PDA

Zobacz pełną wersję : Sony Ericsson X10

Korchez
12-05-2010, 18:17
Co sądzicie o nowej Xperii X10? Chcę kupić jakiś telefon i ten wpadł mi w oko. Ktoś ma? Widział? Uzywał?
Ewentualnie myślę jeszcze o HTC HD2. Ktoś doradzi?

irek6311
12-05-2010, 19:17
Podstawowe pytanie co wymagasz od telefonu i za jaką kasę ,
ja od siebie polecę Nokię N97 mini lub nadchodzącą Nokię C6 ,
typowo dotykowe to HTC a inne marki bym sobie podarował bo pisze się ciężko .

M_B
12-05-2010, 20:00
Ja miałem kupić HTC HD2, ale jak zobaczyłem co się stało Adminowi to podziękuję, moja e51 często lata i nie chcę co chwile wymianiać ekranu za 500zł

admin
12-05-2010, 20:27
Tak ale poza tym jest to bardzo dobry kombajn telefoniczno - komputerowy. Ostatnio nawet obslugiwalem nim zdalnie portral nikoniarzy z odleglego Zakopanego ;) Kawal komputrera, ze slaba niestety bateria.

thor88
12-05-2010, 20:35
Baterię można już kupić w HTC wzmocnioną bodajże 2300 i dodają nową przerobioną tylną klapkę by pasowało:)

frostic
12-05-2010, 22:19
Tak ale poza tym jest to bardzo dobry kombajn telefoniczno - komputerowy. Ostatnio nawet obslugiwalem nim zdalnie portral nikoniarzy z odleglego Zakopanego ;) Kawal komputrera, ze slaba niestety bateria.

Fajny telefon dla ludzi posiadających niewielkich gabarytów małżowiny uszne!
Ucho kumpla, praktycznie podczas każdej rozmowy coś mu dodatkowo aktywuje, naciskając bezwiednie "klawisze".
A do Urbana mu daleko ;)

Slawskip
13-05-2010, 10:11
Jeśli zastanawiasz się nad Androidem, to ze swojej strony polecić mogę Motorole Milestone, generalnie telefon jest bardzo dobrze wykonany, dotyka działa bardzo dobrze, a do pisania jest fizyczne qwerty (jak dla mnie wygodna, ale są różne opinie na ten temat) Telefon działa szybko, a jakość rozmów jest na bardzo wysokim poziomie. Największą wadą jest bateria, która przy intensywnym użytkowaniu starcza od rana do wieczora (przy funkcjach tylko i wyłącznie telefonicznych telefon wytrzymuje 3 doby). wyświetlacz 3,7 cala (trochę mniejszy od HD2, ale wg mnie wystarczający). Telefon jest mniejszy od HD2 czy xperii.

nuke666
13-05-2010, 10:27
Również polecam Motorole Milestone :) Sam używam i jestem bardzo z niej zadowolony, na pewno juz do e51 nie wróce ! :P

thor88
13-05-2010, 15:39
Fajny telefon dla ludzi posiadających niewielkich gabarytów małżowiny uszne!
Ucho kumpla, praktycznie podczas każdej rozmowy coś mu dodatkowo aktywuje, naciskając bezwiednie "klawisze".
A do Urbana mu daleko ;)

wystarczy włączyć w menu opcję by podczas rozmowy blokował się ekran dotykowy i aby odblokować go trzeba nacisnąć wybrany klawisz:) instrukcję się powinno czasami przeczytać:)

Korchez
13-05-2010, 15:54
Motorola jest fajna. Natomiast nie leży mi klawiatura qwerty wysuwana. Przy pojemnościowym panelu wirtualna klawiatura jest jak najbardziej OK. Dlatego patrzę na telefony z ekranem pojemnościowym.

gilvhs
13-05-2010, 17:37
Jak nie piszesz dużo sms max 20 dziennie to HTC Legend albo Hero. Bardzo fajne telefoniki i wygodne. O zaletach HTC Sense (chyba tak sie to pisze) nie muszę wspominać. Wszystko pod ręką, wszystko można ustawić jak się zamarzy.

Korchez
13-05-2010, 17:51
HTC Hero mam. Faktycznie super. Android mi pasuje. Dlatego patrze tak na tę Xperię ;)

frostic
13-05-2010, 20:22
wystarczy włączyć w menu opcję by podczas rozmowy blokował się ekran dotykowy i aby odblokować go trzeba nacisnąć wybrany klawisz:) instrukcję się powinno czasami przeczytać:)

No nie wiem, albo zabiegany jest za bardzo żeby poczytać albo to go kręci ;)

igsux3
14-05-2010, 10:19
To nie lepiej HTC desire? Też Android i w przeciwieństwie do Xperii ma Androida 2.1 i multitouch.

Kwiatek111
14-05-2010, 13:50
zalezy do czego tego tel potrzebujesz,
jezeli chodzi o mnie to telefony dziela sie na 2 grupy: iphone i reszta

adamtg
14-05-2010, 14:11
Ja ze swojej strony polecam HTC (któregokolwiek) z Androidem. Aktualnie najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o telefonie komórkową.

wonito
14-05-2010, 14:31
Ja osobiście mam HTC HD od 1,5 roku i muszę powiedzieć ,że są to świetne telefony
Windows na pokładzie idealnie się sprawdza i działa z kompem.
Pisze się b.dobrze na fingerkayboard2 samemu można wszystko ustawić, smsy w poziomie w sieci również,
nie raz odpisywałem na forum z HD. Dla mnie klawiatura sprzętowa jest zbędna.
Ostatnio miałem poważny problem z internetem w firmowym kompie (autoryzacja do przelewów) a musiałem przeprowadzić transakcje - kabel USB, HTC jako modem i bez stresu 1 mega na swoim kompie :)
W HD2 jest jeszcze lepszy ekran a mój jest (po dodatkowych ustawieniach) odpowiednio czuły.
Spadł mi już chyba kilkanaście razy i nic się nie stało, poza małymi ryskami, ale działa
Ostatni zawias nie pamiętam, będzie chyba z pól roku.
Polecam HTC z czystym sumieniem.

W1LOVE
15-05-2010, 13:59
Właśnie tak się zastanawiam nad tymi HTC: HTC HERO VS. HTC HD MINI Może ktoś mi doradzić jak się sprawuje Windows Mobile 6.5 ? w Mini, bateria.
O Hero słyszałem dużo dobrego no i Android.
A Mini to coś jeszcze świeżego nikogo nawet nie widziałem kto by miał taki telefonik.

Korchez
17-10-2010, 16:49
Odświeżam.
Xperia X10 okazała sie porażką. Patrzę teraz łakomym okiem na Motorole Milestone XT720. Miał ktoś to cudo w ręku??
Ktos coś może powiedzieć???