Zobacz pełną wersję : jaki komputer dla mnie?
Witajcie.
Potrzebuję komputer.
Tak naprawdę, to będzie mi służył do obróbki zdjęć no i internet (chociaż to jest mało ważne)
Ma być szybki, pojemny, itp...
Może ktoś coś doradzi, skonfiguruje i super by było gdybym wiedział ile kasy może mnie to kosztować.
Tylko nie przesadzajcie z wyposażeniem ;-)
Pozdrawiam
ja pierdziele, ale durny post:)
a jeśli ktoś skonfiguruje ci komputer za 30tys PLN + 10tys PLN za monitor to się zdecydujesz?
grudzinsky
12-05-2010, 18:38
wez sobie kup Mac Pro (http://www.apple.com/pl/macpro/specs.html)
ja pierdziele, ale durny post:)
a jeśli ktoś skonfiguruje ci komputer za 30tys PLN + 10tys PLN za monitor to się zdecydujesz?
durna, a wręcz gówniarska jest twoja odpowiedź...
nie chcesz pomóc, to nie przeszkadzaj...
odpowiadając na twoje durne pytanie: tak, zdecyduję się
grudzinsky
12-05-2010, 18:47
odpowiadając na twoje durne pytanie: tak, zdecyduję się
no to bierz Mac Pro. w najlepszej konfiguracji bez ekranu kosztuje ok 47.000 PLN, ale nic bardziej wypasnego nie znajdziesz na rynku ;)
irek6311
12-05-2010, 19:07
W MM jest duży wybór PC ,
idziesz do sklepu i kupujesz na raty najbardziej wypasiony PC > sprawa prosta ;)
~ 4tyś powinien PC by gierki i obróbka zdjęć płynnie szła (Windows 7 obowiązkowo) ,
składałem graczowi PC to zamknął się w 5tyś zł a nie był na max wypasiony więc 4tyś zł to średnia liga .
raptor88
12-05-2010, 20:34
Omijaj szerokim łukiem wszystkie "składańce" zwłaszcza w sieciach marketowych. Konfiguracja jest zazwyczaj tak dobrana, że można od razu wyrzucić to za okno.
Potrzebujesz określonych specyfikacji, zapraszam na purepc.pl a dokładnie ten artykuł (http://www.purepc.pl/inne/zestawy_komputerowe_na_maj_2010). Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, to wpadaj na forum.
Potrzebuję komputer.
Tak naprawdę, to będzie mi służył do obróbki zdjęć no i internet (chociaż to jest mało ważne)
Ma być szybki, pojemny, itp...
Może ktoś coś doradzi, skonfiguruje i super by było gdybym wiedział ile kasy może mnie to kosztować.
zastanów się nad sensem swojego pierwszego postu. Nikt nie wie ile masz kasy do wydania. Np. dla kogoś Mercedes S do super luksusowy samochód, ale dla kogoś innego będzie to jakaś popierdułka, a dopiero fajny to będzie dopiero Rolls-Royce.
Taka sama sprawa jest z pojęciem szybki komputer. Znowu odniesienie do samochodów -> dla niektórych 200km/h to bardzo szybko, dla innych szybko to dopiero 300km/h
Rozumiesz o co mi chodzi?