Zobacz pełną wersję : Do Rabki przez Kraków czy Wadowice?
willy_fil_
21-05-2010, 19:34
Witam.
Jutro muszę być w Rabce w sanatorium razem z dzieckiem. Może ktoś dzisiaj jechał trasą Kraków-Zakopane albo Katowice-Zakopane. Będę jechał z Jaworzna i nie wiem czy jechać przez Wadowice (po drodze most w Jankowicach nad Wisłą i Skawa w Zatorze) czy też przez Kraków gdzie tez podobno okolice M1 zalane...
Dzięki za informacje...
roBEERcik
21-05-2010, 20:31
Wczoraj jeszcze były problemy z przejazdem w Zatorze. Przedwczoraj droga z Kęt na Wadowice i Kraków była przejezdna - nie wiem jak przez Suchą Beskidzką. Moja propozycja jeśli nie bierzesz pod uwagę A4 to przez Chrzanów, Libiąż, Alwernię do Krakowa. W Krakowie albo kieruj się na węzeł Mirowski na A4 (podobno dzisiaj otwarli-to już niepłatny odcinek więc spokojnie sobie przelecisz do wylotu na zakopiankę) albo wjedź do Krakowa ul.Ks. Józefa przez most Zwierzyniecki , ul. Kapelanka , Łagiewniki i jesteś na Zakopiance.
krzysiekpoli
21-05-2010, 20:58
Nie wiem czy już jest otwarty most na Wiśle pomiędzy Bieruniem a Oświęcimiem. Ja bym jechał przez Kraków.
Jedź normalnie A4, za bramkami wpadasz na obwodnice, potem Zakopianką do Rabki. Wszystko przejezdne. Daruj sobie jazdę bokami.
Dokladnie, wskakuj na A4 do Krakowa, potem obwodnica i wylatujesz na Zakopianke. Prosciej sie nie da ;)
Po co Ty pod M1 chcesz jechac to ja nie wiem :)
willy_fil_
21-05-2010, 21:39
ok dzięki wszystkim... pozdrawiam....