników. Oczywiście przed zainstalowaniem nowych sterów, wywalasz pozostałości po starych, Driver Cleanerem (najlepiej w trybie awaryjnym)?

Domyślnie

Mam tak samo, identycznie miga, cos sie krzaczy, rozdzieczlość sama sie zmniejsza, mam też taką samą karte gtx260, minotor eizo s2232 odkąd mam stare sterowniki 186.18 wszystko dziala mniej wiecej w 95% poprawnie wczesniej było to 40%
    de czysta i szkua

Uprawnienia umieszczania postów