Zobacz pełną wersję : Sony Ericsson X10
Co sądzicie o nowej Xperii X10? Chcę kupić jakiś telefon i ten wpadł mi w oko. Ktoś ma? Widział? Uzywał?
Ewentualnie myślę jeszcze o HTC HD2. Ktoś doradzi?
irek6311
12-05-2010, 19:17
Podstawowe pytanie co wymagasz od telefonu i za jaką kasę ,
ja od siebie polecę Nokię N97 mini lub nadchodzącą Nokię C6 ,
typowo dotykowe to HTC a inne marki bym sobie podarował bo pisze się ciężko .
Ja miałem kupić HTC HD2, ale jak zobaczyłem co się stało Adminowi to podziękuję, moja e51 często lata i nie chcę co chwile wymianiać ekranu za 500zł
Tak ale poza tym jest to bardzo dobry kombajn telefoniczno - komputerowy. Ostatnio nawet obslugiwalem nim zdalnie portral nikoniarzy z odleglego Zakopanego ;) Kawal komputrera, ze slaba niestety bateria.
Baterię można już kupić w HTC wzmocnioną bodajże 2300 i dodają nową przerobioną tylną klapkę by pasowało:)
Tak ale poza tym jest to bardzo dobry kombajn telefoniczno - komputerowy. Ostatnio nawet obslugiwalem nim zdalnie portral nikoniarzy z odleglego Zakopanego ;) Kawal komputrera, ze slaba niestety bateria.
Fajny telefon dla ludzi posiadających niewielkich gabarytów małżowiny uszne!
Ucho kumpla, praktycznie podczas każdej rozmowy coś mu dodatkowo aktywuje, naciskając bezwiednie "klawisze".
A do Urbana mu daleko ;)
Slawskip
13-05-2010, 10:11
Jeśli zastanawiasz się nad Androidem, to ze swojej strony polecić mogę Motorole Milestone, generalnie telefon jest bardzo dobrze wykonany, dotyka działa bardzo dobrze, a do pisania jest fizyczne qwerty (jak dla mnie wygodna, ale są różne opinie na ten temat) Telefon działa szybko, a jakość rozmów jest na bardzo wysokim poziomie. Największą wadą jest bateria, która przy intensywnym użytkowaniu starcza od rana do wieczora (przy funkcjach tylko i wyłącznie telefonicznych telefon wytrzymuje 3 doby). wyświetlacz 3,7 cala (trochę mniejszy od HD2, ale wg mnie wystarczający). Telefon jest mniejszy od HD2 czy xperii.
Również polecam Motorole Milestone :) Sam używam i jestem bardzo z niej zadowolony, na pewno juz do e51 nie wróce ! :P
Fajny telefon dla ludzi posiadających niewielkich gabarytów małżowiny uszne!
Ucho kumpla, praktycznie podczas każdej rozmowy coś mu dodatkowo aktywuje, naciskając bezwiednie "klawisze".
A do Urbana mu daleko ;)
wystarczy włączyć w menu opcję by podczas rozmowy blokował się ekran dotykowy i aby odblokować go trzeba nacisnąć wybrany klawisz:) instrukcję się powinno czasami przeczytać:)
Motorola jest fajna. Natomiast nie leży mi klawiatura qwerty wysuwana. Przy pojemnościowym panelu wirtualna klawiatura jest jak najbardziej OK. Dlatego patrzę na telefony z ekranem pojemnościowym.
Jak nie piszesz dużo sms max 20 dziennie to HTC Legend albo Hero. Bardzo fajne telefoniki i wygodne. O zaletach HTC Sense (chyba tak sie to pisze) nie muszę wspominać. Wszystko pod ręką, wszystko można ustawić jak się zamarzy.
HTC Hero mam. Faktycznie super. Android mi pasuje. Dlatego patrze tak na tę Xperię ;)
wystarczy włączyć w menu opcję by podczas rozmowy blokował się ekran dotykowy i aby odblokować go trzeba nacisnąć wybrany klawisz:) instrukcję się powinno czasami przeczytać:)
No nie wiem, albo zabiegany jest za bardzo żeby poczytać albo to go kręci ;)
To nie lepiej HTC desire? Też Android i w przeciwieństwie do Xperii ma Androida 2.1 i multitouch.
Kwiatek111
14-05-2010, 13:50
zalezy do czego tego tel potrzebujesz,
jezeli chodzi o mnie to telefony dziela sie na 2 grupy: iphone i reszta
Ja ze swojej strony polecam HTC (któregokolwiek) z Androidem. Aktualnie najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o telefonie komórkową.
Ja osobiście mam HTC HD od 1,5 roku i muszę powiedzieć ,że są to świetne telefony
Windows na pokładzie idealnie się sprawdza i działa z kompem.
Pisze się b.dobrze na fingerkayboard2 samemu można wszystko ustawić, smsy w poziomie w sieci również,
nie raz odpisywałem na forum z HD. Dla mnie klawiatura sprzętowa jest zbędna.
Ostatnio miałem poważny problem z internetem w firmowym kompie (autoryzacja do przelewów) a musiałem przeprowadzić transakcje - kabel USB, HTC jako modem i bez stresu 1 mega na swoim kompie :)
W HD2 jest jeszcze lepszy ekran a mój jest (po dodatkowych ustawieniach) odpowiednio czuły.
Spadł mi już chyba kilkanaście razy i nic się nie stało, poza małymi ryskami, ale działa
Ostatni zawias nie pamiętam, będzie chyba z pól roku.
Polecam HTC z czystym sumieniem.
Właśnie tak się zastanawiam nad tymi HTC: HTC HERO VS. HTC HD MINI Może ktoś mi doradzić jak się sprawuje Windows Mobile 6.5 ? w Mini, bateria.
O Hero słyszałem dużo dobrego no i Android.
A Mini to coś jeszcze świeżego nikogo nawet nie widziałem kto by miał taki telefonik.
Odświeżam.
Xperia X10 okazała sie porażką. Patrzę teraz łakomym okiem na Motorole Milestone XT720. Miał ktoś to cudo w ręku??
Ktos coś może powiedzieć???